Heeft er nog iemand inspiratie voor een leuke gourmet? In het paasweekend schoonfamilie uitgenodigd om te gourmetten!
Groenten: paprika, ui, champignon en courgette vind ik altijd lekker op de gourmet. De laatste keer had ik ook van die rösti aardappel op de gourmet gedaan (diepvries AH merk). Dat was een succes! Zelf vind ik zalm erop ook altijd lekker. Brood en schijfjes komkommer voor ernaast. Qua sausjes: cocktail, knoflook en saté. Je kunt ook kaas erbij doen (kun je groenten gratineren met de kaas in het pannetje onderin) Voor kinderen is pannenkoeken maken altijd leuk, of een eitje bakken. En ik vind het altijd lekker als een salade op tafel staat. Gourmetten is toch altijd wel wat vettig, dan is een frisse salade wel een lekkere afwisseling.
Ik lees ook mee! Ik eet geen vlees (wel kip of vis), maar mn schoonmoeder maakt er altijd n heel drama van, omdat ze niet weet wat ze moet maken. Dus tips zijn altijd welkom. Ik zelf maak vaak een salade met brie en walnoten en pasta. Of met gerookte zalm, pasta en zongedroogde tomaatjes. Champignons met kruidenboter Aardappelsalade Krieltjes
Wij halen vaak van die Piccolini mini pizzaatjes. Die gaan goed op de gourmet als je ze onderin doet (vooral de kids vinden ze heerlijk).
Lekker als je de kaas eerst door de mosterd haalt, en dan paneren. Jum (en niiet extreem pittig ofzo). Lekker: pangafilt marineren in groene pesto, plakje mozaella erop in het pannetje. Mini hamburgertjes en plakjes cheddar of (jumjum) beetje blauwe kaas erop. Champgnons vullen met roomkaas
Je zou grote hamburgers, slavinken, kipfilet, vis etc kunnen kopen en in stukjes kunnen snijden (met hamburgers en slavinken eerst eventueel wat platter maken, met kip zou dat ook kunnen) Dat doen wij altijd, je hebt dan meer dan wanneer je gourmetschotels zou kopen en je bent goedkoper uit. En je kunt het meer naar eigen idee doen omdat je niet de dingen hoeft te kopen die je misschien minder lekker vind die anders standaard in een gourmetschotel zitten
Gamba's vind ik persoonlijk heerlijk op de gourmet! Wij hebben ook altijd mini gordon bleutjes.. Verder lekker veel groente soorten om mee te bakken.
En voordat je ze in het pannetje gooit ff een kruisje erin snijden dan gaan ze krullen, vinden ze vaak erg leuk om te zien
Wat hier altijd word gewaardeerd zijn zelfgemaakte slavinkjes en ook niet duur. Ik maak dan zelf me gehakt aan met kruiden wat je lekker vind en dan half plakje ontbijtspek eromheen. En speklapjes marineer ik in ketjap manis en laat ik een paar uur in de koeling staan. Bakje boursin kopen en je kip erin laten garen is ook lekker!
geitenkaas in plakje spek rollen, even bakken op de gourmet. dan met wat salade en wat honing opeten Heerlijk!!! of kipfilet insnijden, wat pesto tussen doen. beetje serranoham eromheen en dan bakken op de gourmet.