Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. minon

    minon Niet meer actief

    Hier gaan er vandaag ook twee de oven in. Een voor in de vriezer en een voor een paastaart voor a.s. Maandag. Denk dat ik die vsndaag ook maar in de vriezer doe en dan zondag ga afsmeren, vullen en decoreren. Zit te denken aan botercreme met nutella en dan binnenin ook beide kanten mee afsmeren en een dijkje met viervruchtenjam ertussen.
     
  2. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Hetzelfde als gewone taart.
     
  3. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    Weer een vraagje :) Waar kopen jullie de kleurstoffen? Ik zie alleen maar kleurstoffen voor marzepein of fondant, maar ik zoek om cake te kleuren. Ik heb altijd begrepen dat dat andere is. Of heb ik dat fout?
    Alvast bedankt!
     
  4. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Ik kleur mijn biscuit met de zelfde kleurstof de ik voor fondant gebruik. Gaat prima.
    Niet te veel erin doen. Het beslag moet een pastel kleur hebben. Afgebakken komt hij dan donkerder uit. Als je er teveel in doet dan wordt je biscuit te nat.

    Iemand een idee voor een vulling bij banketbakkersroom?
     
  5. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    Bedankt! Dan weet ik waar ik het kan kopen :)

    En ik gebruik bij room altijd aardbeien of aardbeienjam. Maar andere rode vruchten kan ook, frambozen ofzo :)
     
  6. Kari37

    Kari37 Fanatiek lid

    19 nov 2009
    2.571
    1
    0
    Heeft er iemand een lekker recept voor een chocolade biscuit.
    Wil een biscuit bakken van 20 cm (rond) en wil ook graag een beetje hoogte 7 cm.

    Heb al een aantal recepten geprobeerd maar nog niet echt een ideaal biscuit gevonden, of te droog of niet hoog genoeg.

    Iemand???
     
  7. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.045
    2.913
    113
    't Gezellige Brabant
    Niet zozeer een recept, maar funcakes heeft een biscuitmix chocola. Erg lekker hoor!
     
  8. pcootje

    pcootje VIP lid

    17 jun 2009
    5.888
    0
    0
    In ons hutje.
    Plakjes banaan of verse aardbei.
     
  9. Valora

    Valora Niet meer actief

    De cars taart voor de verjaardag van het zoontje van een vriendin.
    Ik ben er zelf niet zo tevreden van, maar ze waren er blij mee. :)
     
  10. minon

    minon Niet meer actief

    Ik vind em leuk!!

    Vraagje: ik heb nu twee cakes gebakken. Kan ik ze beide afsmeren en vullen met jam en bekleden en decoreren en dan in de vriezer doen?? Of is het beter om na het invriezen te vullen etc??

    Kun je botercreme ook invriezen en hoe werkt dat??
     
  11. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    7 mei 2010
    1.293
    5
    38
    Ik heb vorige week ook de "lekkerder bestaat niet"-appeltaart gemaakt. Was wel fan, ik ga hem voor mijn verjaardag over een maand nog eens maken.
    Ik ben nu deze aan het maken: Pastiera Napoletana (Napolitaanse paastaart) - Recept - Allerhande - Albert Heijn
    Voor Pasen alvast. Hij staat nog in de oven, maar het deeg en de vulling smaakten rauw in elk geval al heel lekker, echt helemaal mijn smaak met die combinatie van rijst, citroen en kaneel <3
     
  12. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Yep. Invriezen in een taartdoos of ik deed het in plastic folie.

    Je kan ook alleen het beschuit invriezen.

    Botercreme kan ook. Ik vind verse lekkerder omdat het beter werkt. Doe je gewoon in een bakje geschikt voor de vriezer.
     
  13. Kari37

    Kari37 Fanatiek lid

    19 nov 2009
    2.571
    1
    0
    Dat zou wel het makkelijkste zijn;)
    Maar die kan ik hier niet krijgen in het buitenland.
    Heb momenteel wel een chocobiscuit in de oven staan en moet zeggen dat het er goed uitziet zover, mooi hoog geworden.
    Gewoon gemaakt van bloem en cacao.
     
  14. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    Gebruik altijd een blikje vlaaivulling van hak. Erg lekkere combi
     
  15. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Vlaaivulling kan toch ook wel met banketbakkersroom of is dat nier lekker?
     
  16. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Goeie tip die Napoletana!!
    Ik ben ook dol op die smaakcombi, ik denk dat ik ipv risotto dessertrijst gebruik.
    En de bodem van verkruimelde amaretti koekjes en boter.
     
  17. mw21

    mw21 VIP lid

    24 okt 2010
    5.173
    168
    63
    Zorg
    't Westen
    Goede smaak tips!

    Kennen jullie dat halverwege de dag denken...waar ben ik aan begonnen??????
     
  18. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Plakjes banaaan, ook een goed idee zeg!
     
  19. minon

    minon Niet meer actief

    Zo mijn paastaartje is af. Alle bolletjes met de hand gedraaid (heb geen mold) dat grote kuiken is nep zegmaar.
     
  20. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    heeel gaaf bedacht!
     

Deel Deze Pagina