Dit aten wij vanavond: uitgebakken spekjes gestampte aardappelen veldsla gehakte lente-ui zure saus van bloem, olijfolie, azijn, peper en zout en dat door elkaar gehusseld.
Hoi, Misschien is de site TurkseKok.nl | Yemek Tarifleri | Turkse Recepten met foto uitleg iets voor je. Staan bijna alleen maar verse recepten op en helemaal niet duur. Ook staan er veel toetjes en andere nagerechtjes op. Mijn kids en man zijn gek op de manti. Is wel veel werk maarik maak het meestal op een zondag ochtend en zijn goed om in te vriezen. Succes!
Snelle paella met chorizo en kip - recept - okoko recepten Deze is ook al zo lekker! Ja ik maak dan wel de kippenbouillion van een blokje, maar ik heb al genoeg alternatieven hier gelezen voor de mensen die dat niet willen gebruiken Ik zelf maak deze met risotto ipv paella rijst omdat ik die niet kon vinden. Ook mijn meiden vinden deze lekker, lekker zacht en smeuïg en mild van smaak!
Ik zie turksekok.nl voorbijkomen, van die site maak ik weleens de gözleme. Water loopt me alweer in de mond nu ik er aan denk, heeerlijk
Ik neem een abbo! Moet nog even lezen, maar ben op zoek naar een recept voor echt lekkere bami en nasi!
Ik heb m inderdaad wat minder zoet gemaakt. Daardoor komen de andere smaken wat meer naar boven wat ook wel lekker is. Hij heeft er in elk geval heerlijk van gesmuld!
Basis nasi: Spekreepjes bakken, gesnipperde ui en knoflook meebakken en wat trasi. Gekookte rijst even meebakken. Chinese Fried rice: Zelfde, trasi weglaten en kop erwten en gesnipperde paprika erdoor.
Nasi: Rijst koken Wok heet laten worden, arachide-olie erin en ui fruiten. Vlees toevoegen (standaard is varkensvlees, ik neem kip), kruiden met sambal, ketoembar en djintan. Wortel, kool en prei (alles in zeer dunne reepjes) toevoegen (ik gebruik zelf ook altijd rode paprika en kastanjechampignons, beetje groente, beetje kleur). Scheut ketjap en een beetje water toevoegen en groente gaar laten sudderen (als je niet wilt dat je vlees te droog wordt, kan je deze eruit scheppen) Als water verdampt is tauge tevoegen en de rijst (en ev. ham- of spekreepjes, ik doe dit niet) en goed doorwarmen. Spiegelei erop en serveren met seroendeng, atjar en kroepoek, mmm!
Deze heb ik net gemaakt en was verrukkelijk! Nu houd ik niet van warme tomaat dus heb ik de tomaat vervangen door een zak verse spinazie, echt een aanrader!!
vandaag bami gemaakt maar ik vond het toch wat smakeloos. Meer kruiden erdoor hielp niet echt. Ik had kip gebakken met kipkruiden, ui gefruit en erbij, groente meegewokt en kerriepoeder, djahe, zout en cayennepeper. Knoflook weggelaten omdat ik dat vies vind. iemand tips?
Verse gember raspen (ja, ook als je eigenlijk niet van gember houdt) Knoflook (beetje!!) Ui (Vega)vlees Kerrie Kurkuma of saffraan Komijnpoeder Komijnzaad Beetje chilipoeder Verse koriander om af te maken. Verder groentes welke jij wilt. Ik doe vaak spitskool, paprika, sperzieboontjes, doperwtjes (laatste twee uit vriezer) en soms nog champignons. --- De uiensoep was 100 maal beter dan van honig!! Dank!!!
trassi! vandaag voor het eerst met trassi gemaakt en dit was nasi ( bijna hier mocht hij nog iets pittiger maar al 100x beter als zonder trassi)
Zonder trasi is het eigenlijk geen echte nasi goreng! En in de originele indonesische nasgor gaat wel wat groente, maar vooral niet te veel! Basis is ui, trasi, rode peper, peper en zout en natuurlijk ketjap.
Mijn recept komt van een Indonesische chef. Trassi? No way dat dat de standaard is voor een goede nasi.