Een topic voor iedereen die willen koken zonder pakjes en zakjes.

Discussie in 'De lounge' gestart door Eerised90, 20 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jetje76

    Jetje76 Bekend lid

    15 feb 2009
    617
    0
    0
    Lekker! Dank je.
     
  2. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Dit aten wij vanavond:
    uitgebakken spekjes
    gestampte aardappelen
    veldsla
    gehakte lente-ui
    zure saus van bloem, olijfolie, azijn, peper en zout
    en dat door elkaar gehusseld.
     
  3. varis

    varis Actief lid

    24 mrt 2013
    276
    1
    0
    Nederland

    Hoi,

    Misschien is de site TurkseKok.nl | Yemek Tarifleri | Turkse Recepten met foto uitleg iets voor je. Staan bijna alleen maar verse recepten op en helemaal niet duur. Ook staan er veel toetjes en andere nagerechtjes op. Mijn kids en man zijn gek op de manti. Is wel veel werk maarik maak het meestal op een zondag ochtend en zijn goed om in te vriezen. Succes!
     
  4. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.268
    1.031
    113
    Zuid-Holland
    Snelle paella met chorizo en kip - recept - okoko recepten

    Deze is ook al zo lekker! Ja ik maak dan wel de kippenbouillion van een blokje, maar ik heb al genoeg alternatieven hier gelezen voor de mensen die dat niet willen gebruiken :)
    Ik zelf maak deze met risotto ipv paella rijst omdat ik die niet kon vinden. Ook mijn meiden vinden deze lekker, lekker zacht en smeuïg en mild van smaak!
     
  5. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    7 mei 2010
    1.293
    5
    38
    Ik zie turksekok.nl voorbijkomen, van die site maak ik weleens de gözleme. Water loopt me alweer in de mond nu ik er aan denk, heeerlijk :)
     
  6. Aislin

    Aislin Actief lid

    2 dec 2010
    280
    0
    0
    NULL
    Westervoort
    abbo! Hier ga ik zeker mee lezen! lekker gezond en lekker eten!
     
  7. Melief

    Melief Niet meer actief

    Hoelang en op hoeveel graden moet deze in de oven?
     
  8. mexicang

    mexicang Fanatiek lid

    1 okt 2008
    4.345
    85
    48
    Ik neem een abbo!
    Moet nog even lezen, maar ben op zoek naar een recept voor echt lekkere bami en nasi!
     
  9. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.811
    4.453
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
  10. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    4.093
    2.591
    113
    Limburg
    Ik heb m inderdaad wat minder zoet gemaakt. Daardoor komen de andere smaken wat meer naar boven wat ook wel lekker is. Hij heeft er in elk geval heerlijk van gesmuld!
     
  11. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Basis nasi:

    Spekreepjes bakken, gesnipperde ui en knoflook meebakken en wat trasi. Gekookte rijst even meebakken.

    Chinese Fried rice:
    Zelfde, trasi weglaten en kop erwten en gesnipperde paprika erdoor.
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Nasi:

    Rijst koken

    Wok heet laten worden, arachide-olie erin en ui fruiten.
    Vlees toevoegen (standaard is varkensvlees, ik neem kip), kruiden met sambal, ketoembar en djintan.
    Wortel, kool en prei (alles in zeer dunne reepjes) toevoegen (ik gebruik zelf ook altijd rode paprika en kastanjechampignons, beetje groente, beetje kleur).
    Scheut ketjap en een beetje water toevoegen en groente gaar laten sudderen (als je niet wilt dat je vlees te droog wordt, kan je deze eruit scheppen)
    Als water verdampt is tauge tevoegen en de rijst (en ev. ham- of spekreepjes, ik doe dit niet) en goed doorwarmen.

    Spiegelei erop en serveren met seroendeng, atjar en kroepoek, mmm!
     
  13. Melief

    Melief Niet meer actief

    Deze heb ik net gemaakt en was verrukkelijk!
    Nu houd ik niet van warme tomaat dus heb ik de tomaat vervangen door een zak verse spinazie, echt een aanrader!!
     
  14. 2jees

    2jees Niet meer actief

    vandaag bami gemaakt maar ik vond het toch wat smakeloos. Meer kruiden erdoor hielp niet echt.

    Ik had kip gebakken met kipkruiden, ui gefruit en erbij, groente meegewokt en kerriepoeder, djahe, zout en cayennepeper.

    Knoflook weggelaten omdat ik dat vies vind.

    iemand tips?
     
  15. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.811
    4.453
    113
    Punnikexpert
    Import ergens

    Verse gember raspen (ja, ook als je eigenlijk niet van gember houdt)
    Knoflook (beetje!!)
    Ui
    (Vega)vlees
    Kerrie
    Kurkuma of saffraan
    Komijnpoeder
    Komijnzaad
    Beetje chilipoeder

    Verse koriander om af te maken.

    Verder groentes welke jij wilt. Ik doe vaak spitskool, paprika, sperzieboontjes, doperwtjes (laatste twee uit vriezer) en soms nog champignons.


    ---
    De uiensoep was 100 maal beter dan van honig!! Dank!!! :)
     
  16. 2jees

    2jees Niet meer actief

    heb weleens knoflook er in gehad hoor. Verder bedankt!
     
  17. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    trassi! vandaag voor het eerst met trassi gemaakt en dit was nasi ( bijna hier mocht hij nog iets pittiger maar al 100x beter als zonder trassi)
     
  18. 2jees

    2jees Niet meer actief

    dat ken ik niet :(
     
  19. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Zonder trasi is het eigenlijk geen echte nasi goreng!
    En in de originele indonesische nasgor gaat wel wat groente, maar vooral niet te veel! Basis is ui, trasi, rode peper, peper en zout en natuurlijk ketjap.
     
  20. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Mijn recept komt van een Indonesische chef. Trassi? No way dat dat de standaard is voor een goede nasi.
     

Deel Deze Pagina