Precies. Zo doen wij dat ook. We hebben een gezamelijke rekening waar hij vanuit de zaak en ik vanuit mijn salaris een naar verdienste redelijk deel op storten. (In de praktijk doe ik het want ik doe de administratie hihi) en dan heb ik ook nog een eigen rekening ernaast. Hier kopen we dan de dingen mee waarvan we zeggen dit is even belangrijk dat dat bij ons blijft mocht het mis gaan. Voor de rest doen we alles van de gezamelijke rekening. Neem aan dat ze niet ook nog mijn blikjes ananas meenemen omdat die door gezamelijk zijn betaald als we failliet gaan
gemeendschap van goederen, toen het mijn man qua werk voor de wind ging was alles van ons samen (ook van mezelf overgens tot ik mijn rugwervelbrak) en helaas door verschillende omstandigheden zitten we nu in de wsnp, ook samen. kan wel van beide kanten begrijpen hoor,
Wij gaan trouwen in gemeenschap van goederen. We hebben samen nog niet zoveel kapitaal, alles wat we nu opbouwen is van ons samen dus als we ooit zouden gaan scheiden dan vind ik het eerlijk als dat gedeeld wordt. Ook omdat hij fulltime werkt en anders al het geld zou hebben zeg maar, terwijl ik thuis voor zijn kinderen zorg.. Het lijkt ons allebei eerlijk zo.
Op huwelijkse voorwaarden, alleen nu gescheiden en mijn ex wil mij niet uitbetalen zoals in de huwelijkse voorwaarden staat. de rechtbank heeft hierover nog steeds geen uitspraak gedaan (rechtzaak was 12 oktober). Hoe er wel rekening mee dat als je op huwelijkse voorwaarden trouwt je ieder jaar een lijst moet bijhouden wie wat heeft gekocht of gezamelijk. Doe je dit een aantal jaren niet, ben je in principe in gemeenschap van goederen getrouwd!
Wij hebben evenveel ingebracht in het huwelijk. Bovendien geen eigen bedrijf o.i.d. Dus voor ons was gemeenschap van goederen het meest 'logisch'. Toch kan ik me heel veel situaties indenken waarbij huwelijkse voorwaarden wel verstandiger zijn.
Wij hebben huwelijkse voorwaarden (partnerschapsvoorwaarden dan he ). Maareuh.... ben je daar nu niet een beetje te laat mee? Dat moet altijd vóór het ja-woord geregeld zijn, anders ben je automatisch in gemeenschap van goederen "gepartnerd"..... En ik heb de indruk dat jullie het partnerschap al hebben afgesloten. Dit werd er bij ons heel duidelijk bij gezegd. Wij hebben dus éérst de partnerschapsvoorwaarden op laten stellen en getekend bij de notaris en zijn daarna pas naar de gemeente gegaan voor de voltrekking. /edit: OP verkeerd gelezen, my bad! Wij hebben het gedaan i.v.m. mijn studieschuld. Mochten we ooit uit elkaar gaan, dan vind ik niet dat vriendlief daarvoor op hoeft te draaien, want die schuld is ontstaan voordat ik hem kende. M.u.v. de studieschuld is alles verder in gemeenschap van goederen en zo staat het ook in de voorwaarden.
Getrouwd in gemeenschap van goederen. Beiden niet de intentie om ooit een eigen bedrijf te starten (waarbij het dus wel verstandig is om op huwelijkse voorwaarden te trouwen). Huis stond al op beide namen. De rest delen we ook. Alles is van ons samen. Grote uitgaven gaan in overleg. Man werkt fulltime, ik parttime. Loopt prima zo.
Huwelijkse voorwaarden. Wat bij ons inhoudt alles in gemeenchap van goederen behalve: - bij een eigen onderneming met schuld kan de ander niet worden getroffen - kindsdeel van erfenis kan niet worden opgeseist zolang partner leeft (er was ook nog iets fiscaals daarmee en successierechten) - erfenissen van familie blijven van de partner
Gemeenschap van goederen, de helft van niets is nog steeds niets haha. Nee, zonder gekkigheid, in het geval van een scheiding vind ik dat we, zeker met het oog op de kinderen, als volwassenen hiermee om moeten gaan en elkaar ook iets moeten gunnen. Ligt natuurlijk aan de situatie, maar er zijn hier 2 kinderen mee gemoeid, dus dat zijn we in zo'n situatie wel aan hen verschuldigd. Maar we zijn pas geleden onze 11e huwelijksjaar in gegaan en het gaat goed, wij gaan voor een diamanten bruiloft!
Gemeenschap van goederen. We zijn samen met "niets" begonnen en doen alles gezamenlijk. Er is ook geen grote erfenis in de toekomst, mocht dat ooit nog komen dan laten we dat apart vastleggen bij de notaris.
Wij waren al zooooo lang bij elkaar toen we trouwden, dat er helemaal geen sprake was van bezittingen van voor het huwelijk, we hebben alles samen opgebouwd. We verdienen ook ongeveer hetzelfde. Dus in gemeenschap van goederen.
Hier ook in gemeenschap van goederen. Ook doordat we alles samen opgebouwd hebben. Dus waarom dan op voorwaarden doen. En ook wij hebben natuurlijk niet de intentie om uit elkaar te gaan. Maar je weet nooit wat de toekomst brengt!
Áls wij ooit trouwen zal dat, als het aan mij ligt, im gemeenschap van goederen zijn. Wij hebben geen bijzonderheden in onze financiele situatie, dus dan zou ik dat niet nodig vinden.
Huwelijkse voorwaarden. Mijn man heeft een eigen bedrijf. Wij hebben de constructie dat bij scheiding gemeenschap van goederen geldt, 50/50 dus en bij faillissement huwelijkse voorwaarden, zodat eventuele schuldeisers geen aanspraak kunnen maken op het huis en we in ons huis kunnen blijven wonen. Fijn idee met twee kinderen
Wij ook met partnerschapsvoorwaarden. Maar dat kwam omdat we allebei al wat kapitaal inbrachten, en dat op papier willen hebben staan. Dus we hebben wat ze een duits model noemen: alles wat voor het partnerschap vergaard is is gescheiden, alles wat gedurende de verbintenis vergaard wordt is gemeenschap (behalve bij uitdrukkelijke uitsluiting die je op papier onderling vast kunt stellen). Dat is wel handig bij grotere erfenissen en zo. Of als een van de partijen ooit een eigen bedrijf wil beginnen.
Hier gaan we ook trouwen in gemeenschap van goederen. We zijn beide met ´´niks´´ de relatie ingegaan en ookal investeerd mijn vriend meer in de kosten. Ik bouw ook mee. Dit is ons leven en ons leven wordt gelijk verdeeld mochten wij uit elkaar gaan.