Ben er ook wel trots mee Chocolade cake afgesmeerd met botercreme waar ik ewn paar eerlepels nutella door heb gedaan. En viervruchtenjam. Die is wat zurig vind ik altijd een lekkere tegenhanger
Wat ik ltijd doe met vulling? Randje met banketbakkersroombotercreme daar binnenin laagje jam met bv mona citroentaartpudding
Is wel een verbetering denk ik, ik vond de bodem nu wat saai. En ook teveel aanwezig tov de vulling. Het eindresultaat viel mij iig een beetje tegen.
Ik wil binnenkort samen met mijn dochter een taart maken. Kan je in plaats van marsepein oom rolfondant gebruiken om de taart te bekleden? En zo een frosting sheet leg je die dan bovenop de marsepein/fondant? Moet je dat nog met eetbare lijm vastmaken?? Kan de combi cakemix met een laagje aarbei bavoire en dan de buitenkant met banketbakkersroom? Dat witte spul?
Volgens mij niet. Maar ik vind fondant gewoon veel fijner werken, marsepein is veel lastiger te kneden.
Marsepein is wel lasrig kneden maar vinden wij allemaal in het gezin niet lekker. Is net waar je voorkeur naar uitgaat. Ik werk altijd met marsepein. Kneden is zwaar maar met een beetje slag gaat het prima. Ik doe meestal kleine stukken en dan later bij elkaar voegen en uitrollen. Overigens scheurt het bij mij nooit (action/xenos marsepein scheurt wel achter elkaar)
Haha, ja. Vooral de taart met kerstboom er bovenop die ik voor m'n moeder moest maken... Om 9 uur 's avonds is een vriendin nog komen helpen, en is om half 2 's nachts weer naar huis gegaan. Was toen al 3 dagen bijna non-stop bezig. Ach ja. Tis wel een vorm van ontspanning. Heb vandaag ook een 28cm, 20cm en 2x 12cm boltaartjes gebakken (die kleintjes zijn voor m'n dochter om te maken, vindt ze zo leuk ). Lemoncurd en citroenbavarois staat in de koelkast, dus morgen nog ff 1:1 mixen en slagroom, en dan een mooie taart maken voor zondag, zusje van m'n beste vriend wordt dan 15.
Oh en betreft de keus marsepein of fondant: Ik vind zelf marsepein lekkerder, maar fondant véél fijner werken. Gebruik dus altijd fondant, ook al eet ik dat grotendeels niet op omdat ik het gewoon veel te zoet vind (en het me vooral om de combinatie kapsel en lekkere vullingen gaat).
Vraagje. Ik heb de eerste keer fondant gebruikt van Jamin, eigen merk. Beviel mij goed, maar dat was tijdelijk niet verkrijgbaar. Ik heb toen bij Pipoos online regalice fondant wit besteld. Dat heb ik nu gebruikt voor figuurtjes. Maar ik heb het idee dat het veel zachter en plakkeriger is dan het Jamin fondant, kan dat kloppen? Het is haast té zacht om er nog mooi je figuurtje uit te krijgen, vind ik... Ik heb ook van funcakes meegenomen in de goede kleur voor het bedekken van mijn taart (hoef ik niet zoveel te kleuren en vond deze kleur heel mooi). Is dat net zo zacht? Weet iemand dat? Want dan vrees ik dat het heel lastig wordt om een mooie gladde plak te krijgen die ik ook nog kan oppakken om over de taart te leggen...
Hiep hoera! Taart voor mijn dochter die morgen 3 wordt, eh vandaag dus al Ze had een dergelijke uilentaart eens ergens gezien dus die moest ik voor haar maken
Wouw!! En wat is je mandje netjes! Hier was t een hel! 3 spuitzakken stuk. Heb ook wel zo'n spuitding met koker maar ben t opzetstuk kwijt Kga m in de loop van de dag nog ff pimpen en dan volgt er een foto
Wat moooooooooi Napoleon! Ik ga morgen ook bakken (maar niet gedecoreerd, gewoon ouderwets ): brownies met 3 soorten chocola, en lemon bars. Vieren maandag twee verjaardagen.
thanx dames! ik ben er al met al zo'n 10u mee bezig geweest maar dat was wel ondertussen met kinderen vermaken en gewoon eten tussendoor. Het mandje was drama... hahaha ik had hem eerst gewoon op de mat geweven maar bij het transporteren viel ie uit elkaar. was al te droog waardoor het brak.. werk meestal met marsepein en dat droogt niet zo snel.