Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Linda1984

    Linda1984 Niet meer actief

    Nou hij is af hoor, mijn eerste taartje: bokkepootjes:) niet mooi, maar wel lekker!

    Volgende keer ga ik me aan marsepein wagen, hou mijn hart vast haha!
     
  2. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.566
    601
    113
    Dit is mijn resultaat! Ik heb het niet zelf ontworpen/bedacht hoor, ik had hem op internet gevonden en vond hem zó mooi! Had hem gevuld met chocolademousse en slagroom en hij was erg lekker! 2e grote taart die ik gemaakt heb.(eigenlijk 3e, ik heb de eerste een keer geoefend)
     
  3. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.566
    601
    113
    Hoezo? Ik vind dit een super mooie taart en ik zou dat niet kunnen hoor!!
     
  4. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.566
    601
    113
    Is dit je eerste biscuit? Mag ik vragen naar je recept? Ik vind hem echt superstrak!
     
  5. Talvi

    Talvi Niet meer actief

    Wat een supermooie taarten! Ik kan binnenkort ook beginnen met knutselen :D
     
  6. Linda1984

    Linda1984 Niet meer actief

    Ja mijn allereerste:D ik heb gewoon biscuitmix gebruikt. 8 minuten op de hoogste stand met de mixer (kitchen aid) en 2 minuten op de laagste stand. In de oven op 175graden onder/bovenwarmte. Heb wel een bake even strip om mijn bakvorm gedaan, maar geen idee of het heeft bijgedragen haha.

    (Ik ben een hebbert, dus heb drie dagen de online taartenshops afgestruind:))
     
  7. Linda1984

    Linda1984 Niet meer actief

    Ik heb deze een paar keer gezien en ik vind hem zo leuk! Mag ik vragen wat het recept is?

    Bak je gewoon een biscuit en vul je hem naar smaak? En dan afsmeren met ganache kitkats erop en varkens erin?
     
  8. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    28 nov 2007
    2.362
    0
    36
    Vrouw
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam
    Ok, bedankt! :)
     
  9. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    woooow wat een mooie taarten!!! Ik vind ze altijd leuk om te zien! Zelf maken niet echt, maar kijken is ook leuk! :)
     
  10. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Supermooie taarten weer!!! Volgende week ga ik er weer twee maken voor mijn dochter die twee word.

    Vraagje: Heeft iemand enig idee waar je een uitsteker van een konijn kan vinden? Ik heb er 1 nodig voor de zijkant vd teletubbietaart voor dl maar kan alleen paashazen vinden. Zelf uitsnijden ben ik echt slecht in dus dat word m niet.
     
  11. Linda1984

    Linda1984 Niet meer actief


    Als ik google op uitsteker konijn vind ik veel verschillende soorten; kijk dan even bij afbeeldingen, dan kun je de juiste aanklikken.

    Mini : mini Haasje dit is een haasje, maar ik vond hem wel leuk:D
     
  12. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    2e taart dit weekend, donderdag moet ik er weer 1 afhebben en dan ben ik even uitgebakken.. denk ik ;) haha
     
  13. sunshine1976

    sunshine1976 Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.131
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi,

    Hier een paar vraagjes van een startende taartenbakster.
    - ik bestel een kilo marsepein voor een 25 cm doorsnee taart te bekleden. Daar zou ik ongeveer 600 gram voor nodig hebben. Maar is dat wel te kneden voor je het kunt uitrollen? Lijkt me zon groot stuk.
    - blijf je poedersuiker zien als je knoeit op marsepein of rolfondant.

    mijn idee is om een 2 laags taart te maken, bekleden met knalgroene marsepein en bekleden met allemaal vrolijke gekleurde bloemetjes.

    - hoe veel dagen kun je marsepein of fondant decoratie van te voren maken zonder dat het hard wordt?
     
  14. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    14 jun 2011
    2.954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat een super leuke taarten komen er voorbij.

    Heb hier geen boterkoek-eitjes gemaakt,we hadden broodjes gebakken en dat werden er wat meer als verwacht haha.
     
  15. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    ik zou de kilo eerst in stukjes snijden en doorkneden, vervolgens steeds een stukje erbij pakken zodat het weer 1 word

    ja poedersuiker blijf je zien.. crisco is een betere optie

    als je de decoratie in een afsluitbaar doosje bewaard word het niet hard en kun je het makkelijk en week van te voren al maken
     
  16. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Mooie taarten weer hoor.

    Ik ben alvast aan er voor bakken, wat biscuits in de vriezer al.
    Moet voor volgende week 3 taarten en 12 cup cakes maken en dan voor de 15e ook nog 1 dus is ff druk!
     
  17. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    oh mijn taart is trouwens gevuld met werthers original en framboos, afgemeerd met botercreme
     
  18. sunshine1976

    sunshine1976 Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.131
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank je voor je snelle reactie!
     
  19. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Idd de marsepein in stukken kneden tot het soepel gaat en dan alles samen.

    Ja, poedersuiker blijf je zien, crisco gebruik ik vooral om te zorgen dat de fondant niet zo aan mijn handen plakt, verder een doorzichtig tafelzeil om makkelijk uit te rollen zonder plakken aan de tafel.
     
  20. perzik

    perzik Fanatiek lid

    25 jul 2012
    1.263
    0
    0
    Lijkt me erg lekker!:)
     

Deel Deze Pagina