Normaal vries ik reeds bekleedde taarten in in een doos met daarover een vuilniszak. Ik heb nu echter zo weinig plek in mijn vriezer dat dit nu niet gaat passen. Ik vraag me dus af of het ook kan met alleen een pedaalemmerzak? Er zit fondant om de taart.
Botercreme met vanillearoma lijkt me nogal machtig en niet echt lekker. Ik heb het nog nooit gegeten maar het lijkt me niet zo lekker. Waarom doe je het niet met aangevette slagroom? Dan heb je een slagroomtaart, heb ik meerdere keren gedaan en is erg lekker! (aangevette slagroom is 40 gram mascarpone op 100 ml slagroom) Die nootjes heten trouwens nougatine, ik heb er laatst tig winkels voor af gelopen om het uiteindelijk bij de c1000 te vinden.. Voor de biscuit met marspein zou je ook aardbeienbotercreme kunnen maken, ik mix dan zo'n flesje aardbeiendessertsaus naar smaak door mn botercreme. Bij de chocolade zou je het kunnen kunnen combineren met dulce de leche of juist met kersenvlaaivulling. (zoek eens tussen de vulling recepten van dlt) En dan overgieten met ganache (is chocola met slagroom door elkaar)
Dulche de leche maak je zelf, blikje gecondenseerde melk koken in een pan water. Even op de deleukstetaarten site kijken, daar staan bij de recepten -> vullen hoe het moet.
Afgelopen zaterdag voor pasen een taartje gemaakt (m'n eerste): Aankomende zaterdag weer een taart maken voor een familielid die 50 wordt, dit zal een Guinness glas worden, hopelijk gaat dat lukken
Dus je vult de taart met 1:1 botercreme? Lijkt me sowieso niet erg lekker, meestal wordt dat alleen voor afsmeren gebruikt. Ik gebruik botercrememix van funcakes, erg lekker! Die botercrememix kun je ook makkelijk smaakjes geven, je kan ook aparte aroma's kopen hiervoor, maar je kunt het dus ook mengen met die dessertsaus. Ik gebruik geen jam maar vlaaivulling, dit is wat dikker en trekt niet echt in de taart. Maar volgens mij valt het wel mee hoor met jam die in de taart trekt, heb je het al eens zonder extra botercreme tussen de lagen geprobeerd? Ik vind het het lekkerste bij taarten als er een romige laag in zit en een fruitige laag. Dus doe altijd een laag botercreme of banketbakkersroom en een laag vlaaifruit. Die aangevette slagroom kun je er inderdaad tussen doen als vulling maar ook gebruiken om je taart af te smeren. En je kunt de bovenkant er ook nog mee versieren (wat toefjes langs de rand bijv. en dan fruit in het midden). Ik ben trouwens niet een grote fan van dulce de leche, maar veel mensen vinden het erg lekker, vandaar de tip. Frambozenjam combineert trouwens ook goed met chocola.
Bebogeen zegt google is vergelijkbaar en vind ik ronduit smerig dus ga me er dan maar niet aan wagen. Nee ik gebruik de botercreme niet om te vullen. Ik maak mn taartjes nooit zo hoog tenzij het voor veel personen is omdat we altijd maar met twee of vier mensen zijn als we visite hebben. Daardoor snijd ik het een keer door en besmeer dan beide kanten met 1:1 botercrem. Dit doe ik dun net twee mm ofzo zodat je geen cake meer ziet. Dat doe ik dan aan beide kanten, spuit sen dijkje langs de rand en vul het glad met het dijkje met jam. Ik ben dan weer een muts die stukjes in de jam vies vind dus gooi die jam even in de blender en daar wordt het dun van en trekt het wel in de cake als je niet afsmeert. Dan lag ik dus de andere helft er dus weer op met de botercreme naar beneden dat de jam er dus in opgesloten zit. En dan boven en buitenom ook een dun laagje om het goed rond te maken etc. Snap je wat ik bedoel? Ik vul dus niet met 1:1 bitercreme in de zin dat er een dikke laag tussen gaat. Dan wordt het een slagroomtaart met die aangevette slagroom en zag net op de ltshop ook hazelnootpralinevulling. Lijkt me heerlijk voor door de 1:1 afsmeerbotercreme bij de chocoladetaart en eventueel een dun laagje ertussen. Of gewoon vullen ermee en dan ganache erover
WOW deze is echt superstrak, netjes fondant en strakke rand. Weet je zeker dat het je eerste taart is??
Haha, ja echt mijn eerste! Ik heb ooit (3jaar geleden) een workshop op mijn werk gehad. Ik heb redelijk wat cc's gemaakt en me heel lang ingelezen en filmpjes gekeken voor ik het aandurfde. Moet zeggen dat ik vrij trots ben
Afsmeren met 1:1 botercreme, in koelkast en nasmeren met warme spatel. Marsepein uitgerold en gemootherd. Op taart gelegd, plooien eruit en met 2 smoothers erover (gezien op filmpje) en een beetje geluk denk ik
mijn zwager is vandaag jarig en die lust wel een biertje dus kon ik mooi eens de bierdop taart uitproberen, maar wat een drama! heb me onwijs verkeken op het maken van mooie plooien, mijn fondant bleef scheuren Dit is het uiteindelijke resultaat
Mijn eerste vierkante taartje. Blijf het erg moeilijk vinden om het marsepein mooi strak te krijgen. En altijd scheurt er wel een klein stukje. Blijven oefenen maar.
Mooie taarten weer hoor! Pff ik krijg het ook niet voor elkaar om mijn fondant er zo strak op te krijgen. Echt drama! Nou krijg ik net mijn lion king frosty sheet binnen maar hij is net te groot!!!! Aaaaarrgghh! Kun je dat zelf bijknippen? Ik ga hem toch rondom afwerken met botercreme oid dus lelijke randen zullen niet zichtbaar zijn. En dan nog een vraagje, hoe werken jullie een frosty sheet eigenlijk af, met botercreme, icing of gewoon fondant/ marsepein?
Vandaag al 1 taart afgemaakt en in de veiezer. Ben er niet heel tevreden over maar goed. Hopelijk worden de andere mooier.