Kip siam maak je via dit recept van de AH-site even snel als uit een pakje. Kip siam - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Met zo'n schema lijkt mij een pakje nog teveel tijd. Ik kook in dat soort situaties de dag ervoor meer, en baseer daarop het avondeten. Dus gisteren grote pan chili con carne met rijst ernaast, dag erop wraps met chili, sla en roomkaas. Of water of bouillon bij de chili zodat het bonensoep wordt en daar lekker brood bij. Of dag 1 gevulde tomatensoep, dag twee gehakt rulbakken met prei (kun je gesneden en gewassen kopen) rest tomatensoep erbij, evt. blikje tomatenpuree, eten met pasta (dit is sneller dan knorrdoosje). Of als pastasaus maakt meteen wat apart houden, volgende dag blik rode of bruine bonen erdoor, met wat sambal o.i.d. ene hebt chili con carne.
Diepvriesgroente gebruik ik hier ook veel. Leuke tips dirksmama! Helaas lust mijn man geen pasta en geen chili con carne/bruine bonen. Ik ga ook even kijken naar de kip Siam.
Ik heb gisteren een bloemkool-kerrie ovenschotel gemaakt. Kan ook met prei. Ui, knoflook en gehakt roerbakken. 2 theelepels kerrie erdoor. Bloemkool 5 min koken (of prei in ringen meebakken). 2 eieren loskloppen en een flinke schep creme fraiche erdoor + een beetje peper. Gehakt/bloemkool (of prei) mengsel in een ingevette ovenschaal. Aardappelschijfjes erop (had ik nog even 3 min. in de magnetron gedaan zodat ze goed voorgegaard waren), eimengsel erover en een beetje geraspte kaas en in de oven.
Pastasaus doe ik tegenwoordig ook zelf maken en had van de week een bruine bonen variant gemaakt, zoek nu nog iets voor nasi/bami...die kip siam lijkt me ook wel wat Oh en het recept van @Red88 sla ik ook op, de prei variant dan...hou zelf niet van bloemkool.
Wanneer ik pasta maak, of kipsaté, babi ketjap, bami, nasi... maak ik altijd extra veel saus en vries dat in kleine bakjes in zodat ik op drukke dagen 's ochtends enkel zo'n bakje uit de vriezer hoef te halen en 's avonds wat pasta, mie, rijst of aardappelen erbij hoef te maken.
Wat ook altijd werkt is jachtschotel. Je kookt twee keer zoveel aardappelen, je neemt wat meer vlees (niet twee keer zoveel...idee is juist dat je minder vlees nodig hebt) en extra portie groente ( kan dubbele hoeveelheid groente zijn, of een soort extra, dat geeft meer keus aan tafel). Je eet gewoon aardappelen, vlees, groente. Na het eten stamp je de overgebleven aardappelen en je maakt er met wat melk puree mee die je op smaakt brengt met peper, zout en nootmuskaat. Je snijdt het vlees in stukjes (gaat prima met alle soorten vlees, kan ook met gehaktballen, kan zelfs met vis) en je mengt het met de jus of de saus. Je snijdt de groente in stukken. Je vet een ovenschaal in, doet er eerst een laag groente in, dan het vleesmengsel en je dekt het af met aardappelpuree. Je zet het in de koelkast voor de volgende dag. Als je weinig tijd hebt warm je het op in de magnetron, evt. daarna kort onder de gril. Als je wat meer tijd hebt zet je het een half uur in de oven. Als je geen magnetron of oven hebt, je kunt het ook maken in grote juspan en dan op sudderstand opwarmen. Als het vlees op was kun je ook een doosje champignons door je jus/saus doen. Als je weinig groente over hebt kun je er ook een handje diepvriesgroente door doen.
Kun je ook aardappelpuree maken zonder melk? Ik heb nooit melk in huis. Als ik hele kleine beetjes nodig heb gebruik ik moedermelk haha en met bijv. pannenkoeken gebruik ik water.
Ja hoor, je kunt ook gewoon geprakte aardappels nemen, en die een beetje smeuiig maken met wat water en olie. Of wat mayonnaise (maar dat is dan weer uit een pakje)
Oh wat een verschillen hier zeg! laat ieder lekker in zijn waarde! Ik ben ook niet van de verse pastasaus heb daar echt de fut niet voor. Wij eten vaak pakjes of potjes en wij vinden het lekker! Ieder zijn ding! Het zal vast wel makkelijk en snel zijn als je het gewend ben en het vaker doet, maar ja toch blijf ik een pakje sneller vinden! en lekker veel variatie in de supermarkt toch! Mijn dochter krijgt ook gewoon potjes voeding, ja so what? Vers krijgt ze ook en ze vind het allebei lekker!
Hmm.. we zijn niet zo van de maaltijdsoepen. Maar bedankt voor het meedenken! Zoiets lijkt me ook wel lekker, heb hier ook nog een paar kilo aardappelen aangezien we veel aardappels/groente/vlees aten. Albert Heijn
Jawel. Het kost MIJ meer tijd. Dan moet ik gaan nadenken, recepten opzoeken. Allerlei kruiden in huis halen. Nee hoor, ik vind het prima zo. Lekker makkelijk.
Peentjes uit de oven. Beetje honing, tijm en munt erover en even onder de gril. Voor je kleine zonder de honing. Is hier een grote hit! Vroger raspte mijn moeder het, en dan met beetje sinaasappel erdoorheen. Of hutspot? Over de pakjes, ik maak niet uit pakjes of zakjes, met als enige uitzondering de burritomix voor door het gehakt. En ik heb me nog nooit zo fit gevoeld. Ik vind het dus niet alleen lekkerder, het is ook overduidelijk zoveel beter voor mijn lichaam.
Heb ik ook, en dan nog al die rotzooi in je keuken, ik wil SNEL klaar zijn met eten maken, eten zelf en opruimen. Liefst binnen een uur haha.
Volgens mij wordt er vergeten dat er mensen zijn die het koken niet leuk vinden en zich daarin niet willen verdiepen. Wij gebruiken ook kant en klare pastasaus aangevuld met verse/diepfris groenten etc. Ook gebruiken wij die pakken van Knorr aangevuld met eigen ingrediënten en wij vinden het heerlijk!