variatietips voor een hartige taart/quiche

Discussie in 'De lounge' gestart door Vlinder73, 5 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vlinder73

    Vlinder73 Fanatiek lid

    22 feb 2011
    2.146
    1
    38
    In mijn paradijs
    Ik wil dit weekend graag een quiche maken, maar ik vind hem te zout met hamreepjes. Ik heb een pak gekocht van Koopmans.

    Is er nog iemand die weet wat je nog meer in een quiche kan doen?

    Ik ben benieuwd
     
  2. Bri

    Bri Niet meer actief

    Champignons of andere paddenstoelen (eerst uitbakken en het vocht afgieten, anders wordt het een kleffe bende)

    Allerlei groentes, zoals courgette, spruitjes (voorkoken, anders blijven ze te hard), broccoli, spinazie (ook eerst even roerbakken o.i.d. en afgieten)

    Ik vind kaas of spekjes ook lekker, maar dat wordt ook zout.
     
  3. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Dit zijn mijn favoriete recepten, echt heerlijk allebei. Maar je kan er alles mee doen natuurlijk. Gerookte kip is ook erg lekker, champignons (wel eerst bakken), broccoli (kort koken in roosjes), kaas in alle varianten....ik heb ook wel een een uien/feta taart gemaakt, was ook heel lekker. Gewoon doen wat je lekker lijkt ;)

    Quiche met brie, gerookte zalm en prei
    1 grote steel prei
    1 bakje zalmsnippers
    1 stuk brie
    ½ pakje deeg voor hartige taart
    1 bakje roomkaas (200 gram)
    2 eieren
    peper

    De prei in ringen snijden, zachtjes aanfruiten. Quichevorm invetten en met het deeg bekleden. Met een vork een paar gaatjes in de bodem prikken en met paneermeel bestrooien. Zalmsnippers door de prei roeren en het preimengsel over de bodem van de quiche verdelen. Roomkaas met eieren goed losroeren, wat peper toevoegen en over de quiche heen gieten. Daaroverheen de brie in plakken leggen. Eventueel overhangend deeg naar binnen vouwen. Op 180 graden in ongeveer 3 kwartier gaat bakken.


    Quiche met prei, gerookte zalm en grijze garnalen
    2 stelen prei
    1 ui
    1 bakje zalmsnippers
    1 bakje grijze garnalen
    ½ pakje deeg voor hartige taart
    2 eieren
    150 ml kookroom
    peper, dille

    De prei in ringen snijden en de ui snipperen, samen zachtjes aanfruiten. Quichevorm invetten en met het deeg bekleden. Bodem bedekken met prei/ui mengsel, daaroverheen zalm en garnalen verdelen. De eieren los kloppen met de kookroom, flink wat dille en wat peper toevoegen en over de taart gieten. Op 180 graden in ongeveer 3 kwartier gaar bakken.
     
  4. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    15 sep 2008
    2.803
    70
    48
    Vrouw
    Een hartige taart met shoarma is ook erg lekker
     
  5. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik doe er wel eens pittig gehakt bij met veel groente.
     
  6. Vlinder73

    Vlinder73 Fanatiek lid

    22 feb 2011
    2.146
    1
    38
    In mijn paradijs
    Er komen lekkere tips voorbij.

    Zelf houd ik niet van zalm
     
  7. Vlinder73

    Vlinder73 Fanatiek lid

    22 feb 2011
    2.146
    1
    38
    In mijn paradijs

    Bak jehet gehakt van tevoren en giet je dan het vet eraf?
     
  8. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    ik maak hem ook wel eens heel makkelijk.

    Bodem maken van bladerdeeg of van dat quiche deeg.

    beginnen met een laagje ontbijt spek, dan een laagje kaas, dan een laagje ontbijt spek en eindigen met kaas, 350ml koffiemelk mengen met 3 eieren en wat peper en dit er overheen gieten, ca 45 min in de oven en voila een lekkere hartige makkelijk taart
     
  9. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ja gehakt rul ik van te voren laat het goed uitlekken en afkoelen.
     

Deel Deze Pagina