Ik wil dit weekend graag een quiche maken, maar ik vind hem te zout met hamreepjes. Ik heb een pak gekocht van Koopmans. Is er nog iemand die weet wat je nog meer in een quiche kan doen? Ik ben benieuwd
Champignons of andere paddenstoelen (eerst uitbakken en het vocht afgieten, anders wordt het een kleffe bende) Allerlei groentes, zoals courgette, spruitjes (voorkoken, anders blijven ze te hard), broccoli, spinazie (ook eerst even roerbakken o.i.d. en afgieten) Ik vind kaas of spekjes ook lekker, maar dat wordt ook zout.
Dit zijn mijn favoriete recepten, echt heerlijk allebei. Maar je kan er alles mee doen natuurlijk. Gerookte kip is ook erg lekker, champignons (wel eerst bakken), broccoli (kort koken in roosjes), kaas in alle varianten....ik heb ook wel een een uien/feta taart gemaakt, was ook heel lekker. Gewoon doen wat je lekker lijkt Quiche met brie, gerookte zalm en prei 1 grote steel prei 1 bakje zalmsnippers 1 stuk brie ½ pakje deeg voor hartige taart 1 bakje roomkaas (200 gram) 2 eieren peper De prei in ringen snijden, zachtjes aanfruiten. Quichevorm invetten en met het deeg bekleden. Met een vork een paar gaatjes in de bodem prikken en met paneermeel bestrooien. Zalmsnippers door de prei roeren en het preimengsel over de bodem van de quiche verdelen. Roomkaas met eieren goed losroeren, wat peper toevoegen en over de quiche heen gieten. Daaroverheen de brie in plakken leggen. Eventueel overhangend deeg naar binnen vouwen. Op 180 graden in ongeveer 3 kwartier gaat bakken. Quiche met prei, gerookte zalm en grijze garnalen 2 stelen prei 1 ui 1 bakje zalmsnippers 1 bakje grijze garnalen ½ pakje deeg voor hartige taart 2 eieren 150 ml kookroom peper, dille De prei in ringen snijden en de ui snipperen, samen zachtjes aanfruiten. Quichevorm invetten en met het deeg bekleden. Bodem bedekken met prei/ui mengsel, daaroverheen zalm en garnalen verdelen. De eieren los kloppen met de kookroom, flink wat dille en wat peper toevoegen en over de taart gieten. Op 180 graden in ongeveer 3 kwartier gaar bakken.
ik maak hem ook wel eens heel makkelijk. Bodem maken van bladerdeeg of van dat quiche deeg. beginnen met een laagje ontbijt spek, dan een laagje kaas, dan een laagje ontbijt spek en eindigen met kaas, 350ml koffiemelk mengen met 3 eieren en wat peper en dit er overheen gieten, ca 45 min in de oven en voila een lekkere hartige makkelijk taart