Trouwens, zodra jullie het idee hebben dat ons clubje 'compleet' is moeten jullie het maar zeggen . Dan vraag ik of ze in de topictitel ledenstop zetten. Ik vind het persoonlijk altijd fijn om met een vaste groep te kletsen en dan (niet stom bedoelt, maar meer qua wat je allemaal al hebt verteld) is het vaak wat lastiger inkomen als er na een langere tijd nieuwe mensen bij komen en je je verhaal opnieuw moet doen zeg maar. Dus ik ben benieuwd hoe jullie er over denken etc.
Een-na-laatste keer pil dus, september laatste keer. Hoewel, als ik nu meteen voor een jaar koop is het de laatste keer (hoop ik). Dat moet ik misschien maar doen Ah haha grappig, mijn vriend lust ook geen paprika en champignons. Ik ben er juist dol op! Ik zal straks wat recepten voor je onder elkaar zetten die hij en ik lekker vinden. Mijn vriend was trouwens een echte carnivoor toen ik hem leerde kennen, en nu eet hij zonder moeite vegetarisch met mij mee. Soms maak ik nog wel iets met vlees voor hem hoor, op dagen dat ik iets met paprika/champignon wil
Ja, mij lijkt het ook fijn om op een gegeven moment een ledenstop te doen. Niet alleen omdat het voor anderen lastiger is om erbij aan te sluiten of omdat wij onze verhalen moeten herhalen, maar ook omdat het voor iedereen lastig wordt om alle verhalen te volgen als de groep heel groot wordt. Denk niet dat ik het nu al nodig vindt. We zijn nu met zeven geloof ik? Een paar mensen erbij kan denk ik nog wel. Maar als de groep idd groot wordt of als we een tijdje verder zijn (c.q. zoveel topic pagina's verder ), dan is een stop wel handig ja.
Recepten: Pastasalade (lekker voor in de zomer): - Penne voor 2 pers. (Na het koken en afgieten scheutje olijfolie erdoor en ff af laten koelen.) - Halve komkommer - Rucola (75 gr. zit er geloof ik in zo'n zak?) - 1 hele brie - Drie tomaten - Klein blikje mais (Mijn vriend houdt alleen niet van tomaten en brie. Dus bij hem doe ik er hamblokjes doorheen en naturel slasaus. Wat bos-ui erdoor is ook lekker fris trouwens.) Pastasalade 2: - Macaroni (voor 2 pers.) - Zakje pijnboompitjes roosteren (zonder olie dus) - Ui in kleine stukjes gesneden (2 grote uien, 4 kleine, zoiets), ui gewoon vers erdoor (dus niet aanbakken; volgende dag dus niet naar de tandarts ) - 1 zak Rucola - Flink veel rode pesto (ik gebruik die van euroshopper, en dan 6 lepels ofzo) - Geitenkaas erdoor verbrokkelen, 100 tot 200 gr. ofzo Eventueel kan je nog komkommer erdoor doen. Ik doe bij mijzelf wel altijd rode paprika erdoor Spinazietaart: - Taartvorm/ovenschaal bedekken met bladerdeeg (eerst ff insmeren met boter), alvast heel ff in de oven (180 / 200 graden) voordat je de vulling erbij doet (totdat de bladerdeeg een beetje kleur krijgt) - 1 teentje knoflook persen en in de (wok/ grote koeken)pan doen - twee sjalotjes klein snijden en in de pan doen - ff kort fruiten in olijfolie - dan diepvries spinazie (ik gebruik altijd die gesneden is) erbij doen (ik gebruik meestal zo'n 600 gr. afhankelijk van de grootte v/d taartvorm meer of minder en afhankelijk daarvan ook meer of minder ui en knoflook etc.) - als de spinazie ontdooid is nog ff kort doorbakken dat het warm is - dan pijnboompitten, rozijnen, beetje chilipoeder (1 eetlepel ongeveer), wat peper en veel kaneel (3 eetlepels gok ik) erbij doen - dan 2 eieren erdoor en 1,5 eetlepel crème fraiche - dan een flinke hand oude kaas erdoor - mengel in de taartvorm/ovenschaal met bladerdeeg gieten en nog zo'n 10 / 15 min in de oven Mijn spinazietaart is altijd een groot succes bij bezoek Risotto: - Zo'n 4 teentjes knoflook en 4 sjalotjes aanbakken in een wok met olijfolie - Risotto (voor 2 pers) er heel kort bij aanbakken totdat deze een beetje glazig is - Scheut witte wijn erbij - Als de wijn is opgenomen, (kruiden/groenten)bouillon erbij en zo telkens doorgaan met bouillon erbij gieten tot de risotto goed is (is dus als die zacht is, tussendoor gewoon ff proeven ) Ondertussen regelmatig roeren - Dan een klein klontje boter erdoor. En dan nog Parmezaanse kaas of Pecorino erdoor. Als ik hem op deze manier maak dan doe ik altijd nog groenten ernaast. Maar je kunt ook al meteen groenten erdoor doen. (Dus al met het aanbakken van de knoflook en sjalot.) Dan doe ik bijvoorbeeld klein gesneden snijbonen erdoor, spinazie of broccoli erdoor. Risotto is best machtig! Aan deze hoeveelheid heb je meer dan genoeg voor het avondeten. Wil je vlees enz. ernaast eten, dan zou ik dus minder maken. Straks post ik nog wel wat recepten
Nog wat recepten... Tajine (voor 2 pers) Couscous voor 2 pers klaarmaken (dus in kokend water in een kom laten wellen) - Je hebt een grote pan nodig met deksel, liefst een grote wok of een tajine - Knoflook (stuk of 3 teentjes) + groenten ff aanbakken in olijfolie - Dan kruiden erbij doen, ik gebruik standaard chilipeper en kaneel en varieer met andere kruiden. Ook lekker: komijn, kurkuma en saffraan. Wil je een iets frissere tajine, dan minder kaneel en bijvoorbeeld wat verse peterselie. De hoeveelheid kruiden doe ik altijd op gevoel. Maar je mag best veel gebruiken hoor! Des te meer chilipeper des te pittiger Voor de milde variant 1 theelepel ofzo, voor de pittige variant 4 eetlepels -Dan doe je de bouillon erbij, ongeveer 600 ml. Deksel op de pan en een half uur tot uur laten borrelen op laag vuur. Hoe langer des te lekkerder. - Als je ook fruit in de tajine doet, doe deze dan ongeveer 10 min voordat je de pan v/h vuur haalt erbij. Qua groenten (hou ongeveer 200/300 gr. p.p. aan) kan je variëren. Bijvoorbeeld: aardappel, broccoli, bloemkool, wortel, boontjes en kikkererwten. Ik doe er sowieso standaard tomaat in of tomatenpuree (als je tomatenpuree doet, dan pas tegelijk met de bouillon toevoegen). Qua fruit: gedroogde abrikoos of bijvoorbeeld mango. Bij het serveren (couscous + tajine bij elkaar doen op het bord) is het ook lekker om er wat hazelnoten of amandelen doorheen te doen. Zalmcarpaccio: Niet echt vegetarisch dus, maar wel een succes bij veel mensen! - Bergje ijsbergsla + Rucola op bord leggen - Daarover plakjes gerookte zalm - De boel verder leuk opmaken met klein gesneden komkommer en/of cherrytomaat en een gekookt ei in vieren gedeeld - Dan dressing erover (mosterd-dille dressing van het merk Hela) - Dan geroosterde pijnboompitten erover Als je dan nog wat aardappeltjes (ik pak altijd van die kleine balletjes v/d euroshopper) ernaast bakt (en die bijvoorbeeld kruid met tijm en wat aioli erbij doet als dip) dan heb je meer dan genoeg als avondmaaltijd. Of ipv aardappeltjes kun je ook wat stokbrood met kruidenboter ofzo ernaast doen. Makkelijke curry - Rijst koken (ik pak meestal gele rijst) - Tomaat, ui, boontjes/broccoli/bloemkool, aardappel/kikkererwten bakken in een wok - Dan currypasta + kokosmelk erbij doen V/d currypasta weet ik het merk niet zo uit mijn hoofd. Bij de AH heb je iig twee glazen potjes ervan, de ene is groene curry en de andere is rode curry (groen is pittiger). Zo daar laat ik het ff bij Dit zijn dingen die ik regelmatig maak en die ik best makkelijk / snel vind en die mijn vriend en ik allebei lusten (onze smaken verschillen nogal). Jullie nog leuke recepten? Juist heel makkelijk of juist iets ingewikkelds dat echt een succes is bij bezoek?
Wauw, bedankt voor de recepten ! Klinkt heel lekker allemaal! Vaak als ik het zo lees dan voel ik me wel een beetje beperkt met hoeveel ik kook, ik heb bijvoorbeeld geen kokosmelk, gele rijst (alleen basmati), kurkuma, saffraan of komijn in huis! Merk wel dat ik de behoefte heb om wat breder te koken en meer dingen te leren kennen , dus dit is wel fijn! Ook heb ik gister op de bijeenkomst een Chinees meisje leren kennen die graag Chinees kookt, we hebben hier een grote Aziatische supermarkt in de buurt dus hebben we afgesproken dat we er eens samen naartoe gaan en ze me laat zien welke producten lekker zijn en hoe je ze kan gebruiken ^^. Als ik daar rondloop ken ik namelijk de helft van de producten helemaal niet .
@Snaud: klinkt allemaal lekker, vooral die spinazietaart klinkt lekker. Moet alleen wel voor meerdere mensen dan gemaakt worden, omdat je spinazie niet meerdere malen op kan warmen toch? Of een kleiner ovenschaaltje en alles halveren ofzo
Ja precies, ik heb het liefste niet heel veel mensen omdat je dan het verhaal snel kwijt raakt. Dus nog een of twee erbij zou wel kunnen maar tien of meer zou wel wat veel zijn denk ik. Dan wordt het toch een stuk onpersoonlijker lijkt mij, bijvoorbeeld als je een paar dagen niet online kunt zijn en je hebt dan een heel stuk gemist. En vooral als we al wat langer kletsen is het misschien leuk eens af te spreken ofzo, gaat ook wat makkelijker als de groep niet zo gigantisch is .
Leuk joh om met dat meisje mee te gaan naar een toko zo leer je idd het snelst Ben zelf niet zo heel erg thuis in de Aziatische keuken, ken ook lang niet alles in een toko haha. Ja je kan wel met 3 personen van zo'n taart eten, of met z'n vieren als je er nog een salade of aardappeltjes bij doet ofzo (anders is het wel wat weinig). Ik dacht dus dat je spinazie idd niet een tweede keer mag opwarmen. Maar zat een tijd terug inderdaad met een spinazie gerecht dat over was, en dacht 'laat ik het toch maar eens opzoeken'. Het mag dus wel! Kan ik spinazie opnieuw opwarmen? | Voedingscentrum
Ja daar heb je gelijk in. Als de rest het met ons eens is kunnen we nog ff afwachten of er nog een of twee mensen bijkomen en dan de stop erop zetten; of als er over een tijdje niemand bij is gekomen dan de stop erop doen. Ja misschien straks in de zomer afspreken, kunnen we op het terras kletsen owww ik snak naar de zon! Of we gaan Micchan bezoeken in Oostenrijk
Ook ik vind het leuk als er zo'n 10 meiden lid zijn van de club Ik ben lid als ik me heb geabonneerd op dit onderwerp toch? Ik krijg nu in ieder geval steeds een mailtje wanneer er nieuwe berichten zijn.
Hoop dat het je gaat smaken als je het gaat maken Goh ik zou niet weten of je 'officieel' lid moet zijn en hoe dat dan werk. Ik heb in ieder geval net ook maar een abonnement genomen haha
Nee je kunt niet echt officieel lid worden . Maar we kletsen nu met 7 meiden hier dus die 7 meiden zijn nu 'lid' . Staan ook op de lijst enzo . Maar inderdaad, als er in de komende tijd niemand bij komt is het ook goed zo, niet dat we bewust gaan wachten op meer mensen alleen om het getal omhoog te krikken . En als we het dan op den duur toch te rustig vinden kunnen ze gewoon 'ledenstop' uit de titel laten halen en dan kunnen er weer meer mensen bij . Ik heb trouwens abbo zonder email notificatie, dan staat het gewoon bij gebruikersinstellingen, zou gek worden van die mailtjes .
Je krijgt 1 mailtje als er sinds je laatste bezoek wat is gepost, dus ook wanneer er meerdere zijn. Ik vind het wel leuk, kan ik het lekker snel lezen en loop ik niet zo snel achter op de ipad zijn die mailtjes ook zo weer weggegooid.
Hey meiden niet te veel kletsen he! Dan houdt ik het niet meer bij anders voor na het weekend haha! Grapje, tot zondag avond ergens denk ik. Fijn weekend!! ♥
Zo, even allemaal bij elkaar gezet. Dankjulliewel allemaal, ben er stiekem ook best wel trots op. Ik vind het ook heel bijzonder dat hij mij zo goed heeft opgevangen en er doorheen heeft gesleept, ik denk dat de meesten dat, vooral helemaal aan het begin, te veel moeite zouden vinden en verder zouden gaan. Operatie was inderdaad heel naar, vooral omdat ik er niet veel beter uit ben gekomen uiteindelijk, maargoed, ik ben nu zijn 'gevallen engel' vanwege het grote litteken op m'n rug (daar hadden dan m'n vleugels gezeten blablabla ), en dat heb ik liever dan stegosaurus. En inderdaad, zonder operatie waren we waarschijnlijk nooit zo close geworden, dus ik ben er alsnog heel gelukkig mee! Oh, en ja, ik kijk inderdaad anime. Heel. Erg. Veel. Haha En ik kwam erachter dat ze een tijdschrift in Nederland verkopen daarover, daar was ook een site/forum van, en daar kwam ik die figuren voor het eerst tegen. Aaaah okay! Dankjewel, weet ik dat ook gelijk. *Rent naar winkel * Aah, balen dat het bij jou ook zo is meis. Maar het is in sommige gevallen inderdaad maar beter.. Graag gedaan. Jeetje wat balen zeg, en wat een ontzettend rare reactie! Heb je hem inmiddels alweer gesproken? Gaat het een beetje met je? Toppie! Aaaah wat een schatjes! Over huisdieren gesproken (zie nu zoveel namen en foto's voorbij komen haha), wij willen heel graag een poes/kat. En het liefst met twee verschillende oogkleuren. Raar he? Maar ben daar helemaal gek op.. Superschattig! Oooh wat spannend! Ik duim heel hard voor jullie! Ik denk ook maximaal 3-5 meer, of na een tijdje gewoon stopzetten als we een aantal pagina's verder zijn.. Hahahaha kom maar op.
Dit zijn trouwens de röntgenfoto's voor en na.. Was ook 6 centimeter langer daarna.. Foto van het litteken zal ik maar niet plaatsen, is niet zo smakelijk.
Heftig zeg... Geen ongevaarlijke operatie geweest zeg, pff! Wat heb je trouwens een hoop energie gestoken in het reageren, haha! Leuk!