Ik heb het bij mijn vorige zwangerschappen wel gegeten maar ga nu ineens twijfelen. Het staat bij ons vanavond op het menu. Wie kan mij zeggen of ik dit mag eten of niet?
Ik heb het bij 8 weken gegeten.. Het heeft me nog nooit zo lekker gesmaakt .. je.kan het wel eten hoor..
Ligt eraan wat voor kaas er doorheen zit.... maar over het algemeen zijn de meeste kazen in Nederland verhit voor verkoop en zou het geen probleem moeten zijn. Daarnaast verhit je het zelf ook nog eens.
ligt er aan wat er voor kaas er inzit en zou de likeur er uit laten , die gooien ze er ook vaak in maar over het algemeen zijn er in nl erg weinig rauwmelkse kaas te vinden
Over de kazen maak ik me geen zorgen. Ik zorg dat de kaas kookt en dan zijn die bacterien sowieso dood. En geloof zelfs dat deze van gepasturiseerde kaas is. Mijn 'angst' zit hem meer in de alcohol...
Meeste van die alcohol verdampt wel. Als je het je kids zou geven, kan je het zelf ook wel aan. Denk ik dan he. Hoop dat het lekker was!
uit pakje uit supermarkt kan prima! alles verdampt tijdens verhitten en er zit geen rauwmelkse kaas in. Je brengt me op ideeën, ook weer eens zin in
het was heerlijk haha. Ik heb hem lekker even een tijdje laten pruttelen dus grotendeels zal alles er wel uit zijn geweest. Voor herhaling vatbaar
Zit toch witte wijn in die pakjes uit de supermarkt? Kan je het niet zelf maken en dan alcoholvrije wijn gebruiken? Geen idee wat voor kaas je dan zou moeten halen overigens..
Joe dames, rauwmelkse kaas goed verhitten en je kunt het gewoon eten hoor. Dat overleeft zelfs de meest hardnekkige listeriabacterie niet.
Alcohol verdampt dus dat maakt echt helemaal niks uit. Heb het zelf ook op 2 weken geleden. En als je rauwmelkse kaas verhit overleven die bacteriën het inderdaad niet hoor!
ik heb voor het zelfde dilemma gestaan en toen gekozen om zelf te maken zonder alcohol en met appelsap... Dit doe ik NOOOIT meer! Wat een hel haha! De week er op bij de verloskundige gevraagd of ik het volgende keer gewoon uit het pakje van de supermarkt mocht maken en daar was ze heel stellig in: natuurlijk! Het wordt verhit en de hoeveelheid is sowieso te verwaarlozen. Daarna nog heerlijk een paar keer gekaasfondued met supermarkt kaas hihi
je kan het heel goed zelf maken hoor, met zwiterse emmentaler en (gruere) of de Hollandse versie, maasdammer/leerdammer en gewoon extrabelegen kaas. 250gr pp ongeveer. En alcohol vrije wijn. Heerlijk!!!!
Ik heb het rond kerst ook gegeten!! Heerlijk was het Zoals meerdere al gezegd hebben die alcohol verdampt gewoon hoor! En daarnaast zit er ook zo ontzettend weinig in.. volgens mij kom je niet eens tot een goede slok! Je mag het ook aan kinderen geven dus ja, ik heb me er niet zo druk over gemaakt!