Hallo, vroeger nooit avocado's gehad, dus ik lust ze eigenlijk niet. Ze bevatten wel erg veel vezels dus ze zijn erg gezond. Ik zoek enkele manier om het te leren lusten (heb ik ook met yoghurt gedaan en met spinazie) en enkele recepten. Recepten voor in de warme maaltijd of op brood of in een salade. Groetjes en bedankt.
Ik eet het vaak op brood, gewoon met wat peper en zout. Of stukjes door een salade Guacamole is ook heerlijk Ik ben echt gek op avocado's, eet er zeker 3 per week Een van m'n favoriete salades op het moment is: - 1 avocado - 2 gekookte eiwitten - blikje tonijn op water (hier doe ik een eetlepel Yofresh mayo door) - tomaat - komkommer - en dan wat olijfolie en zout en peper er overheen.. yummy!
Mmmm, avocado! Heerlijk! Lekker op een broodje met filet americaine en dan met peper en zout er overheen en eventueel wat knoflookpoeder. Of vermalen als gaucamole (weet niet hoe je dat schrijft haha). Of gewoon in stukjes in een salade met komkommer, tomaat en ei. Jammie!
Ik heb de smaak leren waarderen door shakes ermee te drinken. Ik doe dan 1 banaan, 1 avocado en ongeveer 500ml melk. Even goed malen in de blender en dan lekker opdrinken. Daarna ben ik het door salades gaan doen. Gewoon met sla, tomaten, komkommer, evt tonijn, olijven, feta, wat je lekker vind. En nu eet in het ook op brood. Het is inderdaad heel gezond en zit ook veel omega 3 in!
ik eet het vaak op een broodje met gerookte kipfilet. lekker bruin broodje wat sla saus opdoen dan de gerookte kipfilet plakjes advocado tomaatjes erop wat vers gemalen peper en eten maar, ze kunnen mij voor zo'n broodje wakker maken.
heerlijk avocado's! ik eet er vaak 1 zo gewoon met peper en zout en ik maak quacemole lekker bij bijv. wraps of taco's!
ik vind avocado het lekkerst gewikkeld in kipfilet met bieslook (van de lidl) en anders op een wrap nodig: avocado komkommer tomaat smeltkaas (die oranje plakjes die je ook vaak op de hamburger bij bijv de macdonald hebt) creme fraiche wrap hoe: doe de wrap in de oven. als deze lichtelijk knapperig aanvoelt keer je deze om en doe je er wat stukjes smeltkaas op. weer terug in de oven tot de kaas wat gesmolten is. ondertussen snij je de avocado,komkommer en tomaat in plakjes. dit leg je op 1/2 van de wrap en de andere helft smeer je in met creme fraiche (eventueel wat zout) dit klap je dubbel en het is klaar! dit recept heeft mijn zus meegenomen uit Mexico en die vind het helemaal geweldig. (ze is echt een moeilijke eetster)
Haha zie hier iedereen met peper en zout . Probeer het eens op brood met een heel klein beetje suiker. Dan smaakt het al veel lekkerder
Ik at het eerst ook nooit. Maar wat echt lekker is: Nodig: Avocado Tomaat Ui Zout Knoflook (teen of poeder) Maken: Avocado fijn prakken (zonder schil dus haha), tomaat in kleine stukjes snijden en er door doen. Ui fijn snijden en er door doen. En dan wat zout en knoflook poeder (of een teentje fijn snijden en er door doen). En dat lekker op een rijstwafel, echt het is zoooooo lekker!!
Misschien wat overbodig, maar zorg dat ze goed rijp zijn, anders zijn ze gewoon niet lekker, maar rijpe avocado's zijn heerlijk! De kinderen zijn er ook dol op, ik maak vaak guacamole. Had vroeger ook een lekker recept met iets van plakjes kipfilet en kruiden, bouillon en citroensap ofzo in combinatie met avocado en dat was ook erg lekker.
Ja idd ze moeten wel zacht zijn van de buiten kant. En van de pit kan je zelf een avocado plant kweken. Door aan 4 kanten een sate prikker erin te duwen en op een glas net water laten hangen. Veel water dan zie je de wortel er binnen een paar dagen uit komen en dan kun je hem planten. Niet in de zon want dan klapt hij in
Vreemd genoeg krijg ik al echt zin om het te proberen! Dus zacht aan de buitenkant... hoe zacht? Schil licht in te drukken net zoals bij de mango? Oh en dat planten... lijkt me leuk. Moet de pit het water raken?
Ik eet het altijd op een lekker vers (meergranen) pistoletje, plakje (harde) geitenkaas, plakjes avocado uitgesmeerd en dan als laatste Herbamare erop. Heeeerlijk!! Geitenkaas kun je ook vervangen door jonge kaas of kipfilét. Soms eet ik het met plakje ham, plakje (geiten)kaas, avocado, Herbamare. Jammie.
Sinds ik dit een keer tegenkwam check ik altijd zo of een avocado rijp is, klopt altijd! De beste avocado-check tip OOIT! | Culy.nl
Doorgesneden uitlepelen met wat peper, zout en citroensap. Of op z'n Indonesisch: prakken en dan mengen met wat sterke koffie en suiker, of met chocoladepoeder.
In salade: Avocado in blokjes Gerookte kipfilet in blokjes Cherry tomaatjes Romaine sla Ceasar dressing Op brood: Avocado prakken Olijfolie en peper en zout erdoor 's avonds: Avocado doormidden en vullen met garnalen salade Guacomole hmmmm