Treffen jullie bepaalde 'voorzorgsmaatregelen'?? Bv. - altijd een bakmatje er in - aluminium folie oid? En bakken jullie altijd op de bakplaat, of op het rooster?? Ik vind het altijd zo'n klus om schoon te maken, dat ik 'm eigenlijk te weinig gebruik...Zo zonde!
Bakpapier en als ik dat niet heb zilverfolie. Maar vind het ook een rot klusje hoor de oven schoonmaken.
Maar leg je dan altijd aluminiumfolie op de bakplaat of op het rooster?? (bakpapier mag maar tot een bep. temperatuur, gebruik je bij lagere temperaturen bakpapier?
Ik lees graag mee. Eind augustus heb ik een nieuw fornuis gekocht (inclusief oven) en ik krijg m nu al nauwelijks meer schoon. Hoe doen jullie dat? Is het normaal om de oven na iedere bakbeurt schoon te maken?
Ik gebruik er gewoon mrmuscle ovenreiniger voor. Inspuiten, boenen, schoonvegen met een doek water en dan even een schaal met water in de oven voor de laatste zeepresten. Verder gebruik ik zoveel mogelijk bakpapier en als ik eens knoei ruim ik dat gelijk op. Niets is zo smerig als zo'n naar brand stinkende oven.
Een matje op de onderkant liggen en een matje op het bakrooster . Kruimels gooi ik in de prullenbak vanaf een van de matjes en als ze vies zijn, gaan ze mee met de afwas. Zo simpel is het . Ik gebruik mijn oven veel! Dit is ideaal, geen gepoets in dat pokkeding, maar alleen even de matjes afwassen.
Ik gebruik altijd bakpapier. (bij alle temperaturen.) Alleen als ik broodjes rooster, dan doe ik die op het rooster en dan doe ik er een bakplaat onder zo dat de kruimels daar op vallen. Die leeg ik meteen nadien. Als er toch per ongeluk geknoeid wordt in de oven, dan maak ik die schoon terwijl hij nog enigszins warm is. (wel iets afgekoeld dus) Dan is het makkelijk te verwijderen en zo houd ik hem behoorlijk schoon en is schrobben bijna nooit nodig.
Wat voor matjes bedoelen jullie?! Hier wordt vooral de combi veek gebruikt. Daar mag geen alu folie of bak papier in toch?!
Ben ook benieuwd wat voor matjes dat zijn?? Ik gebruik mijn oven ook veel en hier is zon matje wel nodig.. Ik maak mijn oven met ontvetter dasty schoon. Maar die maakt niet goed achoon vind ik.
Ik vind het ook een rotkarwei. Nu heeft mijn man het een tijdje terug weten te presteren dat hij pizza heeft gemaakt in de oven waar dus blijkbaar nog plastic onder zat. (Ik was er niet bij en hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen, geen idee, hij heeft het ook niet geproeft). Daarna heeft hij wel schoon gemaakt, maar dat gesmolten plastic krijg je er amper uit en van het rooster af. Met als gevolg dat nu elke keer als de oven aan gaat het hele huis naar verbrand plastic ruikt. Bleghh. Gelukkig proef je er niets van, maar binnenkort ga ik zelf maar eens flink schrobben... *zucht* Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar wat voor matjes dat zijn die je in de oven legt.
Ik gebruik ook bakpapier, maar wat al gezegd is, dat gaat tot een bepaalde temperatuur. Wij komen er iedere keer pas achter hoe hoog dat ook alweer was als het bakpapier al in lichter laaie staat.... Als je je wel gewoon houdt aan de max. temperatuur van het bakpapier dan blijven je bakplaat en je roosters redelijk schoon. Niet zaligmakend, want een vettig gerecht (bijv. overfriet) lekt op een gegeven moment toch door het papier heen.
Gebruik voor stokbrood e.d. het rooster. Anders de plaat met bakpapier, alle temperaturen. Gelukkig hebben wij een hele luxe combi met een zelfreinigingsprogramma . Alle deeltjes en aanslag worden hier mee verbrand, ik hoef alleen de witte asdeeltjes uit te vegen ! Ideaal
Ovenpapier op de bodem. (En na gebruik weg-echtgenoot laat het vaak liggen yuk!!) En vaak inspuiten met ovenreiniger en daarna uitsoppen.
Wij krijgen de oven ook vaak niet goed schoon. Zeker de bakplaat, die helemaal onderin staat en dus alles opvangt, niet. En ik ga echt niet alles lopen schoonmaken na een stokbrood/pizza ofzo. Dus eens per jaar kopen we gewoon een nieuwe bakplaat. Kost 25 euro of zo, niet moeilijk over doen dus.
Ik bak elke dag zelf een brood en daarna moet ik de plaat van de combi schoonmaken. Het rooster leg ik op zn kop in de wasbak in de week. En de zijkanten en deur, die zijn verschrikkelijk om schoon te maken!
Hier ook alleen een combi (helaas) en gebruik gewoon bsabakpapier...bij alle temperaturen eigenlijk. aluminium folie doe ik er nooit in.
Hier ook meestal zilverfolie of bakpapier(word soms ook wel vergeten) maar toch ontkom je soms niet aan vet of gesmolten kaas . Wij gebruik de ovenreiniger van dubro of die van wibra dusty of zoiets. Je oven inspuiten in laten trekken en dan word het toch wel weer redelijk schoon.