bij zaken zoals onderlinge allimentatie leningen kopen via internet etc las hier een artikel over maar het lijkt me vreemd dat dit rechtsgeldig kan zijn
Een tijdje geleden waren hier in huis apparaten kapot gegaan omdat liander wat met het stroom had gedaan!!!dat moest allemaal via de post en mocht niet via de mail, omdat het anders niet geldig was. Maar ik weet niet wat de regels verder zijn
Zover ik weet is een e-mail wel rechtsgeldig. Ikzelf heb alles via de mail gedaan met mijn advocaat toen ik van mijn ex ging scheiden. Afspraken, afstand alimentatie, afspraken met ex.
dat ligt aan de situatie, sommige dingen zijn bij wet geregeld dat ze op schrift ondertekent moeten worden. En het ligt eraan in hoeverre de ontvanger er van uit kan gaan dat een email van jou afkomstig is. Als jij al jaren hetzelfde emailadres hebt en met iedereen mailt via dat mail adres dan zal een rechter het aannemelijk vinden dat jij de verstuurder bent van dat emailadres en het dus toelaten.
In veel gevallen wel (tenzij een handtekening is vereist geloof ik), maar je zal wel moeten kunnen aantonen dat de mail daadwerkelijk van de verzender is en ongewijzigd is. Met een print van een mail kom je dus niet ver. Een bestand in pdf, waar voldoende aanwijzingen in zijj datde afzender ook werkelijk de afzender is kom je al een stuk verder.
Ik denk het niet. Diegene kan bijv altijd zeggen dat hij het niet heeft geschreven maar bijv Pietje of jantje onder zijn email adres/naam.
Dat kun je ook zeggen over een getypte brief. Wie schrijft er nog brieven met de hand tegenwoordig? Een mail word waarschijnlijk wel serieus genomen als bewijsstuk in een gerechtelijke zaak, maar ik betwijfel of ze het als doorslaggevend beschouwen.
Volgens mij is er in jurisprudentie bepaald dat het wel rechtsgeldig is. Edit hierbij nog een link Is e-mail rechtsgeldig? - Ius Mentis
E-mail is rechtsgeldig en gelijkgesteld aan schriftelijk. Als ze echt een handtekening eisen kun je die inscannen of een digitale handtekening aanvragen (maar heb persoonlijk dit nog nooit hoeven doen. Bewaar wel altijd je verstuurde mail!! Of digitaal of print hem uit als mail, dus met adressen en verstuurde datum en tijdsnotatie.
Dat dacht ik ook al iemand zal je wachtwoord maar weten iets kopen op internet en jij zit er aan vast of iets schriftelijks vasstlegggen
ja, stel pietje stuurt jantje een ernstige dreigmail met vanalles en nog wat erin, wie bewijst dan dat jantje die mail heeft getypt en niet bijv een wraakzuchtige ex o.i.d met een brief kunnen ze nog naar het handschrift kijken en vergelijken, maar met een mail vind ik dat iets anders, iemand zal maar je wachtwoord weten en verkeerde bedoelingen hebben en stel bijv iemand heeft je die mail getypt maar is van gedachte verandert over bijv alimentatie, kan diegene bijv beweren dat een vriend of zijn moeder ofzo dat heeft getypt ( die misschien best wel eens meewerken en net doen of zij het hebben getypt), wie bewijst dan dat hij het echt heeft getypt? lijkt me een moelijke voor de rechter..
In belgie is e-mail rechtsgeldig. En wat betreft over dat jantje in jouw plaats schrijft, dit kan na gekeken worden. Elke pc heeft uniek ip-adres. Vraag me niet hoe, maar er kan wel degelijk onderzocht worden via dat ip-adres of het bericht van jouw pc komt.
Haha, moet hier een beetje om lachen, denk je dat mensen nog dreigbrieven met de hand schrijven? Of dat je je alimentatie geschreven en kunt aanpassen? Zo werkt het allemaal al een paar jaar niet meer. Je kunt ook echt geen hypotheek afsluiten hoor met een 'getypte brief'. Het gaat hier om adreswijzigingen, abonnementen opzeggen, verzekering veranderen, bezwaarschrift schrijven ed... Als je een computer wilt kopen bij de wehkamp oid, gaat het via wachtwoorden en e-mailadressen. Als anderen die wachtwoorden in combinatie met jou e-mail adres hebben, ben je of slordig geweest of gehackt.