Ik doe altijd wat stukjes ui (1,2 uien) in de pan aanfruiten, dan wat verse knoflook er bij.. En dan doe ik het vlees wat aanbraden.., Dan doe k er een glas water bij, en dat laat ik dan 1,5 uur sudderen.. En dan kun je eventueel nog laurierblaadjes er bij doen (even laten trekken), en dan smullen maar Volgens mij ben ik niks vergeten..
Vlees aanbraden met zout en 2 eetl bloem, uiringen erbij, nog even aanbraden, laurierblaadje erbij, 1 bruine verkruimelde boterham zonder korsten, schepje suiker en 2 uur laten sudderen. Ben er net klaar mee Nu al zin in!
hachee vlees, uien, appelstroop suiker azijn. erg lekker. Heb het recept wel voor je als je wilt moet je me maar even pb-en..
Mijn hachee (van mijn moeder, die het weer van haar moeder heeft); Eèn kilo runder riblappen, deze snijd ik zelf in blokjes. De dikste vetstrengen verwijder ik.. Deze blokjes braad ik even goed aan in gloeiendhete (vloeibare) croma, tot ze goed bruin zien (in een braadpan). Als het zover is, voeg ik lauw water toe tot het vlees onder staat. Dan voeg ik zout, peper, foeliepoeder, 3 kruidnagels, paprikapoeder, nootmuskaat, schuit azijn en 2 laurierbladen toe. Dit zolang laten sudderen tot het vlees zacht is (minimaal 3 uur) en misschien af en toe nog een beetje water bijvoegen. Als dat zover is, laat ik magrarine in een grote koekenpan bruin worden en voeg hier in de gesneden uien (ongeveer 4 a 5 middelgrote exemplaren). Deze even heel goed aanbakken, dat ze een klein beetje verkleuren (niet tè bruin, net een klèin beetje) en strooi hier over 3 eetlepels bloem. Dit nog even goed doorscheppen op hoog vuur en dan beetje bij beetje aanvullen met KOUD water (ik heb meestal een literkan met water nodig). Telkens een klein scheutje en door blijven scheppen (nog steeds op hoog vuur). Dit zolang blijven doen tot je een smuiïge massa overhoud, dus dat de uien goed gebonden zijn. Deze massa voeg je bij het vlees en roer je goed door. Nu nog even kijken of er genoeg water bij zit en anders nog wat toevoegen. En dit dus nog een uur laten sudderen.. Vòòr het opdienen de laurier en kruidnagels eruitvissen, mss nog een klein beetje azijn toevoegen naar smaak (hòeft niet, net wat je lekker vind) èt voila, een heerlijke hachee..
Hier ongeveer hetzelfde, alleen dan nog een beetje mosterd erbij, en wat peperkoek er in verkruimelen. En een beetje kruidnagel voor de smaak.
Voor het vlees gebruik ik altijd magere riblappen. Die snij ik in stukjes en strooi er zout en peper op. Voor het braden gebruik ik Croma. Eerst het vlees een minuut of 5 goed aanbraden dan de uien erbij ook ongeveer 5 minuutjes. Daarna 2 laurierblaadjes met 3 kruidnagels en een bouillonblokje erbij. Water erbij dat het net onder staat,even aan de kook brengen. Vuur lager en ongeveer 3 uurtjes laten sudderen. Heerlijk wij hebben het gister gegeten bij de aardappelen en de rode kool. Vanavond gaat de rest op bij de friet.