Hoi, Wij weten niet wat het geslacht is van ons kindje. Nu willen we bij een meisje graag beide oma's vernoemen. Maar bij een jongetje kunnen we geen mannelijke doopnamen vinden. Zouden we ook bij een jongetje de oma's kunnen vernoemen?
ik geloof dat dat wel gebeurd. Er zijn volgens mij heel wat mannen die Marie of Maria in een van de doopnamen hebben. kun je er geen mannelijke variant ervan maken? Johanna/johannes etc
Het gaat om Monique en Henriëtte. Henriëtte zou Hendrik kunnen worden. Maar voor Monique kan ik niets vinden.
markus/marco Ik vond dit: moniek (ned jongens naam) monet money monk (vind ik zelf wel leuk) monne monroe
Vind dat dat kan, een vriendin van mij is naar beide opa's genoemd. Andersom kan dat volgens mij ook. Misschien kun je de namen iets mannelijker maken??
Niek van Monique? (Is wel erg creatief, maar ja, een jongensnaam die echt van Monica afgeleid is, is er volgens mij niet...)
Dat vind ik een hele goeie! Thanks! Weet je niet toevallig ok nog een iets modernere versie van Henriette? En dan bedoel ik niet zo iets als rick of rik.
Ja, dat zie je wel. Naast Maria gaat het dan meestal om Elisabeth. Het betreft dus meestal bijbelse namen. Zelf zou ik het niet oen, maar zou ik de naam vermannelijken. Henry, Henrik (zonder d dus). Monique komt van Monica. Wellicht een een naam met Mon, zoals Simon? Je kunt ook de dames overslaan en je eigen opa 's vernoemen.
Ik zou het niet doen. Ik vind het eigenlijk niet kunnen... Als mijn ouders dat bij mij gedaan hadden was ik daar niet heel blij mee geweest denk ik
Bij mijn familie werden de namen aangepast naar het andere geslacht. Johanna werd Johannes, Pieter is Pieternella, Adrianus Adriana. Is het een idee om van Monique voor een jongen Dominique (kan op verschillende wijzen; met c, met k ipv que) te kiezen, daar komt de naam Monique in terug zonder dat er heel erg aan gesleuteld is.
Ik heb er nog eens over nagedacht. Hier kan je zien hoe vaak en wanneer de volgnaam 'Monique' aan jongens/mannen is gegeven: NVB - populariteit voornaam Monique Toch nog vaker dan je denkt. Hier zie je hetzelfde voor Henriëtte, als volgnaam bij mannen. NVB - populariteit voornaam Henriëtte Toch zou ik het niet doen, zeker geen 2 vrouwelijke namen. Dat is toch helemaal niet leuk voor een jongen? Zeker bij Henriëtte, dat is afgeleid van het mannelijke Hendrik / Henrik vind ik het niet passend. Zie verklaring voor de naam: NVB - verklaring voornaam Hendrik
Ik zou de naam dan wel aanpassen, maar het gebeurt lang niet altijd. Desnoods maak je er Monicus van? Ik ken een vrouw die twee vrouwennamen heeft en daarachter dan nog Johannes Johannes (dus 2 keer dezelfde mannennaam ook nog, omdat beide opa's Johannes heetten). Nou is zij van oorsprong geen Nederlandse, en komt zij uit een traditioneel katholieke familie, maar ik keek wel even raar op toen ze me dat vertelde. Tegelijk denk ik: ook wel mooi om iets anders dan anderen te hebben, als dat je traditie is.
Zo kende mijn vader een gezin, waar de oudste zoon Kees heette, en de 2e ook. De ene heette naar de ene opa, en de ander naar de andere opa! Beide opa's heetten toevallig Kees.
haha, zo kent mijn moeder twee broers die allebei Gijsbertus heetten. Voor het gemak noemden ze de ene Gijs en de andere Bert. Wat een gedoe he, als je beide opa's apart moet vernoemen.
Inderdaad! Als wij een zoon krijgen, dan is de 2e naam naar de vader van mijn man. Maar mijn eigen opa heet ook zo. Het zal dan naar beiden een vernoeming zijn.
Wat geestig, dat hebben wij ook. De voornamen van mijn opa zijn exact dezelfde als die van mijn schoonvader. Als onze tweede een jongen was geweest, zouden we één van die namen gebruikt hebben. (wij hebben dus niet alles op alles gezet om namen te vervrouwelijken... opa/overgrootvader hebben pech gehad, kinderen zijn niet naar hen vernoemd).