Wie kan me helpen met lekkere gerechten met broccoli, wij eten het eigenlijk nooit want vind het zo gekookt niet lekker. Maar misschien hebben jullie ideen?
Het is wel grappig, in de meeste landen eten ze de bloem van de broccoli weinig terwijl wij Nederlanders juist wel de bloem eten en de stam nauwelijks Ik maak er soep van, of een hartige taart.
broccoli jammie!! hier word het veel gegeten omdat onze dochter gek is op broccoli (was nog net niet haar eerste woordje hahaha) je kan broccoli koken in zijn geheel, dan in een oven schaal zetten/leggen, plakjes kaas erover, of kaas saus erover. maar ook verwerken op een pizza of door de lasagne heen (ovenschotels)
Hoi.. Wij hebben een heerlijk gerecht ontdekt.. (vinden wij dan.) Ingrediënten: *Penne *Geraspte kaas *Creme fraiche *Kip (lekker kruiden) *Broccoli *Ui *Kippen ragout. Je kookt de penne en broccoli. Snijd de kip en kruid dit naar smaak. Dit bak je samen met een uitje in de pan. Vervolgens doe je de kip,penne, broccoli, ragout en (125ml) creme fraiche en de geraspte kaas door elkaar in een ovenschaal. En gaat het de oven zo'n 30 minuten in op 180 gr (heteluchtoven) Jammie jammie.... Smakelijk eten..
Ik heb dit laatst gemaakt en iedereen heeft er van gesmuld. Broccoli aardappeltaart Ingrediënten: 2 x 350 g broccoli, in kleine roosjes en steel in plakjes 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 6 eieren 150 g Franse volle kwark (bak 500 g) 2 tenen knoflook, geperst 100 g gemalen belegen kaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een royaal vel bakpapier in de springvorm en druk in de rand goed aan. Kook de broccoli in weinig water met zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verdeel de aardappelschijfjes en de broccoli in laagjes in de springvorm en druk voorzichtig aan. Klop de eieren los in een kom. Meng de kwark, de knoflook en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de aardappel en de broccoli. Bak de taart in 35-40 min. goudbruin en gaar. Het recept komt van de allerhande.
ik had laatst kipstukjes en broccoli lekker laten sudderen in philadephia...met gebakken aardappels wel eerst de kip bakken
Tagliatelle met saus naar keus en dan champions en broccoli roosjes Broccoli in de lasagne, wokken met meerdere groentes naar keuze , verwerken in en ovenschotel... Je kunt er best wat mee ) of op een zelfgemaakte pizza..
Wij doen altijd aardappelschijfjes ipv penne. Ook komt er bij ons een scheut kerriekruiden doorheen. Brocollisoep met zalm is ook smullen: Romige broccolisoep met zalm - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Naast pasta met broccoli en gestoomde broccoli, valt broccolistampot hier ook altijd in de smaak. Paar tomaatjes en kaas erdoor!
broccoli koken en in overschaal gehakt bakken en laagje gehakt eroverheen daar een laagje aardappelpuree en daar wat geraspte kaas over oven op 200 graden en ongeveer 20/25 min bakken heerlijk!
Penne, broccoli & paprika (stukjes) in een pan gekookt water doen, +- 4 minuten koken. Dan mais (blikje) erbij doen en nog eens +- 4 minuten koken. Dan afgieten, terug in de pan doen en een potje groene pesto er door roeren. Geraspte kaas er over en lekker op eten