Hoi! Mijn collega heeft de rode hond. Ik heb samen met haar gewerkt in de periode dat er besmettingsgevaar is geweest. Nu ben ik zelf ingeent en meer dan 20 weken zwanger. Ik maak me dus helemaal niet druk, maar mijn omgeving wel. Maar sinds gisteravond heb ik keelpijn, voel ik me een beetje grieperig. Wat zouden jullie doen? En wat zou de kans zijn dat ik het toch heb opgelopen?
Ik zou toch even misschien een restje laten doen of je nog genoeg antistoffen zou hebben. Ik heb met eigen ogen gezien wat het effect heeft gehad bij kinderen die in de buik zaten toen mama rode hond had....ik wil je niet bang maken maar rode hond komt niet zo veel meer voor en ik zou het zekere voor het onzekere willen.... Succes!
Hebben ze aan het begin van je zwangerschap je antistoffen getest? Bij mij bleek, in mijn zwangerschap, dat ik geen anti stoffen had tegen de rode hond terwijl ik wel ingeënt ben als kind. Ik zou het in ieder geval even voorleggen met je verloskundige.
Heeft ze rode hond? Of roodvonk? Dat laatste is wel in de omgang... Rode hond hoor ie niet zoveel meer..
Rode hond kun je krijgen ook na inenting. Ik heb het de eerste zwangerschap gehad en was dood en dood ziek. Helaas heeft mijn kindje het toen niet gered in de buik en overleden met 11 weken zwangerschap. Uiteindelijk curetage ivm uitdroging. Bleek heel het zwangerschapsweefsel geïnfecteerd
Dit vind ik. Vk afhankelijk dus. Ik zouneven bellen naar je vk of ze heeft geprikt als dat niet zo is zou ik even laten testen op anti stoffen. Rode hondWanneer niet duidelijk is of je ooit bent gevaccineerd tegen rode hond, of wanneer je in het buitenland bent geboren, wordt er ook onderzoek gedaan naar antistoffen tegen deze ziekte. Als je geen antistoffen tegen rode hond hebt, kan een infectie tijdens de zwangerschap aangeboren afwijkingen bij de baby veroorzaken, zoals aangeboren doofheid. Als er geen antistoffen zijn gevonden in het bloed, kun je in of na het kraambed gevaccineerd worden. In een volgende zwangerschap heb je dan geen gevaar meer voor besmetting met rode hond.
Daar word je op geprikt bij het eerste bloedonderzoek. Als je niet beschermt blijkt dan bespreekt de verloskundige dit ook met je. Ik ben ook ingeeent maar bleek niet beschermd. Dus het is wel goed om te weten of je ook nog steeds veilig ervoor bent. Just in case..
ze vragen of je je entingen hebt gehad. is dit zo dan testen ze er niet speciaal op. weet je het niet zeker of kom je uit het buitenland dan testen ze standaard. dit principe zou moeten veranderen en een standaard testen worden. heel veel mensen weten niet dat ze toch besmet kunnen raken na een inenting. niet iedereen heeft daarna genoeg antistoffen en kunnen gewoon ziek worden (97% is goed beschermd na entingen) . Ik dacht ben geënt en mijn kan niks overkomen. wil je zekerheid zal ik gewoon even laten prikken. Een zwangere vrouw zonder aantoonbare antistoffen tegen rodehond, wat nu? - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu