uiteten

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door gwndaphnetjuh, 1 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. gwndaphnetjuh

    gwndaphnetjuh Actief lid

    8 jan 2013
    173
    0
    0
    werk in een winkel
    tilburg
    Hoi ik ben zwanger maar we hebben 2 weken geleden gereserveerd om zaterdag te gaan uiteten bij een biefstuk restaurant.
    We gaan met goede vrienden die niet weten dat ik zwanger ben.
    Zou het kwaad kunnen als ik 1 biefstukje pak en die medium laten doorbakken.
    Want anders moet ik het toch eerder zeggen.
     
  2. nourenyasmin

    nourenyasmin Bekend lid

    19 jan 2013
    566
    0
    16
    fulltime mama
    je kunt hem toch helemaal laten doorbakken, dan is het toch geen probleem?
     
  3. gwndaphnetjuh

    gwndaphnetjuh Actief lid

    8 jan 2013
    173
    0
    0
    werk in een winkel
    tilburg
    Helemaal doorbakken vind ik niet zo lekker kan mediun ook?
     
  4. SannevH

    SannevH Actief lid

    1 mei 2005
    443
    0
    0
    Tilburg
    herkenbaar dilemma, maar ik zou het risico gewoon niet nemen. Echt niet.
     
  5. BLiS

    BLiS VIP lid

    29 jan 2009
    27.768
    1
    38
    Vrouw
    Verplaatst naar 'zwangerschap'
     
  6. Lotteke1980

    Lotteke1980 Bekend lid

    23 aug 2010
    581
    15
    18
    Vrouw
    Ik heb bijna iets vergelijkbaars meegemaakt. Al weken gereserveerd voor een 7 gangendiner inclusief wijnarrangement. Test ik 4 dagen ervoor positief na 3,5 jaar!

    Na lang wikken en wegen hebben we de personen met wie we uit eten gingen het in vertrouwen verteld. Ook omdat ik bepaalde gerechten niet mocht eten. En andere gerechten en niet drinken.. dat viel echt te veel op.

    Maar mijn (schoon)ouders waren ook al op de hoogte, en dan vertel je het hierna toch makkelijker en zonder schuldgevoel aan andere.

    Ik zou in ieder geval zeker GEEN risico nemen met de biefstuk.

    Succes met je keuze; doorbakken biefstuk en vertellen of doorbakken biefstuk en vragende blikken..
     
  7. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    12 feb 2013
    2.415
    0
    36
    Vrouw
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Vaak hebben ze bij biefstukrestaurants ook welwat anders op de kaart staan. Dan kan je zoiets nemen.
     
  8. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik zou het risico niet nemen.
    Maar ik ben 1 keer echt ziek geweest van een gourmet actie. Daarna duurde het 2/3 maand voordat ik eraf was. De gewone AB hielp niet, en de huisarts dacht aan andere redenen..
    Zo beroerd, terwijl je net zwanger bent, dat is echt niet fijn. Qua schade voor de kleine weet ik het niet, maar als je er onderuit kunt zou ik het doen.
     
  9. Grace80

    Grace80 Fanatiek lid

    29 okt 2012
    2.424
    3
    38
    Ik zou het risico ook niet nemen. Misschien staat er inderdaad ook iets anders op de kaart en kan je dat nemen?
     
  10. nono

    nono Niet meer actief

    Erg lastig maar ik had het niet gedaan.
     
  11. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    12 feb 2013
    2.415
    0
    36
    Vrouw
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Kijk ook even of ze online een menukaart hebben, dan weet je alvast wat je opties zijn
     
  12. Nicole85

    Nicole85 Actief lid

    23 jan 2009
    315
    1
    18
    Ik zou het risico ook niet nemen. Biefstuk doorbakken is minder lekker ja, maar goed je zal meer moeten laten staan en weerstaan de komende periode;)

    Ik weet dat een infectie met de bacterie die in rauw vlees KAN zitten heel schadelijk kan zijn voor de vrucht en zelfs tot een miskraam KAN lijden..... Eet je lekker wat anders, of je stelt een ander nieuw restaurant voor waar je veel goede verhalen over hebt gehoord?!
     
  13. wolchu

    wolchu Bekend lid

    6 dec 2011
    918
    2
    18
    zou het niet doen misschien iets anders bestellen?
     
  14. Lotjeee

    Lotjeee Actief lid

    6 dec 2012
    170
    0
    0
    Ik zou het ook niet doen! Volgens mij juist in het begin van de zwangerschap is het eten van rood vlees het gevaarlijkst!
     
  15. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Doorbakken biefstuk is niet te vreten :)

    Ik heb op mijn vakantie een hamburger op (was vers gemaakt), en die heb ik uiteindelijk medium-well done laten bakken (hij was nog lichtjes roze). Rood zou ik idd niet doen.

    En uiteraard staat er ook in een biefstuk restaurant ook nog wel wat anders op de kaart.
     
  16. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Waarom zeg je niet gewoon dat je last van je darmen hebt en dat je wat anders neemt (dat hebben ze vast wel..) Ik heb nooit rood vlees gegeten.. ik kan er niet tegen.
     
  17. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Of je zegt medium bij de bestelling heb ik gedaan en toen ik naar de wc ging heb ik bij de keuken gezegd dat ik het graag doorbakken wilde en niemand heeft dat gezien. Als je een goede biefstuk hebt dan is het nog best mals hoor.
     
  18. Myloon

    Myloon Bekend lid

    7 feb 2012
    758
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik zou het risico ook echt niet nemen!
    Vaak hebben ze ook wel alternatieven in zo'n restaurant, denk aan kipfilet?
    Zoals al eerder genoemd werd is het inderdaad een aanrader om voor die tijd even de kaart te bekijken.
     
  19. Smnee

    Smnee Niet meer actief

    Ze hebben vast ook wel wat anders. Je kunt toch zeggen dat je last hebt van je buik ofzo?
     
  20. Ntje

    Ntje Fanatiek lid

    11 nov 2012
    3.720
    90
    48
    Almere
    Als het een goed restaurant is kan je hem medium well done laten bakken, hij is dan heel licht roze van binnen maar hij heeft dan wel overal de juiste garing gehad (minimaal 70 graden)

    Mijn man is chef kok en heeft in een sterrenzaak gewerkt. Dus ik weet wel waar ik het over heb.

    Desnoods kan je de bediening wel inlichten en kunnen ze er rekening mee houden?

    Probeer niet te veel te stressen maar geniet ervan!
     

Deel Deze Pagina