Hoi ik ben zwanger maar we hebben 2 weken geleden gereserveerd om zaterdag te gaan uiteten bij een biefstuk restaurant. We gaan met goede vrienden die niet weten dat ik zwanger ben. Zou het kwaad kunnen als ik 1 biefstukje pak en die medium laten doorbakken. Want anders moet ik het toch eerder zeggen.
Ik heb bijna iets vergelijkbaars meegemaakt. Al weken gereserveerd voor een 7 gangendiner inclusief wijnarrangement. Test ik 4 dagen ervoor positief na 3,5 jaar! Na lang wikken en wegen hebben we de personen met wie we uit eten gingen het in vertrouwen verteld. Ook omdat ik bepaalde gerechten niet mocht eten. En andere gerechten en niet drinken.. dat viel echt te veel op. Maar mijn (schoon)ouders waren ook al op de hoogte, en dan vertel je het hierna toch makkelijker en zonder schuldgevoel aan andere. Ik zou in ieder geval zeker GEEN risico nemen met de biefstuk. Succes met je keuze; doorbakken biefstuk en vertellen of doorbakken biefstuk en vragende blikken..
Ik zou het risico niet nemen. Maar ik ben 1 keer echt ziek geweest van een gourmet actie. Daarna duurde het 2/3 maand voordat ik eraf was. De gewone AB hielp niet, en de huisarts dacht aan andere redenen.. Zo beroerd, terwijl je net zwanger bent, dat is echt niet fijn. Qua schade voor de kleine weet ik het niet, maar als je er onderuit kunt zou ik het doen.
Ik zou het risico ook niet nemen. Misschien staat er inderdaad ook iets anders op de kaart en kan je dat nemen?
Ik zou het risico ook niet nemen. Biefstuk doorbakken is minder lekker ja, maar goed je zal meer moeten laten staan en weerstaan de komende periode Ik weet dat een infectie met de bacterie die in rauw vlees KAN zitten heel schadelijk kan zijn voor de vrucht en zelfs tot een miskraam KAN lijden..... Eet je lekker wat anders, of je stelt een ander nieuw restaurant voor waar je veel goede verhalen over hebt gehoord?!
Ik zou het ook niet doen! Volgens mij juist in het begin van de zwangerschap is het eten van rood vlees het gevaarlijkst!
Doorbakken biefstuk is niet te vreten Ik heb op mijn vakantie een hamburger op (was vers gemaakt), en die heb ik uiteindelijk medium-well done laten bakken (hij was nog lichtjes roze). Rood zou ik idd niet doen. En uiteraard staat er ook in een biefstuk restaurant ook nog wel wat anders op de kaart.
Waarom zeg je niet gewoon dat je last van je darmen hebt en dat je wat anders neemt (dat hebben ze vast wel..) Ik heb nooit rood vlees gegeten.. ik kan er niet tegen.
Of je zegt medium bij de bestelling heb ik gedaan en toen ik naar de wc ging heb ik bij de keuken gezegd dat ik het graag doorbakken wilde en niemand heeft dat gezien. Als je een goede biefstuk hebt dan is het nog best mals hoor.
Ik zou het risico ook echt niet nemen! Vaak hebben ze ook wel alternatieven in zo'n restaurant, denk aan kipfilet? Zoals al eerder genoemd werd is het inderdaad een aanrader om voor die tijd even de kaart te bekijken.
Als het een goed restaurant is kan je hem medium well done laten bakken, hij is dan heel licht roze van binnen maar hij heeft dan wel overal de juiste garing gehad (minimaal 70 graden) Mijn man is chef kok en heeft in een sterrenzaak gewerkt. Dus ik weet wel waar ik het over heb. Desnoods kan je de bediening wel inlichten en kunnen ze er rekening mee houden? Probeer niet te veel te stressen maar geniet ervan!