Hoi dames, Mijn ex en ik gaan uit elkaar en willen ons samenlevingscontract beëindigen hier moeten we papieren van hebben want dat hebben we nodig om aanspraak te kunnen maken op nhg. Hoe duur is dat om te laten doen? En moet je dit bij dezelfde doen waar je het hebt afgesloten? Of loont het nog om verschillende op te bellen ofzo? Thnx!
Je kan gewoon rond bellen naar voor de goedkoopste. Alle dingen worden centraal opgeslagen/ingeschreven. Wij hadden een testament bij de een afgesloten en aan laten passen bij de ander.
oke, en is het dan wel handig dat het iemand uit jou regio is of maakt dat ook niet uit? want ik heb er hier maar 2 in de gemeente zitten. Maar lijkt me aan de ene kant wel handig maar ik weet dus niet of dat noodzakelijk is, stel een ander van verder weg is goedkoper dan heb ik dat natuurlijk liever, ik denk toch dat het wel telefonisch afgehandeld kan worden toch?
Al wil je naar de andere kant van NL, dat maakt niks uit. Maar telefonisch afhandelen zal ws niet lukken. Een samenevingscontract moet bij een notaris ontbonden worden (in het geval je een koophuis en kinderen hebt) en dat kan niet telefonisch.
Ik werk bij een notaris. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Het loont zeer zeker om een rondje te bellen of wat offertes per email aan te vragen (kan honderden euro's verschillen)
Inderdaad even rondbellen Hebben wij ook gedaan toen we op zoek waren naar een notaris voor het huis e.d.
de ontbinding van een samenlevingsovereenkomst kan vaak onderhands (maar let wel even op de voorwaarden hiervoor, deze zijn omschreven in je overeenkomst). in een bijvoorbeeld aangetekende brief naar de ander, of in een korte zelf opgestelde overeenkomst die jullie samen ondertekenen (in 3voud, voor ieder een en de derde naar de notaris, voor in het dossier) Mochten jullie een koopwoning hebben, en het is mogelijk dat 1 van jullie deze woning opzich neemt, is er een akte van verdeling nodig (deze lijkt een beetje op de akte van levering) en denk eraan indien de hypotheek wordt overgenomen door de ander, dat er ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid bij de bank geregeld dient te worden. Als laastste de tip: zijn er in het verleden testamenten opgemaakt tbv elkaar of de kinderen. Mijn advies om deze zeker door een notaris te laten bekijken. Ze worden vaak vergeten en wellicht dat een ex (evt via de kinderen) als nog aan je nalatenschap komt.
thnx voor de reacties dames maar twinkle star jij zegt dat het dus wel bij de notaris moet? want we hebben wel kinderen en een koophuis? maar ik had ff gebeld en de notaris zei zelf ook dat dat niet persee via hun hoefde te gaan, en dat dat ws doormiddel van een brief aan elkaar ook kon, maar d. thnx in iedergeval! groetjes
In de samenlevingsovereenkomst staat hoe je hem kan beeindigen en dit kan in 99% van de gevallen gewoon dmv een (aangetekende) brief aan elkaar. Stuur de brieven ook naar de notaris dan heeft die hem ook in zijn dossier en weet hij dat de overeenkomst tussen jullie niet meer geldig is. De testamenten zijn een ander verhaal. Ga hiervoor wel langs bij de notaris. Je gaat uit elkaar dus je wilt niet langer elkaars erfgenaam zijn. Soms staat er in het testament dat je geen erfgenaam meer bent als je samenlevingsovereenkomst is ontbonden, maar dit staat er lang niet altijd in. Een testament kan je alleen wijzigen bij de notaris. Ook als het huis verkocht of verdeeld moet worden kom je uit bij de notaris. Daar moet dat nou eenmaal geregeld worden.
Dat is wat ons is verteld. Wij hebben een koophuis en testamenten. Ons is gezegd dat het wel echt van belang is dit allemaal goed na te gaan. Ook moet een testament ontbonden worden en dat kan niet telefonisch. Maar waarom je niet een aantal notarissen voor een offerte en vraag je hoe ze te werk gaan.
@twinkle star, ik heb ook gebeld, de ene zei dat ze ik dat dus niet via hun hoef te regelen maar dat ik dat terug kan vinden in mijn samelevingscontract en dat een brief naar elkaar dan voldoende zou zijn, zelfs al zou er een vd 2 op een ander adres gaan wonen dat het dan ook automatisch ontbonden zou zijn maar ik wil het wel goed regelen natuurlijk, maar de ander zou ik door worden terug gebeld ik ga dadelijk dat samenlevingscontract eens uitpluizen wat er staat, want heb het nog niet opgezocht thnx en groetjes
Als je allebei op een ander adres staat ingeschreven is het samenlevingscontract automatisch ontbonden.
haha ja dat typte ik hierboven ook al maar in de brief vd bank staat welke informatie ze nog van ons nodig hebben en daar staat bij beëindiging samenlevingscontract en verder staat er dat hij snapt dat we de stukken met betrekking tot de relatiebeëindiging mogelijk nog niet in bezit hebben en dat we die dan later toe kunnen sturen daarom vraag ik me af of ik een officieel papiertje van iemand nodig heb... kom er ook net achter dat ik dat samenlevingscontract ergens nog in een doos met andere mappen heb liggen in de garage of op de zolder... morgen eerst maar eens uitzoeken
Ik vind het maar raar dat op een ander adres ingeschreven staan voldoende is om je samenlevingscontract te beëindigen. Er staat in een samenlevingsovereenkomst veel informatie die ook centraal opgeslagen is. Ik zou dan ook wanneer we uit elkaar zouden gaan dit ook goed geregistreerd wordt of wordt vernietigd.
Dit dus... Bij mijn ex ook een aangetekende brief verstuurd en kopie ed og steeds bewaard. You never know...