Onze baby is bijna 3 weken oud. Ze krijgt flesvoeding, 7 keer per dag tussen de 80 en 100 cc. Overdag meldt ze zich keurig om de drie uur. 'S Avonds krijgt ze de laatste fles tussen 11 en 12 en daarna zet ik mijn wekker na 6 uur weer. Vaak komt ze iets eerder. Na de nachtvoeding zet ik mijn wekker weer na 3 uur, dit is vaak rond 7/8 uur. Dan moet ik onze meid vaak wakker maken. Ik denk dat ze dan nog zeker een uur door zou kunnen slapen. Wat zouden jullie doen? Wakker maken of wachten tot ze zich na de nachtvoeding weer meldt?
Lekker door laten slapen tot ze zelf wakker word. Ik heb nooit wekkers gezet. Als ze honger heb wordt ze vanzelf wakker..
Lekker toch.. Ik heb ze nooit wakker gemaakt voor een fles. Overdag kwamen ze om de 3 uur stipt maar snachts wilde er wel eens 5 of 6 uur tussen zitten.. Heerlijk, kon ik wat meer uren doorslapen.
Hier nooit wakker gemaakt. Vandaar dat onzr dochter met 3 maanden op 4 flessen zat. Als ik haar wel wakker maakte haalde ik gaar uit der diepste slaap & dan was de hele nacht dus zeer onrustig.
Laat haar vooral haar eigen ritme zoeken en voed niet op de klok... zij gaat toch wel haar eigen ritme vinden en als je dat tegenwerkt door de wekker te zetten maak je het alleen maar lastiger. Overdag zou ik haar wel om de 3 uur voeden of vaker (als zij daar behoefte aan heeft) maar 's nachts gewoon laten slapen. Ze gaat nog heel vaak haar ritme omgooien, dus ga er gewoon in mee en volg haar, dat is voor haar en voor jou veel rustiger.
Gewoon lekker op haar verzoek doen! Of kiezen om bijv de ochtendfles vast te leggen. Dus dat je die fles altijd om 7 uur die fles geeft, ongeacht of ze bijv om 6 uur nog hebt gegeven. Dat werkt voor sommigen. Maar de mijne kreeg dan echt teveel binnen. Die dronk zijn eigen ritme stug door, dus mijn flessen waren dan extra....
Dat doen ze pas als ze daaraan toe zijn, niet omdat papa en mama dat zo graag willen Je kan wel helpen het dag- en nachtritme te vinden door overdag steeds om de 3 uur te voeden (of vaker) en 's nachts de baby zelf te laten komen voor zijn voeding, maar meer niet. Bovendien zoeken ze echt zelf hun ritme en als je dat de hele tijd probeert te sturen gooi je het alleen maar in de war en creeer je onrust. Een ritme mag je verwachten rond de 3 maanden, en dat zullen ze nog heel vaak om gaan gooien. Het ene kindje slaapt al met 2 maanden de nacht door, de andere tot 1,5 jaar soms niet. Dat is heel normaal. En eens doorslapen betekent niet altijd doorslapen. De ontwikkeling gaat in sprongen en soms in een sprong is er opeens weer behoefte aan een nachtvoeding of worden ze meerdere keren per nacht wakker. Gewoon daarin meegaan en naar je kindje kijken is dan echt het beste, ook voor jezelf. Het geeft zoveel meer rust.
Nescio heeft het duidelijk uitgelegd. Ik lees nu je antwoord op mijn vraag, daar wil ik op reageren. Met het voeden van je baby moet je als doel hebben dat de baby groeit, niet dat het doorslaapt. Slapen is een andere fysiologische behoefte als eten, en er is echt geen directe koppeling tussen deze twee. Babys worden wel wakker van honger, maar als dat de reden is van wakker worden is die het snelst opgelost: geef de baby eten (om te groeien dus!) en die gaat verder slapen. Echter heeft wakker worden talloze andere redenen: te klein om lang te kunnen slapen, zuigbehoefte, geen dag/nacht ritme, krampen, sprongen, pijn, mamahonger, baby is uitgeslapen, buik zit te vol, volle luier, te warm/te koud, tandjes, verlatingsangst, dorst, nachtmerries enz enz enz Ik zou het doorslapen dus echt niet als een doel stellen, en ook al dwing jij een ritme af met eten, word je kind wel wakker als die klaar is met slapen of onrustig is enz.
Ik ben het eens met Adi en Nescio. Bijvoorbeeld; mijn zoontje is de afgelopen dagen ziek geweest. Mijn vriend en ik hebben een aantal nachten maar een paar uur geslapen. Zoon kon de slaap niet vatten; woelen/ huilen. Uiteindelijk hebben we een aantal nachten met hem in de draagzak rondgelopen. Toen sliep hij wel. Gelukkig konden we hem meestal rond een uur of 4 in zijn bed leggen. Van de week even op spreekuur bij CB geweest en wat bleek? Zoonlief zijn buis van eustachius zat vol waardoor hij oorpijn had. Bij liggen neemt de druk toe en dus de pijn. Logisch dat hij wel rechtop sliep maar niet liggend. Er is dus meestal een goede reden voor het niet kunnen slapen of eerder wakker worden. Babies reageren heel instinctief en het is belangrijk dat je daar naar luistert als ouder. Mijn zoon sliep een lange tijd goed goed door. De laatste tijd rommelt het weer wat meer. Naja, het is niet anders! Mijn vriendin haar dochter is nu 14 maanden en kampt met nachtmerries en mamma troost haar dan in de nacht. Dit doe je als ouder. Overigens toen mijn zoon ziek was wilde hij ook niet eten (bv). Dit frustreerde mij enorm want van drinken ad borst wordt hij meestal heel ontspannen. Dit had dus ook met oorpijn te maken. In de nacht wakker worden hoeft dus niks met eten te maken te hebben (wat anderen ook al zeiden). Ik heb in het begin ook geprobeerd een ritme te krijgen maar dit werkte alleen maar averechts. Go with the flow!
Ik zou zeggen "lekker genieten van dat extra uurtje slaap" Van zodra wij thuis zijn (5 dagen in ziekenhuis gelegen) doen wij voeden op verzoek. En werkt bij ons perfect. Ik zou mij echt geen zorgen maken... gewoon haar een uurtje langer laten slapen. Ik heb trouwens ergens gelezen... minimum 2 uren en maximaal 4 uren tussen voedingen. Dus... Mijn kereltje mag als ie wilt zelfs 5 uurtjes slapen maar komt buiten de nachturen heel weinig voor dus... lekker je wekker een uurtje later zetten Toy toy toy...