Ben er nog mee bezig, maar het is niet echt een succes tot nu toe. De taart zelf (het bakken enzo) en het afsmeren is echt heel goed gaan, maar de fondant is nogal bobbelig. Had ik daar misschien cmc poeder doorheen moeten mixen? Het lijkt wel alsof er lucht onder zit. Een foto volgt als het klaar is Al doende leert men zullen we maar zeggen ha ha!
Je gebruikt zeker marsepein? Fondant is strakker. Je heb ook persen om slierten eruit te drukker. Of mallen voor de takken.
dit was marsepein, ik gebruik ook weleens fondant maar dat vind ik weer zo stug. oke er zijn dus overal wel mallen enzo voor. dat heb ik allemaal niet, veel te duur
Probeer de marsepein zo droog mogelijk te bewerken voor decoratie.Hij moet niet te zacht zijn. Dat kan door poedersuiker of maizena te gebruiken. Hoe zachter hij is hoe meer je vingerafdrukken erin blijven zitten.De zilveren taart boven heb ik ook met marsepein bekleed. Als je een taart hebt bekleed, zet hem dan even een paar uurtjes in de koeling.Hij wordt dan wat harder en dan kan je hem gladder krijgen zonder dat er deukjes ontstaan door de zachte vulling.Je kan er dan ook wat harder op wrijven. Je hebt hier van die smoothers voor maar heb je die niet dan kan je gewoon met een stuk fondant en wat poedersuiker over de taart wrijven om glad te maken. Voor de letters moet de fondant ook wat droger zijn, dus uitrollen en even laten liggen en dan pas met uitstekers die je met crisco of poedersuiker hebt ingewreven uitsteken.Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes verder
Wat een mooie taarten weer! Vandaag gasten die onze boot hebben gehuurd en die zijn 50 jaar getrouwd. Als verrassing deze taart gemaakt en een flesje champagne erbij gedaan.
Als je de 50jaar huwelijk mag halen is dat wel een taartje en champagne waard dachten we zo. De kinderen en kleinkinderenmhadden als verrassing onze boot gehuurd en gaan dus lekker dagje varen. Heerlijk weer dus helemaal top vonden ze het
Ik wil hier toch graag op reageren en wat tips geven.. a) Geen Maizena gebruiken in fondant/marsepein icm creme.. Dan kan het gaan fermenteren waardoor je gas/bubbels onder je bekleding krijgt. b) Beter niet in de koeling maar (indien je het echt wil laten uitharden) gewoon aan de lucht.. In de koelkast wordt je bekleding koud en komt er een klein nevel laagje op... Indien je daarna je taart uit de koeling haalt kan hij een beetje gaan glimmen/zweten.. Dit is niet erg en droogt vanzelf na een uurtje ongeveer... Maar als je dan zou gaan smootheren dan maak je vieze vlekken op je fondant/marsepein laag.. c) probeer niet teveel poedersuiker te doen want dan krijg je vieze witte vlekken op je taart.
Hierbij nog 2 recente projecten van mij.... Helaas bij beide mijn camera vergeten dus het zijn iphone foto's... de eerste taart bestaat uit 3 losse delen op een standaard.. Dit paar wilde graag plattere rozen (ook budget technisch) en die lopen in elkaar over van boven naar beneden.. De smaken zijn framboos en witte chocolade crème de tweede taart bestaat uit een stapeltaart van 3 lagen (ook toevallig paars).. geïnspireerd op een eerdere taart door mijzelf ontworpen en gemaakt.. De smaken zijn framboos met bosvruchten crème en echte stukjes framboos erdoorheen.