Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. luckey

    luckey VIP lid

    Feb 16, 2010
    5,129
    0
    0
    Sinds december bezig... jeetje wat ben jij goed zeg... complimenten
     
  2. Kaden

    Kaden Actief lid

    Dec 13, 2011
    441
    0
    0

    Ben er nog mee bezig, maar het is niet echt een succes tot nu toe. De taart zelf (het bakken enzo) en het afsmeren is echt heel goed gaan, maar de fondant is nogal bobbelig. Had ik daar misschien cmc poeder doorheen moeten mixen? Het lijkt wel alsof er lucht onder zit. Een foto volgt als het klaar is :)
    Al doende leert men zullen we maar zeggen ha ha!
     
  3. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Lucht eronder kan. Even met een naaldje doorprikken.
     
  4. detolk

    detolk Lid

    May 3, 2013
    8
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank je wel !!
     
  5. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Hoe doen jullie die letters? En wat mooi strak.. bij mij is het vaak zon rommeltje..
     
  6. 2jees

    2jees Niet meer actief

  7. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Je gebruikt zeker marsepein? Fondant is strakker. Je heb ook persen om slierten eruit te drukker. Of mallen voor de takken.
     
  8. 2jees

    2jees Niet meer actief

    dit was marsepein, ik gebruik ook weleens fondant maar dat vind ik weer zo stug.

    oke er zijn dus overal wel mallen enzo voor. dat heb ik allemaal niet, veel te duur ;)
     
  9. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    Aug 7, 2008
    9,366
    87
    48
    Female
    Docente Engels
    Achterhoek
    play doh apparaat! gewoon fondant/ marsepein er in en voila!
     
  10. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Goeie tip! Bedankt!

    Ik gebruik de knoflookpers ook weleens al.
     
  11. detolk

    detolk Lid

    May 3, 2013
    8
    0
    0
    NULL
    NULL
    Probeer de marsepein zo droog mogelijk te bewerken voor decoratie.Hij moet niet te zacht zijn. Dat kan door poedersuiker of maizena te gebruiken. Hoe zachter hij is hoe meer je vingerafdrukken erin blijven zitten.De zilveren taart boven heb ik ook met marsepein bekleed.
    Als je een taart hebt bekleed, zet hem dan even een paar uurtjes in de koeling.Hij wordt dan wat harder en dan kan je hem gladder krijgen zonder dat er deukjes ontstaan door de zachte vulling.Je kan er dan ook wat harder op wrijven. Je hebt hier van die smoothers voor maar heb je die niet dan kan je gewoon met een stuk fondant en wat poedersuiker over de taart wrijven om glad te maken.
    Voor de letters moet de fondant ook wat droger zijn, dus uitrollen en even laten liggen en dan pas met uitstekers die je met crisco of poedersuiker hebt ingewreven uitsteken.Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes verder
     
  12. minon

    minon Niet meer actief

    Wat een mooie taarten weer!
    Vandaag gasten die onze boot hebben gehuurd en die zijn 50 jaar getrouwd. Als verrassing deze taart gemaakt en een flesje champagne erbij gedaan.

    [​IMG]
     
  13. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    Aug 7, 2008
    9,366
    87
    48
    Female
    Docente Engels
    Achterhoek
    wat attent!
     
  14. minon

    minon Niet meer actief

    Als je de 50jaar huwelijk mag halen is dat wel een taartje en champagne waard dachten we zo. De kinderen en kleinkinderenmhadden als verrassing onze boot gehuurd en gaan dus lekker dagje varen. Heerlijk weer dus helemaal top vonden ze het ;)
     
  15. mamautrecht

    mamautrecht Niet meer actief

    Hierbij de taart voor een oud collega van mij. Erg leuk om te maken!
     

    Attached Files:

  16. liedjepiedje

    liedjepiedje Fanatiek lid

    Mar 15, 2009
    3,148
    23
    38
    Leuk, en lekker vrolijk!
     
  17. detolk

    detolk Lid

    May 3, 2013
    8
    0
    0
    NULL
    NULL
    Echt een taart om blij van te worden. Hij is echt leuk.
     
  18. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    Ik wil hier toch graag op reageren en wat tips geven..
    a) Geen Maizena gebruiken in fondant/marsepein icm creme.. Dan kan het gaan fermenteren waardoor je gas/bubbels onder je bekleding krijgt.
    b) Beter niet in de koeling maar (indien je het echt wil laten uitharden) gewoon aan de lucht.. In de koelkast wordt je bekleding koud en komt er een klein nevel laagje op... Indien je daarna je taart uit de koeling haalt kan hij een beetje gaan glimmen/zweten.. Dit is niet erg en droogt vanzelf na een uurtje ongeveer... Maar als je dan zou gaan smootheren dan maak je vieze vlekken op je fondant/marsepein laag..
    c) probeer niet teveel poedersuiker te doen want dan krijg je vieze witte vlekken op je taart.
     
  19. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    #3019 Mamak, May 5, 2013
    Last edited: May 5, 2013
    Leuk... baby tv taart
    Hij is echt heerlijk fleurig geworden... :)
     
  20. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    Hierbij nog 2 recente projecten van mij.... Helaas bij beide mijn camera vergeten dus het zijn iphone foto's...

    de eerste taart bestaat uit 3 losse delen op een standaard.. Dit paar wilde graag plattere rozen (ook budget technisch) en die lopen in elkaar over van boven naar beneden..
    De smaken zijn framboos en witte chocolade crème


    de tweede taart bestaat uit een stapeltaart van 3 lagen (ook toevallig paars).. geïnspireerd op een eerdere taart door mijzelf ontworpen en gemaakt..
    De smaken zijn framboos met bosvruchten crème en echte stukjes framboos erdoorheen.
     

Share This Page