O pfff en gebruik 3 doekjes per poepbroek. Bij plas gebruik in een washandje is beter voor het huidje. Morgen etc ik heb voor snot etc een doos kleenex staan en voor na het eten een washandje. Ik doe makkelijk een week met een pak doekjes ik heb 3 pakken in de maand nodig ongeveer.
Ik sluit me aan bij de bedragen voor voeding enzo. Zoiets zijn wij ook per maand wel kwijt. Vergeet vitamine D en K niet, maar je doet best lang met zo'n flesje. Maar hou ook rekening dat je kindje zelf voor heel onverwachte kosten kan zorgen. Ik wil niet negatief klinken, maar wij kregen bijvoorbeeld een heel onrustige baby. We hebben de afgelopen 3 maanden zoveel kosten gehad die we niet begroot hadden. Bijvoorbeeld voor een puckababy, pacco inbakerdoeken, draagdoek om haar tot rust te brengen als ze ontroostbaar was, hellingskussen voor de reflux, tig verschillende merken flessen en spenen, zijligkussen voor vermeend omrollen en echt nog niet zonder bakerdoek kunnen slapen, consulten osteopaat, boeken met advies voor onrustige kindjes etc. Etc. Ik hoop dat je het nooit nodig gaat hebben (hoewel het nog steeds een prachtig wondertje blijft natuurlijk, ook een onrustig kindje, begrijp me niet verkeerd), maar hou altijd een buffer voor dit soort zaken achter de hand. Heb je het niet nodig, heb je een prachtige reserve om eens wat extra voor je kindje te doen!
Je krijgt als het goed is ook elke maand kindergebonden budget he daarvan halen wij elke maand luiers+voeding en wij halen altijd 12x70 kruitvat billendoekjes daar doet je al heel lang over vooral als je plas met washandje doet en poep 3x doekjes.
Ik doe een ruime week met billendoekjes van de AH 72 stuks. Bij poepbroek 3 doekjes klaar. Plasluier idd met washandje.
Door de maanden heen heb je ook weer duurdere aankopen nodig. (vonden wij nodig tenminste ) Bijvoorbeeld: - kinderstoel (+ alles wat daar bij komt kijken, kussen, blad, tuigje...) - draagzak (draagdoek werd te slap) - benodigdheden voor eten/drinken (beker / bakje / lepeltjes / slabbetjes etc... ) - Over een paar maanden een kinderzitje voor op de fiets - Buggy - Voor op de camping: campingbedje / camping kinderstoel Kan je natuurlijk ook weer zo duur maken als je zelf wil. Maar je zult steeds weer nieuwe spullen willen of nodig hebben. Als je daar van tevoren over nadenkt kun je ook het een en ander alvast plannen.
Er wordt hier geschreven dat borstvoeding goedkoper is als flesvoeding. In de meeste gevallen geld dit echter niet zo! Borstvoeding is alleen goedkoper als je het heel lang kan geven. De meeste vrouwen doen dit echter niet en stoppen binnen 3 maanden. Als je dan uitrekend wat een borstkolf kost ( ook bijna iedereen gebruikt dit) wat zoogcompressen en je voedingsbh;'s kosten... dan kom ik er echt niet op uit dat het een stuk goedkoper is. het kans zelfs een stuk duurder zijn omdat je meer moet aanschaffen..
Inderdaad! En misschien nog een consult van de Lactatiekundige 150,- Dat moet denk ik niet DE reden zijn voor borstvoeding, kom je nog bedrogen uit.
Ik heb totaal 4 jaar gevoed nooit geen voedings bh gebruikt. Een hand kolf van 40 euro. En wasbare compressen gemaakte van hydrofiel. Ik was totaal voor de bv ik denk 55 euro kwijt voor de 4 jaar.
Helemaal eens. Ik vind de luiers (Pampers) en voeding (Nutrilon) maar een klein deel van de kosten. Hier bijvoorbeeld de afgelopen maanden en komende maand de volgende aankopen: - Fietsstoeltje + windscherm + fietshelm 130,00 - Nomad slaaptentje + matras 130,00 -Tuitbeker, rietjesbeker etc 20,00 - 2 slabbers lange mouw Silly Billyz 18,00 - Speelkleed voor buiten 20,00 - Zonnebrandcreme Lief 17,00 - Leren slofjes 30,00 - Sack n seat kinderstoel voor op t terras 20,00 - Zonnebril, zonnehoedjes 20,00 - Zomerkleding, jas 150,00 - Buggy 200,00 - Vervolgautostoel (achterwaarts) 350,00 - 3 zomerslaapzakjes 40,00 - Cadeau en taart 1e verjaardag 75,00 - 12 rompers in grotere maat 35,00 Tuurlijk kun je alles low budget en via mp halen, maar als je gewoon geen type bent daarvoor ben je wel degelijk zo'n 200 euro per maand kwijt als je bovenstaande dingen optelt. Wij hebben geen vrienden met kids van wie we kleding enzo doorgeschoven krijgen, dus moeten alles zelf kopen. Fietsstoel en autostoel koop ik sowieso niet 2e hands. En ik koop best wel eens iets via mp, en verder geen dure smaak (Name it, Hema, Bakkaboe) en toch geef ik al snel 100 per kledingmaat uit. Nu met 10 maand zit ze in maat 86, dus heb al maat 50, 56, 62, 68, 74 en 80 in dozen zitten. Reken maar uit...
En dan heb ik het nog niet gehad over de kinderopvang...Voor 3 dagen per week betalen wij netto ruim 650,00 per maand. Na teruggave van de belastingdienst dus...
Als je goed aanvullend verzekerd bent wordt een lactatiekundige hulp grotendeels vergoed. Sowieso is aanvullend verzekeren handig; stel dat een osteopaat of kinderfysiotherapeut nodig is. Wij hadden een onrustige baby en hebben veel gebruikt gemaakt van de aanvullende verzekering. Overigens kun je voedingsbeha's ook goedkoop kopen; ik heb er 3 voor 36 euro (12 euro per stuk in de uitverkoop bij de Prenatal). Kosten hier: 15 euro luiers (krijgt ook luiers op KDV) per maand Verzorgingsproducten: gemiddeld 2 euro per maand; eczeem dus mag niet teveel gebruiken. Voeding: bio pap en JBPM: 7 euro per maand Groenten en fruit: 15 euro per maand Geef bv en naast een kolf heb je dan ook zakjes en potjes nodig om de melk in te bewaren en/ of in te vriezen: Nu in totaal voor 100 euro potjes/ diepvrieszakjes, koeltasjes, extra grote kolfschelp en tepelzalf gekocht (laatste half jaar). Dus 16, 70 per maand Kolf: 160 euro; 26 euro per maand Handkolf: 30 euro; niet nodig voor iedereen, ik vind het heel fijn. 5 euro per maand. Extra: 1 inbakerdoek/ 2 Pucka Baby's : 50 euro totaal 2e hands Slabben: 25 euro. Matrozenbedje: 30 euro +restant kosten osteopaat 50 euro= 155= 17,5 per maand. Oja en boeken onrustige babies; 3,3 euro per maand. Kleding gemiddeld: 7,50 a 10 euro per maand (zo min mogelijk; 2e hands, krijgertjes, Zeeman e.d. of uitverkoop). Speelgoed: gemiddeld 10 euro per maand (grotere dingen meeberekend). Ik heb alles gedeeld door een half jaar de bv-kosten dalen dus als ik doorga met bv (wil ik ook). Totaal 130-140 euro + kosten KDV; 430 euro per maand (KDV toeslag is er dan al af). Maar wat ik al zei de kosten voor de voeding dalen omdat ik langer doorga met bv. Al met al is het toch meer dan gedacht en dan ben ik vast nog iets vergeten.
Maar dan heb je dus maandelijks ook extra kosten Maar dat is misschien wel goedkoper als je het ook daadwerkelijk nodig hebt. Ik vond de voedingsbeha's van de prenatal niet zo fijn zitten. Maar zonder voedingsbeha vond ik nog irritanter.
Ons zoontje is nu ruim 7 maanden.. Hij drinkt ongeveer 1 pak friso per week.. Maar nu friso 2 dus dat koop ik altijd in de aanbieding.. Net als luiers. We gebruiken Etos luiers en ook deze heb ik nog nooit voor de volle prijs gekocht.. Altijd met spaarzegels, korting etc.. Kleding koop ik vaak 2e hands, gewoon van marktplaats. Zit echt goed en leuk spul tussen! Wij hebben dan nog 1,5 dag gastouder per week. Daar betalen we zelf zo'n 120 euro aan. Krijgen ook nog geld van de belasting terug (dit is er al afgerekend).. Dan gaan wij ook nog babyzwemmen. 50,- voor 12 lessen.. dus dat betaal je eens in de 3 maanden ongeveer en is natuurlijk eigen keuzen.. Wij willen ook nog sparen voor Mees.. 50 op een rekening voor hemzelf als hij 21 is.. en nog 30 op een andere rekening voor als hij straks naar school gaat enzo.. Dus ja, wat zou je kwijt zijn per maand.. 3 pakken friso = 9,00 per pak (volle prijs) = 27,- 2 pakken luiers = 7,50 per pak (volle prijs) = 15,- Verzorgingsproducten = 20,- Sparen = 80,- Kleding = 20,- (gewoon elke keer wat kopen, ook vast maatje vooruit) Overig = 50,- Opvang = 150,- (ruim gerekend) wij komen dan hiermee uit op 360.. maar niet elke maand is hetzelfde natuurlijk.. en als luiers in de aanbieding zijn koop ik in een keer meer pakken..
Euh... Kindgebonden budget krijgt niet iedereen hoor. Is inkomensafhankelijk. Vorig jaar kregen we trouwens nog wel een beetje... Dit jaar niks meer.
Kinderopvang is idd echt de grootste klapper. Verder waren luiers en een beetje verzorgingsproducten het enige wat echt verbruikt werd het eerste half jaar. Qua voeding was de kolf even pittig in aanschaf, maar ik heb het geld er nu al dubbel en dwars uit met ruim 9 mnd exclusief bv, terwijl ik hoop m nog eens zo intensief te mogen gebruiken! Ik heb geen zakjes gebruikt om in te vriezen, maar simpele flessen van Etos en hema. Ik heb ook geen productie waarmee je liters voorraad opbouwt, dus aan 8 250 ml flessen (naast de medela flesjes die je bij de kolf krijgt) heb ik wel genoeg gehad, ben je met 20 euro klaar.
Wij moeten het momenteel ook even erg budget doen en dan kun je echt met weinig toe babywaszeep van Europrofit kost 58 cent ofzo bij de Kruidvat tegenover 2 euro nogwat voor Zwitsal. Luierdoekjes in de aanbieding max 1 euro per pak en zuinig gebruiken (max 3 voor een poepluier is zat) Luiers van Kruidvat of Etos eigen merk in de aanbieding (watkostenluiers.nl) dan ben ik rond 40 a 50 euro per maand kwijt (tweeling) Fopspenen vervang ik echt niet elke 6 weken, ze gebruiken ze alleen maar bij slapen en meerdere tegelijk. Ik denk dat ik er 4 per kwartaal koop? Dus 5 euro per maand. Ik geef borstvoeding en dat is gratis. Kosten die ik daar tnt voor gemaakt heb zijn denk ik EUR 200 (voedingsbeha's, kolf, paar flesjes) zoogcompressen heb ik alleen in de kraamweek gebruikt. Flesvoeding zou mij minimaal 50 euro per maand kosten (berekend op eigen merk standaard voeding 2 pakken per week) dus daar bespaar ik enorm op. Fruit en groente maak ik vers en komt van de markt, dan vallen de kosten wel mee. Biologisch fruit en groente is natuurlijk veel duurder. Kleding is van hun oudere zus, marktplaats of zeeman/wibra Maar wat iemand hierboven noemt, je kunt ook een huilbaby hebben en allemaal oplossingen zoeken zoals inbakerdoeken, 10 soorten flessen en spenen, anti krampjes middelen uitproberen, speciale slaapkussens noem het maar op. Of een kindje dat voor wie standaard voeding niet werkt en dus duurdere voeding nodig heeft. Of een ziek kindje waarvoor je wekelijks naar het ziekenhuis moet (benzine of OV, parkeergeld bij het zkhs) En je vaste lasten gaan wat omhoog door meer thuis zijn (meer stoken) meer water verbruik, vaker de magnetron gebruiken, meer wassen en evt drogen etc Ik lees dat je geen werk hebt, dan valt dat wel mee, maar mensen vergissen zich ook vaak in het wegvallen van inkomen (doordat ouder(s) minder gaan werken) en tegelijkertijd de komen de kosten van kinderopvang erbij. Dat hakt er voor veel stellen het meeste in denk ik, en de grote aankopen in de eerste jaren zoals kinderstoel, autostoelen, fietsstoeltjes, campingbedje, buggy etc. Conclusie, voor een gezond kindje zonder problemen kun je met 50 euro per maand wel rondkomen als je wilt maar de meeste mensen zullen meer richting de 100 euro komen denk ik.
Ja, zoals velen al zeggen: die maandelijkse dingen zijn de kosten niet. Luiers zijn gewoon verwaarloosbaar naast de grote dingen + kinderopvang.
Phoe wat een reacties, bedankt! Voor de hele uitzet van de baby hebben we voldoende spaargeld, dat is het probleem niet zo. Ook voor eventuele 'verrassingen' is er wel geld. We hebben de afgelopen jaren namelijk goed kunnen sparen. Heb vorig jaar 4 maanden werk gehad, toen was het ook geen probleem. Maar nu zit ik dus al een tijd zonder en doen we alles op 1 inkomen. Met ons tweetjes geen probleem maar met een kleine zal het toch krap worden. Maar ja, dan maar eens de vakantie overslaan. Dan komen we er vast wel.
Ik denk dat je eerder naar de 100,- kan qua kosten dan 150,- hoor Wij deden de eerste paar maanden alles op het kindgebonden budget en de kinderbijslag voor kleren. Soms tussendoor wel kleding van "eigen geld" en dan nog kwamen we niet op 150,- luiers: 3 jumbopakken van de kruidvat doekjes: huggies a 1,- van de action voeding: 4 a 5 bussen Nestle a 8.50 per bus En wat verzorgingsspul bij de action, dit kwam altijd rond de 80,- uit