Ho-ho! Je moet wel onderscheidt maken tussen een zelfstandiger zonder personeel (die nergens toe verplicht is) en een zelfstandige met personeel, die zich scheel betaald! Een zelfstandige, met personeel, kan door deze scheve wetgeving niet eens concurreren met een zelfstandige zonder personeel! En dat is wat juist de hele ondernemingswereld op dit moment kapot maakt! Daarom gaat het ene bedrijf naar het andere failliet en zijn er zoveel mensen werkloos!
Een zelfstandige zonder personeel heeft ook gewoon zijn ( vele) belastingen te betalen hoor. Dus ook die kan bijna niet concurreren
Dat is juist waar we van af moeten, dat het voor mannen raar is om parttime te werken. Emancipatie is door vrouwen gestart, maar wordt samen met mannen gerealiseerd.
Dus moet hij jet afdwingen? Het is niet anders, we hebben het goed. Alles kan daar op het werk, behalve parttime werken. Ze geven een goed salaris, dus dan is dit de prijs die ervoor betaald moet worden. Maar als er iets is, kan mij man altijd direct naar huis.
ik vind het allemaal lekker makkelijk gezegd. ik wíl juist graag werken maar is niet eens haalbaar! mijn man heeft een hele goede baan maar ook met wisselende diensten en een net boven modaal inkomen. hij heeft geen ouders meer en die van mij wonen ver weg, dus geen opa's en oma's om een beroep op te doen. wat betekent dat we afhankelijk zijn van opvang. opzich niet eens zo heel erg wil het zo zijn dat ik toen ik nog wel werkte ik het minimum verdiende maar wel volle mep betaalde voor de opvang en uiteindelijk 50 euro netto overhield. het is dat ik het zelf graag wilde maar nu mijn man nog meer onregelmatige diensten draait en dochter naar school gaat is het niet meer haalbaar. hoop gestress en heen en weer rijden voor heeeel weinig geld nou nee bedankt. we willen nog graag een kindje en als nummer 2 ook naar dezelfde basisschool gaat dan pas zal ik weer op zoek gaan naar een leuke baan, tot die tijd volg ik een thuisstudie en hobby ik wat waar je nog een kleinigheidje mee kan verdienen. maar je weet nooit hoe de dingen lopen. als ik wel nog iets leuks tegenkom wat beter betaalt en het is wel enigszins haalbaar dan zal ik dat ook wel aanpakken..
Ook als je gebruik maakt van een gastouder? Ik ben bij lange na niet zoveel van mijn loon kwijt met een parttime baan. Zelfs als ik niks zou terugkrijgen van de belasting hou ik zeker de helft nog over.
Die is niet verplicht om verzekeringen af te sluiten, die is niet verplicht om het mee te rekenen in zijn prijsopgave naar de klant toe. Wij als zelfstandige, met personeel, zijn wel verplicht om alle verzekeringen af te sluiten voor het personeel. Daarom moeten we die kosten ook mee rekenen in de uurprijzen. Omdat een zzp'er daardoor altijd lager kan in prijs, kunnen wij dat niet. Dus om de kosten te drukken, moeten wij mensen ontslaan, die in deze tijd niet meer aan werk komen, omdat het er gewoon niet is in hun vakgebied.
Weet je wat ik nu zo grappig vind: tbm-ers teren op de zak van hun man. Of bij scheiding op de staat. Maar werkende mama's teren toch op de zak van de staat om het kdv / bso te betalen? Ze krijgen immers ook geld.
Zoals ik al zei, dat is mijn rationele kijk. Normen en waarden, en die vind ik ook belangrijk, heb ik hierbij buiten beschouwing gelaten, omdat ze niets te maken hebben met waar het om gaat. Impliceer je nu eigenlijk dat een kind van werkende ouders slechter terecht komt dan een kind waarvan 1 ouder thuis blijft? Oef, jij denkt te weten hoe oud ik ben, heel gewaagd van je. Verder heel knap van je dat je fulltime werk combineerde met een studie, heb ik ook gedaan. Ook heb ik 2 opleidingen naast elkaar gedaan. En, nog niet zo lang geleden, een fulltime dagopleiding met huiswerk ernaast, gecombineerd met een kind en een man die uitgezonden was. En tja, wat die 3 zaken betreft, als je er niets mee doet en gewoon je belastingaangifte netjes invult, is het geen werk. Maar je kan wel zeggen dat je 3 zaken bezit, chapeau. Ik wens je oprecht veel succes met je verdere loopbaan. Ik hoop dat je kan doen wat je leuk vindt.
Ja, ik heb een eigen bedrijf, naast parttime werk. Is minder risicovol op die manier. Daardoor kan ik mijn uurtarief zelf bepalen en makkelijker zeggen dat een potentiele klant voor zijn budget niet kan krijgen wat hij wil, kan ik voorstellen wat hij wel kan krijgen, en zeggen dat ik niet met hem in zee ga als hij daar niet mee akkoord gaat. Ik weet dat de agrarische sector zich enorm misbruikt voelt (aangeboden melkprijs die bijvoorbeeld niet eens de kosten dekt, diep triest), en ik hoop dat de overheid hier iets kan betekenen.
Wat voor bedrijf heb je? Stel jij krijgt een nieuwe klant. Hij vraagt naar jouw prijs, diensten,gewoon ter info. Hoe zeg je dan: wat is Uw budget? Nee voor die prijs kan ik het niet doen? Hoe moet ik dat zien?
Ik vermoed dat de man van het lid waarop ik reageerde weinig tot geen personeel heeft, als hij 80 uur per week werkt. Klopt dat? Verder geldt natuurlijk, hoe beter de zaken gaan, hoe meer werk, hoe meer personeel in dienst. De bedrijven gaan niet failliet door de "scheve wetgeving", maar door de crisis, en de vicieuze cirkel waarin we ons nu al een aantal jaar in bevinden: consumenten kopen minder > producenten produceren minder > werknemers worden ontslagen > consumenten kopen minder
Het is niet af te dwingen, zoiets kost natuurlijk tijd. Het is een gedachtegang die veranderd moet worden. Stemrecht voor vrouwen, bij wet verplicht ontslagen worden zodra je als ambtenaar huwde of zwanger werd, recht op hoger onderwijs voor vrouwen, dat is ook niet zomaar direct gerealiseerd. Daar is tientallen jaren voor nodig geweest.
Het verschil is dat werkende ouders via hun werk belastingen betalen aan de overheid. Daarom biedt de overheid juist aan om een deel van de kinderopvang te vergoeden.
Ja, maar ik krijg toch niets. Dus ik teer op niemand zijn zak. Mijn man betaald ook belasting, maar die krijgt echt niets hoor, omdat hij zijn kind niet weg brengt naar een bso oid. Eigenlijk zou daar dan ook een vergoeding tegenover moeten staan, omdat hij haar niet hoeft weg te brengen.
Webdesigner en grafisch vormgever. Ik vraag bijvoorbeeld wat hij precies wil bereiken met zijn website, of hij al een stijl in gedachten heeft, of hij al een logo/huisstijl heeft, en adviseer hem met wat voor functionaliteiten en stijl we zijn doel kunnen bereiken. Dan vraag ik wat zijn budget is, en maak ik een offerte. Als zijn budget te klein is, maak ik ook een offerte gebaseerd op dat budget indien mogelijk. Daarmee probeer ik dan alleen de noodzakelijke elementen mee te nemen, en kan ik voorstellen om de overige elementen en functionaliteiten als een soort 2e en/of 3e fase te implementeren. Als hij daarmee niet akkoord gaat, met andere woorden voor een prikkie op de eerste rang wil zitten, dan zoekt hij maar een student op.