Hier mijn bonnetje kwijt, maar goed, mijn budget voor deze week is zo goed als op. Maar afgelopen maandag heb ik mijn verjaardag gevierd met mijn klas en die boodschappen zaten er ook bij. Afgelopen zaterdag heb ik met een vriend chinees gehaald, daar kon ik zondag en gisteren nog van eten . Vandaag snijboontjes met runderworstjes gegeten en morgen wordt het een broccolitaartje. Dan donderdag spaghetti met spekjes, ham en roomsaus. En dan mag ik vrijdag weer boodschappen doen. Voor de komende dagen heb ik ook echt niks nodig, dus da's makkelijk.
Die zijn bij de plus ook weg inmiddels een paar weken. Echt jammer ze waren daar 0,33 dan maar die van plus eigen merk 0,91 ofzo. De goedkope croissants waren ook leeg het schap.
Morgen weer eens naar de markt toe (Rotterdam afrikanenplein) Kijken wat voor groente en fruit we daar kunnen "scoren" Ik zal morgen lijstje plaatsen
Bij jumbo hebben ze ze gelukkig (nog) wel... Alleenvind ze minder lekker. Ook iets van 0,29 of 0,33
Bij de boni hebben ze nu 400 gr aardbeien voor 1,99 En 500 gr witte pitloze druiven voor maar 0,99 heb héérlijk gegeten ervan! Dus misschien goede tip
hoi dames.. even een vraagje hier.. ik weet het echt niet.. slecht he haha.. als je bijv 500 gr witlof koopt bij de winkel.. kun je dit ook zo invriezen?? ik haal ook altijd graag dingen in de aanbieding en heb graag dingen in huis, maar weet niet of dit kan. En die kant en klare zakken wokgroentes voor door de macaroni ofzo.. kun je die ook invriezen? ik heb dit eens eerder gedaan en toen ik hem eruit haalde was hij helemaal nat en niet lekker meer.. Misschien half bevroren nog bij de pan in dan? groetjes!
van de witlof weet ik niet, maar de zakken wokgroente doe ik wel in vriezer en haal er pas uit vlak voor pan in gaat is zo dooi en word dan ook niet nat zacht klef vandaag payday en di van ml...gelukkig hahah
heeft 1 van jullie nog een recept voor pasta saus voor in de vriezer... heb sinbds vorige week grote vriezer, en wil eens even gaan inslaan. en dan vooral de hoeveelheden/verhoudingen. Las ergens tomaten knoflook en ui...
maak hier de volgende pastasaus; gehakt rullen dan 1kg tomaten even insnijden en kort in kokend water, dan pellen en pureren. ui fijn snijden knoflook persen, ui bij het gehakt laten meesmoren en op het laatst de knoflook erbij, daarna het tomatenprakje erbij en goed roeren, daarna laten afkoelen en in porties invriezen. merk trouwens vaak hier bij de supers dat het goedkope vak leeg is zodat je wel hun huismerk of een a merk moet nemen, denk dat dit al een week of 3 is. afzetters.. op google het volgende gevonden over witlof Rauwe witlof is ook tot 12 maanden houdbaar mits je hem voor het invriezen ca. 2-5 minuten blancheert.
pff hier vrijdag pas weer het salaris van mn man en budget is op voor deze week, morgen eten we bij s.ouders en vanavond kan ik nog lasagna maken. ik heb nog een zegelboekje van de plus dus daar koop ik straks nog brood van en wat fruit en dan hebben we het net gehaald. moet toch echt iets in het budget gaan doen want het is zo een gewinkel iedere maand om uit te komen.
zonet 4 kilo kipfilet en roerbakmie ingeslagen bij de c1000, 1 kilo kostnu 4,78 roerbakmie 2 voor 1,40
Yes, de vissticks zijn weer in de aanbieding En witlof... daar heb ik ook nog een leuk recept voor... denk dat ik dat vanavond ga maken. Ingredienten 4 struikjes witlof 2 (rode) uien olijfolie zout en peper 150 gr pittige geraspte kaas 6 plakjes bladerdeeg 25 gr boter 4 tl suiker Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 C. Kook de struikjes witlof in ca. 10 minuten gaar, giet ze af en laat ze uitlekken. Halveer ze in de lengte. Snipper de uien en fruit ze glazig in de olie. Breng op smaak met zout en peper en schep er, eenmaal van het vuur af, de helft van de kaas door. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en kneed er een bal van, samen met de helft van de kaas. Rol de bal uit tot een ronde lap die groter is dan de bakvorm. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en bak daarin de suiker en voeg zout en peper toe. Leg de doorgesneden struikjes witlof met de snijkant naar beneden stervormig in de pan. Laat op hoog vuur tot de onderkant van de witlof begint te kleuren. Doe het nu over in de ovenschaal en doe er de uien over. Doe nu de lap bladerdeeg over de schaal en prik er wat gaatjes in. Strooi er het resterende kaas over. Bak de taart in ongeveer 30 minuten tot het deeg mooi gekleurd is. Bron: Biologische Groenten | Groentenabonnement | Biologisch groenten - Biologische groenten (site is sowieso een aanrader als je graag zonder pakjes wilt koken!!)
mijn recept voor pastasaus voor 4 personen (gaat vegetarisch de vriezer in omdat ik het lekkerder vindt om het gehakt of de kip er vers door te doen.) nodig: pakje gezeefde tomaten of blikje gepelde tomaten en een blikje tomatenpuree. 1 ui 1 paprika 1 courgette of 500 gram champignons (ik wissel af) italiaanse kruiden ketjap (wordt het wat zoeter van) peper/zout fruit het uitje, doe de groente erbij (eerst courgette want die moet het langste), dan de ketjap/peper/zout/italiaanse kruiden. Als de courgette zacht genoeg is dan het pakje gezeefde tomaten erdoorheen. Even laten sudderen en klaar. Ik rul het gehakt/bak de kip op de dag zelf en doe daar deze saus bij. Heb ik geen zin in vlees dan gaat er lekker geraspte kaas overheen.
Zou je dit recept ook in een pot kunnen bewaren? Als je hem helemaal tot de rand vult en daarna vacuum laat trekken?? Vind het namelijk erg lekker klinken, maar onze vriezer ligt vaak al helemaal vol
Ook deze week weer bij de Appie geweest. Ik heb 60,15 euro uitgegeven. Dit heb ik gekocht; 1 kg bio bananen 2.29 8 bio kiwi's 4.00 4 bio avocado's 4.58 2 bio citroenen 1.29 4 bio appelen 2.69 250 Gr. Bio cherry tomaten 1.99 1 kg bio wortels 1.49 500 Gr. Bio witlof 2.49 1 bakje bio tuinkers 1.00 2 bio rode paprika's 3.18 Bio trostomaten 2.29 2 bio kolen, wit en rood 2.58 2 bio komkommers 2.58 2 courgette's 0.99 2 aubergine 2.38 750 Gr. Romatomaten 1.79 6 puntparika's 6.00 5 stuks mei raap 1.99 1 knolselderij 1.19 250 Gr. Bio roomboter 1.69 1 l bio karnemelk 0.58 2 l bio volle melk 2.18 2 l bio volle yoghurt 2.28 1 pak bladerdeeg 0.93 1 pak bio rijsttafels 0.70 1 pak bio quinoa 2.07 2 pakken bio zilvervliesrijst 1.98 1 x eco afwasmiddel 0.95 Ons weekmenu daarbij : Woe; left over dag Do; witlof taart van bolkje met geroosterde tomaten Vrij; witte kool salade met gebakken aardappelen en gegrilde vega worstjes Zat; volkoren pasta met aubergine parmigiano en tomatensaus Zon; gevulde puntparika met quinoa Ma; zilvervliesrijst met groentewok Di; aardappel-knolselderij puree met rode kool, rozijnen en walnoten Woe; left over dag
ik breek even in Bolkje, je kan inderdaad de saus in potten doen en bewaren. Op de blog van eenvoudig leven schrijft Teunie Luijk hoe. Staat ook een recept Eenvoudig Leven: Mevrouw Helderder
Klinkt echt relaxed! Al heeft zij ook wel heeeeel grote pannen en echt bizar veel energie, vind ik altijd... (Ben een groot fan van de blog van Teunie, maar was deze alweer vergeten inderdaad!)
Eens! 's ochtends om 5 uur strijken maar wel leuk om te lezen elke keer hoe ze nieuwe dingen ontdekt en alles zoveel mogelijk zelf doet en maakt
Mijn pastasaus: 2 uien en een paprika snijden en bakken in een beetje olie met een schepje sambal en knoflookteentje erbij. Gehakt erbij en roerbakken met italiaanse kruiden. In een braadpan 2 grote of 4 kleine potje tomatenpurree verwarmen tot niet meer zuur ruikt Pakje gezeefde tomaten, blikje tomatenblokjes erbij. Gehaktmengsel erbij en op smaak maken met italiaanse kruiden, mexicaanse kruiden, smabal en knoflook en peterselie. Eventueel wat suiker. Maak hem altijd wat dunner met water en dan 30 minuten op laagste stand pruttelen. Groentes bak ik later erbij. Gewoon rechtsstreeks uit de vriezer de wok in, dooiwater afgieten en wokken met olie.