ik zie net dat ik gemarineerde krieltjes in de koelkast heb liggen met een houdbaarheid van twee dagen geleden. zou ik die nog kunnen eten? ik gooi normaal alles weg wat ook maar 1 dag over de datum is. eten jullie dingen over de datum?
Wat staat er precies op de verpakking? Tenminste houdbaar tot of uiterste gebruiksdatum? Want dat maakt nogal een verschil namelijk.
Ja hoor. Dingen waar een THT op staat eet ik eigenlijk altijd wel, verse producten zoals jouw krieltjes ruik ik eerst even aan en bekijk het goed. Maar veel is nog prima te gebruiken een paar dagen na de datum.
Ongeacht of het THT of TGT is, je neus is een prima leidraad hoor en daarnaast je ogen gebruiken. Het is echt niet zo dat het eten denkt, oh jee, de datum is verlopen, dus nu ben ik bedorven!!!! Niet meteen zo "spastisch" doen met die datums hoor! Ik drink gerust nog karnemelk wat een week over de datum is hoor. Met melk ben ik wat voorzichtiger, maar dat is een kwestie van je neus in het pak steken en ruiken.
Ik eet het gewoon, ook zo van langer overtijd als ik denk dat het nog gewoon goed is. Maar ik voer het na de houdbaarheids datum niet aan mijn oudste, dat dan weer niet.
Ligt eraan wat het is... Bij bijvoorbeeld filet americain of zuivel neem ik ook het risico niet. Bij de krieltjes staat vaak de verpakking bol en dan doe ik het niet meer. Als ze er nog goed uitzien en goed ruiken heb ik er geen problemen mee. Vind het zonde hoeveel eten er (onnodig) wordt weggegooid dat nog prima te eten is.
Als het nog goed ruikt, zou ik het gewoon eten hoor, krijg je niks van. met bv vlees ben ik wat voorzichtiger, maar ook dan geld als het goed eruitziet en ruikt, prima.
Over het bol staan van verpakkingen: ddat is ook niet altijd een goede leidraad hoor.... dat komt ook vaak door het toegevoegde "gas" in de verpakking.
Die datum beschouw ik als een indicatie en niet meer dan dat. Ik vertrouw op mijn ogen, neus en smaak om te beoordelen of ik iets nog kan opeten of niet. Sowieso omdat ik veel op 0 graden bewaar in de koelkast, terwijl de 'THT-datum' meestal uitgaat van 4 of 7 graden. Dat kan heel veel schelen in hoe lang het goed blijft. Staat het pak bol? Dan is er een kans dat de krieltjes niet goed meer zijn. Maak het pak open en ruik eraan. Ruikt het gek? Dan zou ik ze weggooien. Ruiken ze normaal, dan zou ik ze gewoon bakken en opeten. Ook als het pak bol staat. Maar ik heb eerlijk gezegd nog nooit meegemaakt dat verpakte aardappeltjes niet meer goed zouden zijn, 2 dagen na de datum.
Wij gooide het eerst weg later was er een programma op tv dat dit helemaal niet nodig is omdat vaak de producten nog goed zijn nu kijken en ruiken we eerst behalve als een verpakking bol sta dan gaat het gelijk weg meestal is dat toch wel een teken dat het niet goed meer is. Bij kip neem ik geen risico dit eet ik niet over de datum vlees uit de vriezer weer wel
ja ik neem het risico dan niet meer om er aan te ruiken daar ben ik eerlijk in ik ben een super slechte eter en als ik dan een over de datum lucht in mijn neus krijg hoef ik niks meer.
ik kijk amper naar houdbaarheidsdatum. wel let ik op met bepaalde sappen. na openen enkele dagen houdbaar bijvoorbeeld. of vleeswaren ben ik zelf voorzichtiger in. de rest is aan mijn neus, ogen, en smaak
Als het nog goed ruikt, maak ik het gewoon klaar (en zeg ik het vooral niet tegen mijn vriend . Ik kijk eigenlijk bijna nooit naar de datum.
Ik snap dit nooit zo goed. Koop je dan nooit iets op de markt, of bij een groenteman of slager? Of van de versafdeling in de supermarkt? Daar staat niet eens een datum op de verpakking. Dan moet je toch ook op je eigen beoordeling vertrouwen om te bepalen of je iets nog kunt eten of niet? Dat kun je dan ook voor voorverpakte producten...
Gewoon ruiken... 't Is toch zonde om goed eten weg te gooien? Als je vlees niet goed verhit, of je beker melk een kwartier in de zon laat staan, krijg je aanzienlijk meer bacteriën binnen dan wanneer je iets over de datum opeet. En ook daaraan ga je overigens niet meteen dood