Goedemorgen dames, Gisteren heb ik een aantal zoete aardappelen gekocht. Nu op internet aan het zoeken naar een lekker recept, maar ik zie er zoveel! Wat is jouw lekkerste recept met zoete aardappel? Groetjes!
Ik bereid het altijd in de tajine met, courgette, paprika, wortelen, kip en ras el hanoit kruiden. Heerlijk met couscous!
Plakjes snijden en dan even koken. Daarna in ovenschaal mee grof zeezout en rozemarijn garen in de oven Heel lekker!
De aardappels raspen, dan mengen met: - geraspte kaas (ongeveer 1/3 dus 2/3 aardappel) - geraspte gember (naar smaak) - 1 eetlepel bloem - 1 ei Vorm er koekjes van, haal ze door de bloem en bak ze goudbruin in 10-15 minuten. Lekker met een goed gevulde salade.
Ik kook ze en roerbak ze dan heel even met witlof en stukjes appel. Vlees of vis erbij naar keuze en klaar ben je!
Oeh, klinkt inderdaad lekker allemaal. Vooral de tajine lijkt me erg lekker. Maar uit de oven lijkt me ook heerlijk. Nu moet ik nog gaan kiezen ook @siepie: wat fijn dat het wel goed gaat met zoete aardappel. lk wist niet dat je allergisch kon zijn voor aardappel. Bedankt dames!
Door dit topic dacht ik van heej kan wel een x weer zoete aardappel eten. Gewoon gekookt in de schil met gebakken witlof en hamblokjes. Dochter vond het wat minder maar ze heeft het wel geproeft
Wij maken er wel eens een toetje van. Is uit india geloof ik. Aardappelen met melk en suiker tot vla koken en dan er wat amandelschaafsel over. Zoet en zeer vullend kunnen we wel zeggen. Recept staat hier in een kookboek en ooit eens gedacht, hmm zou dat wel lekker zijn..ja dus Verder hebben we hier een heel goeie runderstoofschotel waar we het in gebruiken. Gewoon gebakken in de oven zijn ze ook erg lekker. Weer een idee opgedaan voor het eten komende week
Ik ook! Zoooo lekker, ik probeer dan echt zoveel mogelijk zoete aardappel te pakken te krijgen . En kool mmmm.
Ovenschotel Van Zoete Aardappelen recept | Smulweb.nl Mij favoriete recept! Erg makkelijk en super lekker. En best low budget
Zoete aardappelsalade met kikkererwten Ingrediënten: Zoete aardappel Blik kikkererwten Beenhamreepjes Pijnboompitten Veldsla Zoete aardappel in blokjes snijden en koken. Pijnboompitten bakken en beenhamreepjes toevoegen Zoete aardappel afgieten en in een pan bakken samen met de kikkererwten. Veldsla snijden Alles bij elkaar in een schaal doen Ik vind het half lauw het lekkerst.
Zoete aardappelsoep Ik doe het qua hoeveelheden altijd op gevoel, het recept heb ik namelijk niet meer... - 2 grote zoete aardappelen schillen en in stukjes snijden en in een grote pan doen - hier twee rode pepers bij doen (in stukjes gesneden), als je de pitjes eruit haalt dan krijg je een beetje pikante soep, met de pitjes er ook bij wordt het een super pittige soep (de meeste mensen hebben liever zonder pitjes, vinden dat wel pittig genoeg) - gember (een stuk van 2 bij 2 cm ongeveer) in stukjes snijden en erbij doen - dit alles koken in (kruiden/groenten)bouillon (ik gok ongeveer 1,5 liter water, iets meer of minder is ook goed hoor) - nadat het 15 min (mag ook wat langer, komt niet zo nauw) gekookt heeft moet je de boel pureren met een staafmixer - hierna nog wat kokosmelk erbij (250 ml ongeveer, hoe meer des te romiger, hoe minder des te 'wateriger') - op het laatst nog een beetje limoensap erdoor (1 limoen uitknijpen is genoeg) Hoeveelheden komen dus niet zo nauw. Schommelt bij mij ook telkens en smaakt altijd goed Het is een makkelijke soep en valt altijd in de smaak bij iedereen