Hoi meiden, Hopelijk hebben jullie de gouden tip. Mijn zoontje is dol op worteltjes en dus maak ik regelmatig hutspot en gooi er de vriezer mee vol. Zelf vind ik hutspot niet enorm lekker maar wel prima. Manlief vind het niks. Echter, hij vindt zuurkoolstamp bv ook niks, terwijl hij het op mijn manier, lekker in de oven, wat dingetjes erbij, ineens heel lekker vindt. Rauwe wortels zijn ook niet het probleem, dus het gaat vooral om de wat saaie smaak denk ik. Nu lijkt het me zowel makkelijk als gezond, om gewoon af en toe hutspot of iets anders met worteltjes en aardappel (door de pastasaus en salade doen we al) te maken en dat wij dat dan gewoon allemaal samen eten. Immers kan een kind ook niet eeuwig iets anders eten dan zijn ouders Dus hoe krijg ik mijzelf en manlief aan de hutspot zodanig dat ook wij ervan smullen? Welke kruiden of extra toevoegingen zeg maar. Ik ben benieuwd naar succesrecepten! Tevens, mocht iemand hetzelfde probleem hebben met een ander soort groente dan kunnen wij hier vast ook wel iets lekkers voor verzinnen, dus voel je vrij om varianten op het thema te posten! Een 'Hoe waardeer ik .... op?-topic' . Barst maar los!
De uien aanbakken inn boter tot bruin, wortels erbij en stoven met een boullionblokje Aardappels los van de wortels koken. Ananas erdoor. Wortel en aardappel raspen, uitje snipperen en dit bakken in een pan. Als het gaar is smeuig maken met room (is van ramon beuk)
Ik maak hutspot met ui en wortels, maar ik doe er gebakken spekjes, wat mayonaise, beetje mosterd en peper en zout doorheen. Net wat minder flauw zeg maar. En vaak doe ik er sucadelapjes bij, dan heb je heerlijke jus
Er zijn sowieso hutspot-pimp zakjes. Bij de gehaktkruiden enzo. Maar als je (zoals ik) meer van vers en zelfmaak bent... ik kook de aardappels altijd in bouillon. En ik doe er ook altijd mosterd door, en vaak ook wat nootmuskaat. Heb je daar wat aan?
En ik heb dat dus met rode kool Mijn man vind het heerlijk met appeltjes Zegt hij..... Ik heb zolang als ik op mezelf woon geen rode kool aangeraakt (dus al 20 jaar ) Iemand die een lekker recept heeft met rode kool, dan ga ik dat eens proberen (niet met appels he?)
Inderdaad sowieso met spekjes erdoor! En een grote lading knoflook(poeder) En verder idd lekker met een mayo/mosterd mengseltje. Edit; dit is dus voor de hutspot he Rode kool eten wij echt nooit dus daar geen tips voor!
Hier ook altijd de hutspot in boullion koken, kerry erdoor, wat peper en heerlijk draadjesvlees erbij!! *krijgt spontaan trek*
Hier maken we altijd de standaard hutspot. Dat eten we dan met rookworst in een ketjap/knoflook sausje. Je warmt de rookworst op en dat het dan samen met knoflook, uitjes en ketjap in een hapjes pan. Echt heerlijk....
Hmn oké dan. Klinkt echt heel vies, maar ik ga het toch proberen? Bak je dan eerst de shoarma en dan door de hutspot?
Ik ga geloof ik alle opties een keer uitproberen Klinkt goed! Mayonaise erdoor, daar ben ik vooral heel benieuwd naar.
Dat vond ik ook kregen het bij een collega voor gezet en het smaakte lekker hahaha Gewoon bakken en dan of erdoor of ernaast.
mijn man lust geen puree, hij lust bijna alles, maar dat nou weer niet, en ik zag het woord rode kool staan en dacht al Ieeech, ik geloof toch niet dat het wat wordt, die rode kool en ik Stom he? In elk geval wel bedankt voor het meedenken.