Water uit de kraan in de fles.Opwarmen in de magnetron.Schepjes erbij en dan roeren met een vork ivm klontjes en schuim.Dan lekker drinken.
In sommige MDF-platen zit formaldehyde, wat giftige gassen uitwasemt in huis. En waarschijnlijk zal het in NL dan allemaal wel veel hipper en nieuwer zijn, maar in België wordt leidingwater toch echt wel sterk afgeraden voor baby's owv nitraatgehaltes, aanwezigheid van loden pijpen in het waternet en risico's met slecht onderhouden boilers (zie Maken voor de officiële richtlijnen). Dus wat hierboven gezegd wordt over de risico's van leidingwater is echt niet zo absurd als sommigen denken. Maar goed, jullie wonen natuurlijk in NL.
Shakes: klopt helemaal wat je zegt over leidingen. Waterbedrijf heeft als het goed is tot je deur lood vervangen maar wat zit verder? Als je zelf niet heeft leidingen aangebracht weet je het nooit. Risicos voor water zijn: - bacterie listeria van warme leiding die koudr water besmetten. Norm is warme leidingen geisoleerd moeten zijn of meer dan 25 afstand van koude hebben. Ook moet je koude kraan eerst 10min laten lopen per dag voordat je water gebruikt. - lood delen - oude leidingen en cv ( slecht onderhoud) - hoge nitraat ( mineraalwater geeft het ook maar je moet hebben nitraatarm zoals spa of bar le duc) - medicijnen in kraanwater (google even was laatst zelfs op nieuws). Het hangt van de gebied waar je woont en hoe zuiverinstallatie werkt. Ik weet het uit mijn werk geen onzin dus. Mdf wol etc google even als je wil. Plaatmaterial bevat lijm ook je laminaat. Er zijn nu ook bijv sprake van de aanpassinh van de wetgeving mbt kinderkamer meubel dat die mag niet van mdf gemaakt worden. Mdf of spaanplaat die wordt opgewarmt boven 22 graden geeft aan schadelijke kankerwekkende stof af. Hoemeer oppervlakte en warme hoe meer stof dus. Ik weet dat ik niet alles kan beperken of ontwijken : er zit ook van alles en in voeding en verpakkinh en lucht maar als het kan zonder extra moeite of veel geld dan probeer ik risicos te verminderen voor mijn gezin..
Overigens op alle verpakkingen en sites van babyboeding staat dat 0-6mnd geen kraanwater gebruiken en enkel mineraalwater nitraatarm. Opwarmen in magnetron kan minst je flesje bpa vrij is: echt flesje die echt vrij zijn van glad of niet doorzichtig gelig. De andere bevatten het wel maar binnen de norm. Maar normen dus verandere door de tijden: Paar jaar geleden waren niet eens bpa free flessen omdat het niet schadelijk dachten ze maar nu toch wel. Dus moet je nagaan wat zal ze schadelijk vinden over 10-30 jaar wellicht zullen plastic flesjes helemaal verboden worden? Maar goed het is hoe meer je nadenkt hoe diper je komt je moet ook ergend ermee stoppen maar als er keuze is van dit of dat dan kies is liever mineraalwater of kookwater die afgekoeld is in glazen flesje. Ps: ik kolf altijd en dat geef ik dus ik gebruik heleboel flesjed etc voordat melk echt in eindbestemming komt: bacterie genoeg ik stereliseer wel alles elke keer voor gebruik en niet keertje per dag. Er zijn altijd bacterie of kans erop maar als je iets kan verminderen dan heb ik misschien geluk dat mij meisje op korte of lange termijn zo gezond mogelijk mag leven
Gewoon kraanwater opwarmen in magnetron en dan poeder erbij. Heb ik via ziekenhuis geleerd en staat ook op de pak voeding die ik gebruik
Nou, niet op de sites en verpakkingen die ik ken hoor. Dit zegt Nutricia: (Ze reppen met geen woord over plastic water) Bereidingswijze Hieronder staat hoe je een flesje moet maken, maar ook op onze verpakkingen staat hoe het moet. Was je handen en zorg dat de fles en de speen goed schoon zijn. Laat gekookt water afkoelen tot handwarme temperatuur (ongeveer 37 graden Celsius) en schenk de benodigde hoeveelheid water in de fles. Haal het schepje losjes door het poeder en strijk het teveel af aan het handige afstrijkrandje. Voeg het voorgeschreven aantal maatschepjes voeding toe aan het water. Draai de dop op de fles en schud tot het poeder is opgelost (ongeveer dertig seconden). Controleer de temperatuur van de babymelk door een druppeltje aan de binnenkant van je pols te doen. Berg het schepje droog op aan de binnenkant van het deksel. Zit er na het voeden nog een restje in de fles? Bewaar dit dan niet, maar gooi het meteen weg.
Toen wij ons huis kochten hebben we met subsidie alle leidingen laten vervangen in ons huis. Ik ken niemand die dat niet gedaan heeft, en dat hele verhaal van loden leidingen speelt alleen in echt oude huizen (is in Nederland allang geen echte issue meer). De carbon footprint van plastic water is gigantisch, en het aanschaffen is onzin, aangezien er een beter product uit je kraan komt. De kans dat plastic water niet in orde is is reëel, vooral omdat het in plastic flessen verkocht wordt. Het is stilstaand water en om die reden meteen na opening erg gevoelig voor schimmels en bacteriën, voor een baby moet een fles binnen 24 uur gebruikt worden. Het is ook nog eens achterlijk duur. Wat de oude mensen die kanker krijgen betreft, de meeste oude mensen krijgen kanker om de simpele reden dat ze oud zijn. Of ze nou laminaat of plavuizen in huis hebben.
-Glas in de flessenwarmer. -Johannesbroodpitmeel in het glas. -Water uit de fles (nooit uit de kraan!) in het glas. -Flessenwarmer aan. -Melkpoeder erbij. -Roeren tot er geen klontjes meer zijn. -Melk in de fles.
Testen met de magnetron hoeveel seconde het water warm genoeg was, poeder er bij en jhbp en roeren met een vork klaar. Geen bronwater wat dan gewoon kraanwater koud.
Nou als ik het zo lees dan stel ik mijn dochter aan veel gevaren bloot! Kraanwater, mdf (ze heeft figuren aan de muur), laminaat etc. Kom op! We kunnen ook overdrijven, denk dat je dat apparaat waar je nu op typt op dit forum zo gezond is? Als we allemaal zo gaan redeneren ga ik wel op een hutje op je hei wonen ofzo.
Water uit de kraan in de fles, even opwarmen in de magnetron en poeder erbij. Goed roeren en drinken maar.
Over loden leidingen; Als je huis voor 1960 is gebouwd kan het zijn dat er loden leidingen liggen. Tot 1940 werden de waterleidingen van lood gemaakt. Dit is afhankelijk of de eigenaar ze heeft laten vervangen of niet. Een leiding die grijs is is van lood, roodbruin is koper. Water uit koperenleidingen zijn veilig. Dus het 'nooit uit de kraan' verhaal zal voor sommige mensen wel gelden, maar de meeste niet. Bron GGD Zuid-Holland Zuid / Informatie over / Milieu en Gezondheid / Loden drinkwaterleidingen
Ik ben blij voor jullie dat jullie water zo gezond is dan Wat me wel opvalt: hier wordt vaak 'gespeeld' met de waterkeuze, omdat water van het ene merk soms krampjes kan veroorzaken bij je baby en het andere niet. Zelf gemerkt bij mijn dochter. Hebben jullie dat dan nooit in rekening genomen bij het zoeken naar de oorzaak van krampjes?
Om deze reden heeft de mijne in het begin dus bronwater gehad ipv leidingwater. Het water bevat hier erg veel kalk. Is erg hard en dit kan in verband staan met krampjes. Zodra ze gewoon kraanwater kreeg had ze krampjes.
Wij hebben een kraantje waar gezuiverd water uit komt, dat in de magnetron, poeder erbij, roeren/schudden en opdienen als we weggingen vroeg ik of om spa blauw, of ik na, een beker met water mee.. Pas sinds kort durf ik ook water uit de kraan bij een ander te pakken, maar liever niet.. Ook in kraanwater zit nog een hoop troep! Vind het raar dat je kv je het zo geleerd heeft! Op het pak staat ook dat je water eerst moet opwarmen en dan pas de poeder erbij moet doen.. Misschien kun je dit toch even melden bij de instantie dat ze dit verkeerd aanleert...
Water uit de kraam zal vast niet giftig zijn nee.. Maar nog steeds worden er in onderzoeken aangetoond dat ze resten terug vinden van chemische schoonmaakmiddelen, medicijnen etc! En dit is meerdere keren in het nieuws geweest...
Een enkele keer reageert een kind op de mineralen in drinkwater. Vaak helpt het alom het water gewoon (zoals op de verpakking van de kunstvoeding al staat) even te laten doorkoken. Als je dan van dat water een slappe rooibosthee trekt en daar de fles mee aanmaakt heb je al een mooi antikramprecept. Vaak gaan mensen experimenteren met waters en poeders tot ze het ontdekt hebben waardoor hun kind geen kramp krijgt. Meestal is als het gouden recept gevonden wordt het kind zo rond de 12 weken...
In plastic water dat een aantal maanden of jaren in een pak of fles zit kunnen ook allerlei verontreinigingen gevonden worden, opgelost in het water uit de verpakking. Om even alles in perspectief te plaatsen...Nestlé, wereldwijd de grootste verkoper van verpakt water, is net begonnen met een wereldwijde campagne om ons aan de flessen te krijgen. Nieuws dat de komende tijd komt over onveilig leidingwater ga ik dan ook maar met een grote korre zout nemen.