Ik maak het altijd met aardappel en doe er op het laatst rozijntjes door, mijn zoontje is er echt gek op!
Gewoon zo geven? Ik probeerde in het begin mijn dochter juist de pure smaken te leren kennen. Zonder toevoegingen. Als hij de aubergine zo lekker vind is dat toch prima? Mijn dochter vind aubergine ook lekker, gewoon zo uit het vuistje
Ik grill ze meestal En soms gebakken als een soort ratatouille (schrijf je dat zo??) met andere groenten er in. Oh en soms door een ovenschotel. Ik heb aubergine in ieder geval nog nooit gekookt of gestoomd..
Nee ik ook niet, daarom vroeg ik me ook al af hoe je het aan een ukkie kunt geven. Maar gegrild kan die kleine het natuurlijk ook gewoon eten! En gewokt met andere groenten moet ook wel lukken, nu nog even zonder de knoflook en kruiden in de tomatensaus van de ratatouille (volgens mij schrijf je het inderdaad zo )
Ja hoor, grillen kan prima Vind ik zelf nog het lekkerst ook! Wbt kruiden en knoflook. Dat mag je kindje al best hebben toch? Natuurlijk niet té gekruid of pittig of zo maar ik heb al best snel knoflook gegeven. Heeft ze nooit last van gehad! Enige wat ik echt niet gaf was zout. Edit: Ik heb verkeerd gekeken, dacht dat je kindje ouder was. Met 7 maanden gaf ik alles nog zonder kruiden e.d. Alleen macaroni oid daar gingen wel wat kruiden doorheen.
Op Babyhapjes maak je natuurlijk zelf! | Koken voor mijn dochter staan meerdere recepten met aubergine, waaronder een in de oven.. Succes!!
zo dus Ik maak meestal groentestoofschotels van o.a. gegrilde aubergines en rode puntpaprika's, knoflook, courgette en tomaten. Of aubergine vullen met aardappelblokjes, of tomatenblokjes en bakken in de oven, ook heel lekker. Als hij al een keer aubergine heeft geproeft, zou ik het dan gewoon geven in het gerecht dat je maakt. Als het de eerste keer is, wellicht een stuk gegrilde aubergine apart houden en eerst zo geven. Aubergine op de BBQ is ook heerlijk
Hij heeft het nog nooit gegeten.. we eten het zelf in een gerecht maar dan frituur ik hem eerst..dus dat wilde ik hem niet geven maar ik kan hem dus gewoon bakken.. het wordt morgen dan want manlief wilde opeens vis eten vanavond.. en op de bbq dat ken ik wij doen altijd paprika ui en aubergine op de bbq en dan het verbrande velletje eraf halen alles fijn snijden en met een beetje olijf olie citroensap en een beetje zout heb je een heerlijke sakade..
yep, die salade bedoel ik ook Maar gefrituurde aubergine?? haal je het dan eerst door ei en bloem of zo? (want zo heb ik weleens gefrituurde bloemkool gegeten) nooit van gehoord namelijk.
Haha even helemaal off topic maar ik snij de aubergine in stukken en een ui, puntpaprika en paar aardappelen in stukjes die frituur Ik allemaal even in olie dan in een oven schaal met knoflook en zout erdoor dan hebben we in de turksekeuken altijd paprikapuree daar doe ik een eetlepel van in een beker heet water oplossen dat erover heen gieten dan erbovenop dunne plakjes tomaat en fijn gesneden peterselie dan 15a20min in de oven op 200 graden en dat is heeeerlijk!
Dochterlief is echt gek op aubergine! Of het nou gebakken blokjes zijn in een ratatouille-achtig gerecht of als pastasaus, of gebakken met tomaten, of in een variatie op een Iraans gerecht (schil de aubergine en snij plakken in de lengte, bak deze tot ze heel zacht zijn in de zonnebloemolie, dep droog, trek met twee vorken uit elkaar en meng met Turkse yoghurt; in de volwassen versie gaan nog zout, gebakken uitjes en kerriepoeder) - mogelijkheden genoeg! Als ze zo lekker smeren tijdens het eten, kan aubergine wel wat kriebelen aan t gezichtje trouwens. Even afwassen tussendoor.