Hee Sukke, dank je voor de rea! Heb jij foto's of een site van je taarten, dan kan ik een beetje kijken. Moet ff kijken of Tilburg haalbaar is, maar dat laat ik nog wel weten. Was er hier ook niet iemand met een winkel in Den Bosch? Of weet iemand haar naam? Groetjes!
Hoi meiden, Ik heb even een vraagje. Ik zie zoveel mooie taarten voorbij komen dus jullie kunnen mij vast wel helpen. Onze kleine man wordt bijna 2 en nu wilde ik gaan proberen om zelf een taart te maken. Alleen is mijn vraag wat voor materiaal gebruiken jullie voor de bovenkant van de taart. Is dat fondant of marsepein en wat is gemakkelijker in gebruik? Voor de figuurtjes op de taart gebruik je toch ook fondant? Misschien hele suffe vragen hoor, maar zal heel blij zijn als iemand mij antwoord kan geven? Alvast heel erg bedankt!
Nee hoor... geen suffe vragen Iedereen moet het een keer leren toch.. komen regelmatig mensen bij mij in de winkel waarvoor alles nieuw is.. Ik gebruik persoonlijk altijd fondant maar marsepein kan ook.. Marsepein is wat stugger maar scheurt minder snel.. Fondant is zachter en slapper maar is wel mooier als het "opdroogt".. En de smaak is natuurlijk ook anders.. de grootste tip die ik je wil geven is of je aub naar een goede leverancier wil gaan.. geen fondant/marsepein bij de supermarkt of xenos halen... De kwaliteit is ver te zoeken.. En tegenwoordig zit er altijd wel ergens een speciaalzaak (taart decoratiewinkel) in de buurt.
Hoi Mamak, hartstikke bedankt voor je antwoord. Zou ik bij de Jamin spullen kunnen halen of zeg je liever niet? Anders moet ik even gaan googlen naar een winkel hier in de buurt. Weet dat er aan de andere kant van Rdam een speciale taartenwinkel zit waar je alles kan halen. Zou het spul van de xenos wel goed zijn om te oefenen op het poppetje maken. Ik wil een bumba gaan maken en heb op inet een voorbeeld gevonden om hem stap voor stap te maken. Hoe kan je trouwens de fondant het beste uitrollen? Gebruik je daar een klein beetje poedersuiker voor tegen het plakken aan de deegroller?
Ik gebruik over het algemeen fondant. Dat is wat makkelijker om mee te werken dan marsepein. Figuurtjes van fondant harden wat beter uit dan marsepein. Voor tips e.d. kun je terecht op www.deleukstetaarten.nl en op youtube staan veel filmpjes van deleukstetaartenshop
Ja hoor... Jamin heeft prima spullen... het gaat puur om xenos en vee supermarkten die minder goede kwaliteit hebben...
dank je wel meiden. Ga ik vd week even naar de jamin. Die zit hier toch om de hoek. En lovepeet niet iedereen is even dol op marsepein in de familie.
Wisten jullie dat je officieel de fondant en marsepein helemaal niet hoort te eten.. dat is, in taartdecoratie, echt iets typisch Nederlands.. Ik geef zelf de pme cursussen en ons is tijdens het seminar gezegd dat het in Engeland alleen wordt gebruikt om de taart te conserveren (afsluiten van lucht).. Zij laten allemaal de fondant (en marsepein) liggen... Het is een decoratiemiddel en geen onderdeel van de taart.. (wat je eet) Ik zeg het ook altijd tegen bruidsparen dat het vrij normaal is als mensen het niet eten..
Eten ze überhaupt wel iets van de taart daar dan? Want ik heb begrepen dat menigeen die zware fruittaarten ook niet te eten vindt, hahaha!
Ik was eerst in de twijfel om zelf te gaan bakken (terwijl ik vaak genoeg iets bal van cc of een gewone cake ofzo) maar ga vd week gewoon een test taartje maken en dan zien we het wel. Ik heb nog een ruime 2 weken dus moet goed gaan komen.
Wat is jullie ervaring met cupcakes met een verjaardag? Is een cupcake niet te klein? Wij zijn alledrie een week na elkaar jarig dus we gaan de verjaardag van de kleine vieren en die van ons samen. Krijgen veeeel visite dus op onze verjaardagen omdat beide vriendengroepen etc komen. Ik zie het dus niet zitten om dan 4 taarten te maken voor die dag. Cupcakes lijkt me dan wel wat met vullingen (banketbakkersroom, aardbeienjam, hazelnootpraline vulling (deleukstetaartenshop), en vanillercreme) Maar wat ik me afvraag is of een cupcake dan niet te klein is. Hier zijn ze nogal van de grote stukken taart.
Ontzettend leuk idee! Ik denk dat de cupcakes door de vulling wel machtig zullen zijn en dat het niet zo uitmaakt dat je geen enorme plakken taart hebt.
Nijntje het gaat er toch om dat t voor jullie ook een beetje leuk en gemakkelijk is? Ze moeten blij zijn met wat ze krijgen. Ik vind je idee trouwens heel leuk!
Dat is ook wel weer zo. Denk dat ik dan een taart maak (chocoladecake met die hazelnoot praline door de botercreme??) en dan een slagroomtaart (gewone cake met aardbeienjam en slagroom afgesmeerd met verse aardbeien bovenop) En voor de rest gewoon cupcakes in de stijl van de marsepeintaart. Kun je gevulde en gedecoreerde cucakes ook invriezen? Banketbakkersroom gaat denk ik niet of wel??