Ik heb hier een man naast me zitten die zoooooo ontzettend dol is op patat....maar dan wel de echte, zelfgemaakte patat! Maar waar kan je die nou volgens jullie het beste eten? (we eten het meestal maximaal 1 keer in de 2 weken hoor)
In België! Frankrijk is meestal ook lekker, maar Belgen over 't algemeen (en ik hoor bij die groep) vinden de frietjes in Nederland minder goed omwille van de bakwijze en dat jullie mayonaise heel anders smaakt als bij ons.
Zwerts in Eindhoven, ik woon er om de hoek en sta regelmatig een uur in de rij en dat is het helemaal waard.
Als 't vers gemaakte kun je ze natuurlijk het beste zelf maken! Het is een kwestie van de juiste aardappel vinden! Ik was de aardappel altijd dan snij ik ze in frieten in de frituur op 160/170 graden tot ze een gelig randje hebben in hele kleine porties zodat er genoeg ruimte is en dan de eerste uiteindelijke lading wat tijd heeft om af te koelen.. Dan alles afbakken op 180/190 graden en hoppa klaar is kees heerlijke pattatekes thuis en je kan zelf bepalen hoe bruin of gelig/goud je ze wil.. Bakken in zonnenbloem olie zo doe ik dat niet eens echt tijds gewijs en ook de tempratuur is niet helemaal t zelfde elke keer maar je moet er gewoon een beetje mee spelen haha
Veelste veel azijn de laatste keer dat ik een friet met mayo op had in maasmechelen! Daarom vind ik juist de mayo in NL zo lekker haha Mayo in Oostenrijk smaakt ook enorm azijnig maar vast ook weer anders!
Mmmm Belgische mayonaise is juist superrrr lekker! Maar haalt het nog lang niet bij onze zelfgemaakte mayo.. En dan natuurlijk ook met zelf gemaakte frieten erbij! Schillen, wassen, snijden, heel goed laten drogen, paar minuutjes op 150 graden voorbakken, 5 minuten laten rusten (mandje omhoog), en dan in een paar minuten afbakken op 180 graden. Jummie!