Wat moet ik er mee Heb sinds gister hier een grote doos cherrytomaatjes staan... Maar zoveel tomaatjes eten we ook niet in de tijd dat ze nog houdbaar zijn. Heb nu een aardige hoeveelheid in de oven staan om te drogen.. Mar wat kan ik er nog meer mee doen? Heb geen enorm grote vriezer dus alles invriezen (al dan niet als soep..) kan ook niet Straks eens zien of ik ergens goed sluitende potten vandaan kan toveren voor de gedroogde tomaatjes... Maar misschien heeft iemand anders nog meer goede ideeën?
Wecken? Dan hoeven ze niet in de koelkast / vriezer, en kan je ze toch lang bewaren! DE GULLE AARDE: tomaten wecken Dan kan je er later alsnog sauzen of soep van maken...
Voor het avondeten vanavond: Een ovenschaal vol met cherry tomaatjes, zout en peper erop, olijfolie en balsamico azijn, en dan vrse basilicum. Even in de oven doen dat ze lekker zacht en nog zoeter worden....smullen!
En een heleboel in een kookpan doen en met een beetje olie en wat kruiden kapot koken tot een basis tomaten saus. Dit kun je in bakjes invriezen, of als je niet voldoende ruimte hebt in de vriezer in van die lege groente potten doen van bv Hak (zonder klikdeksel!) Moet je ze wel steriliseren en de saus er warm in doen, maar dan blijft het wel 2 jaar goed.
Saus maken is een heel goed idee. Tomatensoep maken kan natuurlijk ook, daar gaan héél wat tomaatjes in. En je kunt het invriezen.
zelfs van cherrytomaatjes kan je tomatensoep maken. Lekker en dat kan je net als de saus weer invriezen.
Dat leek me wel een goed plan... Wist alleen niet of dat met cherrytomaatjes ook lekker zou worde. Beetje A la de pakjes gezeefde tomaten die ik nu door de soep en saus doe zegmaar. Wij eten alleen nogal weinig uit potjes dus tips hoe ik snel aan bruikbare potjes kan komen zijn welkom
Dit staat nu in de oven ja... Deel zal in een pot met olie verdwijnen... We eten zomers altijd veel gedroogde tomaten.. En die zijn zelfgedroogdvast minstens zo lekker als uit een potje. (Plus de hele voorraad tomaten nu... Is evenduur als 1 potje gedroogde tomaten)
En lekkere chutney maken! Google maar even op tomaten chutney. Ik maak het meestal een beetje pittig met een chilipepertje, maar er zijn zoveel recepten, kies welke je lekker vindt. Ik zou hem ook in van die steriele potjes inmaken, maar wel in wat kleinere potjes, bijvoorbeeld lege jampotjes of zo.
Dat weet ik zo niet, ik spaar ze altijd op gedurende het jaar Misschien de buren even vragen? Dan moeten ze wel de dop er gewoon af draaien en niet met zo'n wippertje het vacuum eraf halen want dan worden ze nooit meer vacuum en verrot de boel.
Ligt eraan hoe ze van smaak zijn. Soms zijn ze iets zuurder dan de vleestomaten die je meestal gebruikt, maar gewoon de saus op smaak afmaken. Eventueel wat suiker of bruine suiker er door doen. Of zoete balsamico. Je krijgt wel veel meer velletjes (logisch) dus als je dat niet lekker vindt moet je het even zeven. Maar ik hou er wel van
Gewoon in diepvrieszakken stoppen? Hier gaat erg veel in diepvrieszakken en dat gaat altijd goed. Zelfs de borstvoeding ging in diepvrieszakjes.
Ik doe al heel de dag weinig anders... En dochterlief gister ook... Maar ik zie nog weinig vermindering in de tomatenberg Nouja, nu er een deel in de oven zit wel trouwens... En diepvrieszakken ben ik groot fan van... Maar niet zo handig als je vriezer vol is
Ik zit ondertussen trouwens een roerei met tomaat te eten.. Alle beetjes helpen en het is echt zo'n mooi weer lunchgerecht Reminds me aan vroeger toen mijn mammie het altijd maakte als ik tussen de middag uit school kwam