Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik gebruik voornamelijk witte choco ganache.
    300 gram chocola of 125 ml slagroom.
    Slagroom aan de kook brengen, chocolade klein hakken, en slagroom erover gieten. Doorroeren tot chocolade gesmolten is en in de koelkast zetten.
    Afsmeren met chocopasta dikte.
    Als het te dik geworden is even een paar sec in de magnetron.
     
  2. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Met aangevette slagroom kan ook.
     
  3. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ehm, dan smelt je fondant/marsepein....
     
  4. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.047
    2.914
    113
    't Gezellige Brabant
    Dat zal ik dan maar laten :). Zal van de week een foto posten wanneer hij klaar is (als ik het niet vergeet hoor).
     
  5. minon

    minon Niet meer actief

    Hoe doen jullie dat als je twee taarten moet maken op 1 dag??
    Ik moet a.s. dinsdag trakteren op mijn werk en heb daar twee taarten voor nodig. Maar dat ga ik dus niet redden in 1 dag met een kleintje erbij. Ik wil sowieso 1 slagroomtaart maken dus die gaat lekker snel, maar hoe lossen jullie zoiets op??
     
  6. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Oh? Nog nooit gehad!

    Nou heb ik het ook nog maar 1 keer gebruikt en is de taart de dag er na oo gegeten....
    Heeft dat smelten dan vooral met invriezen/ langer bewaren te maken.
     
  7. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dan heb je mazzel gehad. Er zit teveel vocht in waar je fondant niet tegen kan. Marsepein heeft het minder maar het risico is er zeker.
     
  8. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Botercreme een dag eerder maken, biscuits een dag eeder bakken, decoratie zoveel mogelijk vooruit maken, fondant alvast kleuren en bovenal: aanpoten ;)
    Ik moet morgenavond in 4 uurtjes een stapel in elkaar zetten...
     
  9. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    3 mrt 2009
    6.374
    0
    36
    Vrouw
    Doktersassistente
    Limburg
    druk bezig met cakepops... alvast een sneakpeak :)
     
  10. vivi

    vivi VIP lid

    3 mrt 2007
    10.569
    0
    0
    Je kunt taart best ff bewaren dus je kunt er bv. Een zondags maken en de andere op maandag. En idd bisquits van te voren bakken (evt invriezen) en decoratie kun je bij wijze van nu al gaan maken dat houd ontzettend goed. Ik begin ook, altijd van te voren met de decoraties omdat idd met de 2 kids niet altijd te doen is
     
  11. Smnee

    Smnee Niet meer actief

    Wat leuk!
     
  12. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Even een vraagje ik ga vandaag de biscuit maken voor de taart van zaterdag. Die kan in folie ibpakken. Ik wil een plaatje van bumba puzzelen van fondant. Hoe kan ik die dan t beste bewaren voordat ik hem op de taart doe. Die zet ik morgen in elkaar. Maar als ik t vandaag maken kan heb ik net wat meer tijd ervoor. Morgen is de kleine man ook echt jarig en weet ik nog niet wat de dag ons brengt.

    En idd leuke cakepops!
     
  13. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    In een insteekhoesje met evt wat folie erover
     
  14. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Ik zat stiekem even te spieken naar al die prachtige taarten en stiekem best jaloers op jullie taarten. Ik heb de creativiteit niet. Maar kan wel heel erg genieten van wat jullie hier laten zien. Wauw!
     
  15. Smnee

    Smnee Niet meer actief

    Hoe puzzel je Bumba in fondant? :)
     
  16. mamatje77

    mamatje77 Fanatiek lid

    14 aug 2008
    3.050
    1
    0
    Bumba in 3d of gewoon als plaatje...
     
  17. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Smnee dat ga ik vandaag dus uitproberen. Wordt mn eerste taartje dus ik ga mn best doen erop.

    mamatje Ik dacht eraan in 3d. Lijkt me leuker. Hoop dat t gaat lukken, ik heb vroeger aardig wat kaarten in 3d gemaakt dus ergens moet t lukken toch?

    Evi dank je voor je antwoord.
     
  18. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Mijn eerste puzzeltaartje.
    Banketbakkersroom met aangevette slagroom en verse aardbeien.
     
  19. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Nog 1
     
  20. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Leuk! Zo lekker fleurig :D
     

Deel Deze Pagina