Hallo, Wie van jullie heeft ook nog gestudeert terwijl je een kindje hebt? En als je getrouwd bent heeft dat van invloed op studiefinanciering? Want als ik op duo . Nl wil berekenen vragen ze t inkomen van mijn ouders. Moet ik daar dan van mijn man invullen? En neem aan dat ik thuiswonend moet aanklikken want ik woonmet mij man thuis Alle tips zijn welkom. Ik ben aan t kijken om hbo voltijd te gaan doen. Hoeveel uur les per week zijn het ongeveer?
Uitwonend! Ik ben ook al tien jaar uitwonend. En HBO is ongeveer 20-25 lesuren - maar 40 studieuren (thuisstudie of met klasgenoten op projectbasis) in totaal. En inderdaad het inkomen van je man opgeven. Ons kindje gaat binnenkort komen... Ben benieuwd hoe dat zal zijn.
Thanks. En krijg je echt ook van de belastingdienst ook ng eens teruggave als je dat opgeeft of is dat alleen bij deeltijd leren
Hoi, ik ben ook getrouwd, studeer en we hebben een kleine. Je moet het inkomen van je man opgeven en je bent uitwonend, je woont neem ik aan niet meer bij je ouders Wat ga je studeren?
Ah ok dus ze gaan echt dan uit van je ouders qua wonen. Ik ben er nog niet over uit wat ik wil. Mij lijkt logopedie erg leuk.
Qua uren verschilt het heel erg per opleiding. Toen ik P&O studeerde had ik zo'n 16 lesuren per week, rechtsgeleerdheid (universiteit) was zo'n 16 collegeuren maximaal, maar daar kwamen studieuren in groepsvorming bij. Leraren opleiding is tussen de 14 en de 22 lesuren per week verschilt per blok. (Dit deed ik terwijl ik man, zwanger en later baby heb gekregen) Maar als je denkt aan verloskundige dan ben je vijf dagen per week op school! Er is wel een verschil aan studielast per studie. (Ik deed trouwens deeltijd en deed max twee avonden per week dus 8 tot 10 lesuren per week maximaal)
Ik ben ook nog getrouwd, maar scheiding is aangevraagd en bij mij gaan ze toch echt uit van het inkomen van mijn ouders. Het inkomen van jou en je man wordt gezien als jouw inkomen, omdat jullie fiscaal partners zijn. Ik heb overigens niks hoeven opgeven, dit hebben ze zelf opgezocht. Maar het inkomen van je ouders is toch echt het inkomen wat ze pakken (ik heb het nagevraagd.)
Nee, niet het inkomen van je man. Het inkomen van je ouders..... Het is belachelijk, maar echt waar! Dit is als je studiefinanciering wil krijgen. Bij een deeltijd opleiding kun je de kosten terug vragen van de belasting en dan moet je het inkomen opgeven van jou en je man En je bent uitwonend. Je woont namelijk niet meer bij je ouders Ik studeer nog( 4e jaars) heb 2 kinderen en ben getrouwd.
Ok. Maar als ze het inkomen van mijn man tellen als mijn inkomen dan heb ik geen recht want dan komt t boven de 13000 grens per jaar uit
O echt? Maar ik heb toch verder niets meer met hun, ik heb mijn eigen ding toch thuis? Raar dat ze het zo zien
Je hebt het nu over de bijverdiengrens. En voor zover ik weet wordt alleen jouw inkomen daarvoor berekent. Anders moet ik straks veel terug betalen... Maar bel duo hiervoor even. Dan weet je het. De hoogte van je studiefinanciering wordt berekent op het inkomen van je ouders. Als jij ( zie hierboven) teveel bijverdient dan moet je de studie weer stopzetten. Dat zijn twee verschillende dingen
Dat vond ik ook en de mevrouw aan te telefoon van de studiefinanciering ook. Maar het grootste gedeelte studenten is natuurlijk nog niet getrouwd en heeft ook nog geen kinderen. Ze moeten dan dus voor deze uitzonderingen een aparte regeling gaan maken. En ik denk dat ze daar geen zin in hebben.....
Ik vind het ook apart. Ben alleenstaande moeder, en woon alleen met mijn zoontje. Ik krijg geen aanvullende beurs omdat mijn ouders teveel verdienen. Bij duo gaan ze er eigenlijk van uit dat je ouders een deel van je studie bekostigen. Hier is dat helaas niet het geval. Had het leuk gevonden als ze het hadden gedaan, aan de andere kant heb ik nu mijn eigen leven, huis en gezin dus vind ik het eigenlijk ook wel apart dat ze naar het inkomen van je ouders kijken.
Maar dan heb je soms( afhankelijk van je inkomen ) wel recht op andere tegemoetkomingen van duo. Wist je dat? Maar ik blijf het ook krom vinden...
Ja, ik krijg alleenstaande ouder toeslag oid. Maar mijn studiefinanciering had meer kunnen zijn op het moment dat ze niet zouden kijken naar het inkomen van mijn ouders, maar goed dat geld natuurlijk voor veel meer studenten.