Oh hahaha, ik wist niet eens dat dat bestond Ik gebruik altijd gewoon ganache, 300 gram witte choco op 125 ml slagroom. Ook koken en dan de choco erdoor. Kun je eventueel als afgekoeld ook nog opkloppen om te vullen en is perfect om strak af te smeren.
Vind de toefjes lekkerder op cupcakes. Minaa ligt eraan wat. Doe me best maar nu waren de taarten vaak voor familie en collega s en mijn werk. Ben niet super goed. Doe t voor de lol en vraag mijn materiaal kosten en beetje tip voor de taart. Heb je wat nodig?
Sweetlackey super mooi die taarten! Ik kijk al een hele tijd stiekem mee met deze topic en het begon ook bij ons te kriebelen om eens een fondant taart te maken. Dit is het resultaat van onze eerste taart Morgen gelijk naar de winkel om decorartiehulpmiddellen te halen.
Kijk je idee hoe het moet weet je al. Ik snij altijd de boven kant eraf. Draai de taart om en de onderkant is boven. Dan is hij al zo goed als strak. Dan afsmeren. Mss goede tip. Ooo en pinterst. Hihi
Voor een goede biscuitdeeg wat voor recept hebben jullie dan? Ik heb nu 3 m eieren, 90 g suiker en een snufje zout 10 min gemixt en toen de 90 g bloem erdoor heen gespateld en voor 30 min inde oven op 160 graden. We hadden de taart wel omgedraaid maar er niets afgesneden.
Mijn lief werd 30 dus daar hoorde een toepasselijke taart bij Mijn 2e taartje dus ben niet ontevreden..
Lizzy hij is dan goed gelukt je paard. Ik heb weer leuke dingen voorbij zien komen en ik had ook nog niet eerder van botercreme ganache gehoord We hebben morgen een thuis blijf dag dus misschien duik ik nog wel ff de keuken in...
Thanks Vind het echt leuk om jullie creaties te zien.. Ben nog op zoek naar inspiratie voor een taart voor als de kleine man 1 jaar wordt. Wil eigenlijk een taart met regenboogbiscuit maken maar ik hoor van iedereen dat het zo'n pokkewerk is
Ik ben een tijdje terug ook een beetje begonnen met taarten en cupcakes fröbelen en ik vind het zo gaaf om te doen. Alleen een beetje jammer voor mezelf dat ik zo'n pietje precies ben dus ben op zich wel een beetje trots op wat ik heb gemaakt maar het irriteert me dat het niet strak genoeg is naar mijn zin. Maar goed niet alles lukt meteen. De cupcakes zijn de eerste dingen die ik gemaakt heb en de rups taart de eerste taart die ik gemaakt heb.
De Chugginton taart heb ik voor een vriendin haar zoontje gemaakt en daar was ik redelijk tevreden over behalve op de wit paarse trein die lukte gewon niet zoals ik willde dus uiteindelijk maar zo gelaten. En de witte taart heb ik vorige week gemaakt voor mijn zoontjes verjaardag de onderkant heb ik later nog afgewerkt met oranje lint.
Fondant haal ik bij de Sligro. 3 nogwat voor een kilo fondant, fijne kwaliteit. Alleen moet je dus wel een pasje van de Sligro kunnen bemachtigen
Mijn laatste taart met matching meppertje Simpel gevuld met slagroom en aardbeienjam (naar wens van de klant). Plaatje op het meppertje was een centimeter of 4 hoog..
Dat is goedkoop. Hebben ze ook marsepein en welke merk is het? Wij hebben een sligropas maar kom er dus nooit Ben er een ker geweest en toen mocht ik niet met mn dochter naar binnen. Ze zat in de wagen maar kinderen onder de twaalf jaar mogen daar niet naar binnen omdat ze met heftrucks met vracht rondrijden. Echt belachelijk. Ze zit notabene in de wagen voor mij geen verschil met een winkelkarretje. Heeft de makro het ook?? zit hier eentje in Vianen dus dichterbij.
Marsepein hebben ze volgens mij ook ja. Ook kapselmix, banketbakkersroom en nog meer spul. Merk weet ik zo niet, maar kwaliteit is goed in ieder geval (gebruik normaal Bakels fondant, maar vind die van de Sligro nog fijner), smaak is ook goed. Makkelijk te verwerken. En hoe ik de plaatjes zo strak krijg: goed scherp fondantmesje (laatst net een nieuwe gekocht omdat m'n dochter met m'n oude had gespeeld en de punt er dus af was). Fondant dun uitrollen en het even een minuutje laten liggen voor je gaat snijden.