Saz wat schattig je matching meptaartje. En idd strakke plaatjes hoor. Ik heb vandaag mijn eerste boltaartje gemaakt. Helaas was mijn cake in 2-en gescheurd. Heb hem wel afgemaakt omdat ik wilde kijken of een bolletje ook gemakkelijk te maken was. Het is een chocoladecake, afgesmeerd met ganache van witte chocolade en bekleed met fondant. De rand heb ik afgewerkt met aardbeien. Zoontje heeft geholpen om samen de vlinders te maken. De bloemetjes bovenop zijn uit het losse handje gemaakt.
Hoi hoi, Dochtertje word binnenkort 4 jaar en wil of een dora taart maken of een taart met een kroontje... alleen hoe zet je dat kroontje vast en er lijkt me leuk om dan ook van die balletjes erop te maken maar hoe blijft dit vast zitten? Heb trouwens nog niet zo veel ervaring dus wie heeft een soort van how to make kroontje voorbeeld! Voorbeeld van het kroontje wat ik bedoel. Google Afbeeldingen resultaat voor http://1.bp.blogspot.com/_pAQvfB6XAV4/TErhUa1L6YI/AAAAAAAAAaI/RtR1Py6e-0c/s1600/PICT0353.JPG
Vlinder ik haal zelf veel how to's van de leukste taarten maak je zelf. ff ff via google zoeken naar how to dan moet je ook al een eind komen.
Via google kom je inderdaad gelijk bij leukste taarten met een hle lijst how to do alleen wordt daar niet aangegeven hoe je die balletjes erop vast krijgt...
Je kunt van poedersuiker en water een soort lijm maken waar je ze mee vast pakt. Je hebt ook speciale eetbare lijm.
Thnx! ik ga het van de week gewoon proberen en dan zien we het wel... heb nog 3 weken te gaan dus gaat vast goed komen
Ik heb weer leuke dingen gezien! Gisteren werd onze grote meid al weer 6 jaar! En hoe groter ze wordt, hoe groter de wensenlijst is Maar het is weer gelukt, blije dochter, blije vriendjes/vriendinnetjes. Gevuld met aardbeienjam en witte chocolade-aardbeienmousse. Jaja ook op verzoek Ze is (gelukkig) maar 1 keer per jaar jarig...
sneetje maken in het balletje (waar de punt van het kroontje precies in past), een héél klein beetje water er op (met een penseel doen) en dan in elkaar schuiven. Je kunt ook eetbare lijm kopen (zowel in lijm als in poedervorm om zelf te maken: tylose), hier geldt ook, een heel klein beetje is voldoende (anders wordt je fondant te nat en gaat het lopen of gaat het stuk).
Zoals Saz667 hierboven zegt inderdaad eerst een inkeping in de bolletjes maken waar je de punt in steekt. Ik las de tip om ipv water gesmolten fondant te gebruiken om de bolletjes in de punten te bevestigen. De kans op afbreken van de puntjes is wat groter als je water gebruikt om te lijmen.
Hoi dames, Binnenkort wordt mijn zoontje 1 jaar en nu wilde ik cupcakes gaan maken voor alle visite. Ik had op Deleukstetaartenprints.nl frosty sheets gezien om een foto op af te laten drukken. Ik wilde dan die 36x pasfotoformaat doen. Nou vroeg ik me af wat voor topping ik daar onder zal doen? Ik heb echt geen idee... De cupcakes worden denk ik gewoon naturel. Ik reken op zo'n 55 cupcakes. (Maak er 60) heeft iemand een leuk lekker en makkelijk idee en daarbij ook het recept voor 60 cupcakes?? Alvast heel erg bedankt!!!
Die barbiezeemeermin is gaaf! Volgende week viereen wij onze verjaardagen dus weer tijd om te bakken. Moet nog spullen bestellen en wil aan de slag met ganache om dat te proberen. Wil twee lagen vullen: gecondenseerde melk met hazelnootchocolade (tofifee) Viervruchtenjam. Waar ga ik dan mee afsmeren?? Met ganache? En hoe doe je dat/maak je dat? Ik smeer de beide kanten van de taart ook altijd in zodat de jam er niet te veel intrekt.
Nijn ganache maak je met slagroom koken en die over je chocolade gieten. Op die beruchte site staat een recept. Gemakkelijk te volgen. Wel opletten dat je je ganache goed laat stollen/afkoelen anders gaat hij lopen bij het glad smeren Die ervaring heb ik vd week opgedaan bij mn boltaartje.
Snne je kab ff op google kijken voor recpten voor cupcakes. Ik heb ze eens gemaakt.met hazelnootpasta erin. Je doet dan een cupcakebakje vullen met beslag en daar in t midden doe.je een theelepeltje chocopasta. Dit zakt naar beneden maar vind je terug als je hem opeet. Was een groot succes! Qua topping ligt t eraan of je het plaatje plat erop wil doen of niet?!
Dit kan ook achteraf met een appelboor uithollen tot net boven de bodem en dan met een klein lepeltje vullen met pasta, jam of banketbakkersroom oid
Maar je gebruikt dus ganache voor afsmeren en dijkjes en dan de marsepein eroverheen. Heb nog geen smeerspatel of hoe heet zn ding. Doe het nu altijd met een grote deegschraper
Zo'n vulling is inderdaad wel een leuk en lekker idee! En wat betreft de topping.. het maakt mij niet zoveel uit. Het fotootje kan er plat op liggen of er op staan tegen de topping dat maakt me niet zoveel uit
Je kan ganache okk opkloppen en als vulling gebruiken. Dan krijg je een soort va stevige choco.slagroom als.vulling. Ik heb de taart er idd mee afgesmeerd en toen de fondant er overheen. Succes!
Voor het eerst een stapeltaartje en 3D dingetjes gemaakt voor m'n stiefzoontje zijn kinderfeestje morgen! Ben wel blij met het resultaat