Ik geloof dat ik heb gelezen dat het voor kinderen onder de 12 maanden een EXTRA prik is en dat zij dus de prik met 14 maanden ook weer krijgen. Bij kinderen vanaf 12 maand wordt de prik (2 maand) vervroegd. Daarmee is de kans dus klein dat ze niet voldoende immuniteit opbouwen.
Mogen on-ingeënte kindjes eigenlijk ook naar KDV of gastouder? Zo ja dan vind ik dat ze die kindjes moeten weigeren bij de opvang... Echt een bron van besmetting deze plekken als dat zo is. Ik zou het iig. als ouder van mijn wel ingeënte kinderen niet willen dat er niet ingeënte kinderen in de groep verblijven en zeker niet mijn jongste die nog niet volledig ingeënt is. Overigens goed dat het aangeboden wordt om in te haken op de OP.
Geldt dat voor alle kindjes of alleen de kindjes in de risico gebieden? Mijn dochter krijgt haar 14mnd prik in Augustus, ze is nu 13 maanden bijna.
Hier niet maar dat is afhankelijk van beleid. Van mij mogen ze ze ook weren hoor. Niet alleen op de kdv maar Ook op psz of basisschool
Nu eerst de risico gemeentes. Maar ik vermoed dat er nog een landelijke actie gaat komen want de piek is nog lang niet in zicht. Mocht je je zorgen maken zou ik even overleggen met het cb wat je het beste kan doen. Ik zelf zou hem een maandje eerder geven
Bij een go of kdv vinden natuurlijk de meeste besmettingen plaatst veel jonge on geente kids beneden de 14 maanden.
Nee.een kdv, school, peuterspeelzaal mag geen on ingeente kinderen weigeren. Ja. Er genoeg. Mogen ze van mij best doorvoeren. Keuze maken om niet te enten prima maar dan ook de gevolgen ervan nemen...
Wat dacht je van baby's? Of van kinderen die ziek zijn en/of vanwege gezondheidsredenen niet ingeent mogen worden? Van zwangeren die risico lopen als er mazelen, rode hond of zo heerst?
Hi jada08, volgens mij hebben we dit vraagpunt een paar jaar terug ook al eens besproken. Mijn antwoord was toen hetzelfde als het nu is: 1. Op een kdv komen ook jonge baby's, die nog helemaal niet ingeënt zijn 2. De vaccinaties slaan niet bij iedereen aan, dus ook al ben je ingeënt, dan ben je niet per definitie goed beschermd Door daar ook kinderen bij te laten die niet zijn ingeënt brengen die een extra (en vermijdbaar!!) risico met zich mee.
MamaPeetje: hier hanteren de meeste kdv's wel een vaccinatiebeleid. Kinderen die niet volgens het RVP worden gevaccineerd, kunnen door hen worden geweigerd. Basisscholen mogen helemaal niemand weigeren, in elk geval de openbare mogen dat niet, ieder kind heeft recht op onderwijs.
Zo, dat is even een lekker voorbeeld van "in je eigen straatje denken". De wereld bestaat uit meer mensen dan alleen je eigen gezin
Hier wel. Hier moesten we de entings kaart overleggen bij aanmelden. Maar is wel ongesubsidieerd de gemeente heeft er niets meer mee te maken
Over (gesubsidieerde) psz'en weet ik het niet, maar kdv's mogen hun eigen beleid bepalen. Dat mag niet op grond van willekeur, maar als zij het niet verantwoord vinden voor de gezondheid van de andere kinderen, mogen zij kinderen weigeren die niet gevaccineerd zijn. Dat zullen ze niet hard kunnen maken als het om maar één kind per groep gaat, maar zodra er meer kinderen zijn die niet gevaccineerd zijn mogen zij die weigeren.
Maar jij hebt het ook over de basisschool.. Volgensmij reageerde jada08 voornamelijk op die basisschool opmerking.
Moeten ze dan alle kindjes tot 14 maanden gaan weren? Ik heb verder begrepen dat gevaccineerde kindjes ook de ziekte kunnen overbrengen zonder zelf ziek te worden. Dat betekent dat zowel gevaccineerde als ongevaccineerden een risico vormen voor kindjes onder 14 maanden. Hoe zit het trouwens met de ouders, wordt die ook een mazelenprik aangeboden? Beetje raar om onze kindjes extra prikken te geven terwijl de ouders onbeschermd zijn (tenzij je mazelen hebt gehad) Moest zelf toen ik ging reizen een paar jaar geleden opnieuw de dtp doen, ze zeiden dat de prikken uit de kindertijd uitgewerkt waren.