Ik vertrouw stevia niet. Het is teveel een hype. Volgens mij krijg je binnenkort de eerste sites wel die gaan waarschuwen tegen de gevaren van stevia
Er zit een verschil tussen pure noodzaak en het gewoon kunnen verwerken als brandstof he. Of eten/drinken jullie enkel uit noodzaak? Wij niet namelijk
Alle zoetstoffen zijn chemisch en dus schadelijk.. Aspartaam is gewoon de bekendste.. Maar sucralose, dextrose etc. Zijn gewoon net zo slecht.. Je kunt ervan uitgaan dat overal waar suikervrij op staat dat dat gezoet is met zoetstoffen die chemisch zijn.. De enige zoetstof die niet slecht is voor je lichaam is stevia. En ook hier met je mee uitkijken, want de stevia die je bijv bij appie kan kopen is bijv stevia samen met aspartaam (dus 30% stevia 70% aspartaam ofzo)
Ik weet alvast 1 leuke... De stevia "zoetjes" zijn (natuurlijk, want van nature blijft het geen tabletje) gemaakt van zowel stevia als andere zoetstoffen en van een aantal andere dingen die niet zo handig zijn als je bijv lactoseintolerant bent Weet niet meer precies wat er in zat trouwens... Ik gebruik ze verder nooit. Minder aspartaam is overigens natuurlijk nog steeds beter dan meer. Dus wat dat betreft...
Stevia is al jaren op de markt.. Het werd eerst altijd gebruikt tegen huidkwalen! En hetnis trouwens gewoon een plantje die je zelf ook kunt kweken.. Zet er water op en je hebt je eigen stevia druppels
Daarom dus gewoon de druppel variant gebruiken of de poeder en zoals ik al zei.. Vele producten die beweren stevia te gebruiken gebruiken dus stevia icm ander chemische middelen.. Helaas...
Mja ik gebruik het eigenlijk helemaal niet.. De meestal honing in de thee en gebruik verder nauwelijks suiker. Maar juist die tabletjes zijn handig om overal mee naar toe te nemen. En bovendien het enige wat onze suup verkoopt. Zag overigens ook grote potten stevia poeder bij de Aldi die niet heel duur waren. Stonden echter bij de kassa net die ene zeldzame keer dat het niet druk was.. Dus niet de kans gehad om te kijken wat er precies in zat. Die potten waren 1,90 ofzo.. Heel betaalbaar dus.
Ik vind stevia dus echt niet te pruimen en vind dit erg jammer. Heb het in de koffie/thee geprobeerd. Iemand een tip met welk merk te doen is? Of is het allemaal het zelfde qua smaak?
Wat smeren jullie trouwens op de boterham? Ik zag dat alle halvarines en margarines ook vol zitten met E nummers.
Ik probeer ook zonder toevoegingen te eten en soms gaat het heel makkelijk, maar soms is het echt wel zoeken! Op brood gebruiken wij grasboter van campina. Broodbeleg vind ik erg moeilijk zonder E nummers en andere toevoegingen. Ik ben van het weekend aan het zoeken geweest en heb zelf pesto gemaakt en hummus voor op brood.Verder rosbief, fruit en dat was het zo'n beetje. Ik baal dus echt van beleg, want ik ben wel echt een vleeseter. Gehakt/kipfilet op brood is ook nog een optie, maar dat moet je dan wel eerst maken.
Volgens mij kan je ook bertolli kuipjes gebruiken voor op brood. Anders roomboter. (ik ben er even uit ivm melk/soja dieet, we eten nu zeeuws meisje, maar dat gebruikte ik voor de geboorte van de baby.)
Ik smeer roomboter op brood en stevia koop ik in de webshop van grip op koolhydraten.. Stevia moet je druppelgewijs doseren... En voor taart bakken ed gewoon suiker gebruiken... Ik doe bjv wat door de yoghurt om het zuur een beetje te remmen.. Ik vrees dat in die van de aldi ook zoiets zit als maltodextrine...
Ja, ik zei toch ook niet dat ze gezond zijn. Maar dat iets light is, betekent niet automatisch dat er aspartaam in zit, dat bedoelde ik. Het is wel bewezen dat cyclamaat nog schadelijker is voor kleine kinderen dan andere chemische zoetstoffen.
Ik probeer er ook op te letten; helemaal voorkomen om e nummers te nuttigen lukt helaas niet... Zag laatst ook op een pak nootjes ( van die Japanse ) dat er een e nummer in zit waar kinderen op kunnen reageren...minder concentratievermogen... Heb de nootjes maar weer terug gelegd... Stomme vraag maar de producten bij de biologische supermarkt: zijn die nou altijd e nummer vrij???
Dat iets jaren op de markt is zegt me vrij weinig...het is nu een hype en aan alles wat gehypet wordt zit vaak ook een nadeel. Lijkt me gezonder om gewoon minder zoet qua smaak aan te wennen!
Ben ik het voor een groot deel wel mee eens. Thee zonder suiker bijvoorbeeld, dat kun je gewoon leren. Evenals je yoghurt zonder suiker. Gewoon wat fruit erin (aardbeien, mango) en het smaakt al minder zuur. Koffie zonder suiker is wellicht moeilijker, maar moet ook kunnen. (Zelf geen problemen mee. Koffie met suiker is niet te drinken voor mij). Echter, bepaalde recepten kunnen niet zonder een suikerproduct. Daarom zoek ik vervangers en dan is stevia daar een goede voor. Ik heb verder palmsuiker in huis, maar die gebruik ik alleen voor de sambalboontjes
Iets wat getypt wordt in winkels... Vult meestal iemands portemonnee. Niet de nobelste der motieven denk ik dan. Wat betreft de bertolli voor op brood... Daar zit ook genoeg in. Even het pakje erbij gepakt: Ingredienten: water, vetstoffen(38%), plantaardige olien(waarvan 20% olijfolie, bestaande uit geraffineerde olijfolien en olijfolien van de de eerste persing) en geharde plantaardige oliën, gemodificeerd tapiocazetmeel, zout, emulgatoren: mono- en diglyceriden van vetzuren, lecithine, melkwei, bewaarmiddel: kaliumsorbaat, voedingszuur: citroenzuur, aroma: kleurstof beta-caroteen, vitamines A,D en E. Geen e-nummers op de verpakking dus... Maar meer dan genoeg in de inhoud van het pakje