En dan heb je de e-nummers (de door de EEG goedgekeurde hulpstoffen die op de verpakking vermeldt moeten worden... De vraag is welke stoffen geen e-nummer hebben en dus ook niet verplicht op de verpakking hoeven te staan. Om alle paranoia nog een beetje aan te wakkeren zegmaar
Ik heb de sinaasappel siroop van Raak. Staat het kies bewust logo op dus ik dacht dat zit wel goed. Woeps.......gelukkig drinkt hij niet teveel ranja. Overgens geef ik hem liever iets te drinken waar suiker in zit dan al die rare zoetstoffen.
Oh en de ranja van cereal niet kunnen vinden. Wel allemaal sap met chemische zoetstoffen Heb nu bonbebe diksap appel, sinaasappel, ananas meegenomen. Klinkt in ieder geval lekker... Proeven komt nog wel
Heb inmiddels ongezouten grasboter (roomboter) van Campina. Daar zitten geen toevoegingen in. En tja, de rest van het broodbeleg daar ben ik nog niet over uit. Ik vond altijd dat mijn kinderen altijd eerst een boterham met kaas of vleeswaren moesten eten, en dan op de volgende boterham iets zoet. Maar in alle kaas en vleeswaren zitten E nummers! Zoals ik het nu zie, is een boterham met hagelslag nog beter dan een boterham met bijv. ham of smeerworst. Vooral van die laatste ben ik erg geschrokken, en haal ik dus niet meer in huis.
Ik haal de ranja van de Cereal bij de C1000 en Jumbo. Ik weet idd. niet of alle supermarkten deze hebben. Ik vind het iig een goed alternatief voor diksap, en is volgens mij ook goedkoper. Cereal kost 2,99 bij de Jumbo en volgens mij betaal je voor diksap al zo 4 euro.
Rosbief naturel is toevoeging vrij, maar das wel de enige Ik ben daar dus ook mee aan het stoeien. Daarom dus ook de grasboter van campina dan maar. Brood zonder boter vind ik niet lekker. Olijfolie op brood ook niet en is ook niet handig op het werk
Ik gebruik suiker in gerechten waar het i.v.m. de stevigheid of substantie nodig is. Dan kun je het niet vervangen door een wit poedertje of groene blaadjes.
Ik ben ook in de E-nummers aan het duiken. Heb al veel gehad aan de informatie in dit topic. Nu ben ik op deze site aan het kijken. Maar hier wordt je ook niet vrolijker van.. Ben nu op zoek naar een "verantwoorde" limonade vervanger voor mijn zoon. Ik heb een recept op Smulweb gevonden : Voor 2 flessen sinaasappel- of citroenlimonadesiroop): 8 sinaasappels- 1 citroen (of 9 citroenen)- 3 dl water- 1 kilo kristalsuiker- 15 g citroenzuur- (Voor 2 flessen aardbeien- of frambozenlimonadesiroop): 1 kilo aardbeien (of 1 kilo frambozen)- 1 kilo kristalsuiker- 20 g citroenzuur Hulpmiddelen (Voor de citroen- of sinaasappellimonadesiroop): citruspers- (Voor allebei de recepten): 2 flessen (0.6 liter inhoud) Bereidingswijze Voor sinaasappel- of citroenlimonadesiroop: Pers het fruit uit en zeef het sap. Doe het sap en het water in een pan en breng het aan de kook. Los hier in de suiker op. Los het citroenzuur op in heet water, laat dit en de siroop koud worden en roer het citroen zuur erdoor. Laat de siroop afgedekt staan en roer af en toe. Doe de siroop in de flessen. Voor aardbeien- of frambozenlimonandesiroop: Maak het fruit schoon, gooi het in een pan en verwarm dit net zolang tot al het sap er uit is. Zeef het fruit, eet het fruit op en doe het sap weer in een pan. Knal de suiker er ook bij en laat dit oplossen. Los het citroenzuur op in heet water, laat dit en de siroop koud worden en roer het citroen zuur door de siroop. Doe de siroop in de flessen.
Ik heb niet alles gelezen dus geen idee of de tip al voorbij is gekomen, maar ik weet dat Dr. John Kamsteeg een boek heeft geschreven hierover, E=eetbaar. Wij kwamen vroeger bij hem voor mijn broertje en mede door hem lette mijn moeder ook altijd al op E-nummers en weet ik dat ik hyper wordt van E621. Ik voel me echt niet lekker als ik dat op heb dus dat probeer ik sowieso te mijden en ook voor mijn zoontje let ik goed op. Spullen met veel E-nummers laat ik staan in de winkel. Maar het is inderdaad moeilijk want wat een troep wordt er overal in gestopt!
Ik weet dat er in de arla kaasplakken niets van E-nummers in zitten, mijn dochter vind het lekker, mama moet er nog aan wennen
dat is wel een goede!! Wij zijn er net achter dat onze dochter heel sterk reageert op teveel kaliumsorbaat, het is een conserveringsmiddel met natuurlijke oorsprong (afkomstig van de lijsterbes maar dat chemisch nagemaakt). Ze krijgt er netelroos van in haar gezicht en kleine pukkeltjes. we hebben echt heel lang gezocht maar het gaat bij haar dus ook teveel./ het bleek in de jam (hero delight), boter (becel omega3), roosvicee en in onze ketchup. We hebben nu biologische halvarine van de AH, gewone ketchup van heinz, zonnatura jam en diksap gekocht en netelroos is weg wat een zooi!!:x
Absoluut, je kunt beter pure hagelslag als beleg geven (pure cacao is superfood!) dan die bewerkte vleeswarenrommel, dit is zo slecht! Smeerworst is helemaal troep. Lever is namelijk het afvalorgaan dus je kunt wel raden wat smerig dat is..snap echt niet dat ouders hun kindjes dit nog geven. Kaas kun je het best biologisch kopen, hier zitten geen e nummers in en is beter voor het dierwelzijn
Mijn dochtertje had dit ook..het zit echt in veel voedingsmiddelen helaas..maar als je je erin verdiept dan kun je het echt vermijden. Tipje: geen halvarine maar roomboter voor op brood kiezen. In halvarine zit evengoed een hoop rommel, net als margarine..vreselijk slecht. Roomboter bevat allemaal goede vetten wat kinderen nodig hebben voor de groei.