De titel zegt het al; Wat maak je graag klaar als je eters krijgt? Ik ben een beetje inspiratieloos de laatste tijd. Dit weekend komen er vrienden te eten en ik zou weer eens wat anders willen maken, iets nieuws... Meestal maak ik iets mexicaans. Tortilla met een kipvulling, taco's met gehakt, guacamole erbij en een salade. Heerlijk! Maar het wordt een beetje afgezaagd Vandaar dat ik jullie hulp inschakel! Wie helpt??? (graag met recept)
Meat loaf met mais kolven, tomaten salade en aardappel puree. Of lasagne. Of risotto met varkenshaas, groene asperges en ui. Of citroen risotto met chipolata worstjes. Of bbq, met het mooie weer dit weekend
Ik dacht ook meteen aan risotto ja. Heel makkelijk te maken (wel een beetje geduld nodig) maar errug lekker! Ik maak m regelmatig met kip en champignons, maar kan ook vegeratisch of met vis (bv garnaaltjes en dan de rijst maken met visbouillon, jummie).
Tapas, de hele tafel staat gevuld met allerlei kleine schaaltjes en mini pannetjes gevuld met o.a. Albongidas, tortilla omelet, patates brave, salade, champions met knoflook, scampi's in olie en knoflook, stokbrood, aardappelkroketten, mini spiesjes met kip, paella, gevulde tomaat/paprika, gazpacho.
Een lekkere maaltijd-salade van Jamie Oliver met quinoa, avocado, feta, gegrilde kip, koriander etc. Echt heerlijk! Of een lasagne met pompoen, nootmuskaat, honing, spinazie, tomaat, mozzarella en feta. Echt waanzinnig... zeker de tweede dag, als alle smaken lekker ingetrokken zijn.
Dat lijkt me ook heel leuk! En voor ieder wat wils! Maarrrr.......op internet zie je heel veel verschillende recepten en ik wil geen flater slaan. Heb jij hier recepten van die je met mij/ons zou willen delen??
Bouef Bourguignon! Boeuf Bourguignon recept - Recepten van Allrecipes Serveren met aardappelpurree. Ik doe de volgende aanpassing op dit recept: Na een aantal uur stoven er een flinke plak kruidkoek door kruimelen en een klein potje tomatenpurree. Tien min. hard verwarmen en continue roeren ivm aanbranden. Dan weer verder stoven tot het vlees zacht is. Echt heerlijk en krijg er altijd veel complimenten over.
een lekkere ovenschotel met aardappeltjes, roerbakgroente en ham blokjes en geraspte kaas en dan in de oven of met pasta ipv aardappeltjes
Mmmm......dat klinkt ook goed!! Maarre....ik ben niet zo'n keukenprinses, dus heb je wellicht de recepten hiervan. Namaken lukt prima!
Ik maak meestal gevulde kip met een mengsel van kruiden en zongedroogde tomaten en daaroverheen een gorgonzola-roomsaus. Daarbij serveer ik dan een salade of rauwkost en een bepaalde soort aardappeltjes (net waar ik trek in heb; salade idem).
Huh dat door de boeuf?? Ben ik wel erg benieuwd naar dan! Wat bedoel je met een flink pak kruidkoek? Je bedoelt geen ontbijtkoek toch?
Gulana en LieveMamaTrix, hoe laat word ik verwacht? Ik kan morgen en donderdag wel Tapas of een maaltijdsalade met evt. bruschetta of iets uit de oven erbij is ook meestal wat ik maak.
Draadjesvlees, stoofpeertjes/salade (afhankelijk van het seizoen), aardappeltjes en een zelfgebakken appeltaart en als mijn moeder komt eten, dan zet ik doorgaans haar achter het fornuis en verzoek ik mijn lievelingskostje van vroeger ... PILAF @Sadana - ik doe ook een plak ontbijtkoek in stukjes gesneden bij mijn draadjesvlees/stoofvlees
Mijn man is de beste Griekse kok (nee hij is het niet) die er is !! Hij maakt ook altijd Grieks als wij eters krijgen... heerlijk !
kip masala met rijst en hete boontjes je heb nodig rijst diepvriesboontjes en kipbouten,ui,suiker,bouillonblokjes van de toko hindoestaanse kerrie doe in een grote pan uien fruiten in olie als dat klaar is doe je er 3 grote eetlepels suiker bij 2 bouillonblokjes kip door roeren dan doe je er 5 grote eetlepels kerrie in papje van maken met water dan pan half vullen met water kip erin en laag zetten dan doe je er nog wat geschilde aardappelen in en gekookte eieren en laat maar paar uur stomen op laag vuur 30 min voor je gaat eten zet de boontjes op olie in de pan ui fruiten, 2 eetlepels suiker en 2 bouillonblokjes erin en een schepje sambal boontjes erin en in 30 min gaar stomen wel regelmatig omroeren
Echt kruidkoek idd die in drie lange repen in de verpakking zit dat als je een plakje snijdt je drie stukjes hebt. Doe altijd de goedkope variant maar de bekendste is wel ketellappers kruidkoek denk ik. Voor je gevoel snij je daar dus een dik stuk af dat je drie ongeveer vierkante plakjes hebt. En tomatenpuree is voor een mooie rood/bruine kleur. En smaakt ook lekker. Dit is een recept van een kok in onze vriendenkring. Doordat je het tien minuten hard verwarmt smelt de koek als het ware. Het wordt dus weer een gladde saus. Vind je het te dik kun je naar behoefte water erbij doen.
Klopt. Die verdampt. De smaak blijft. Onze kleine eet het ook en ze wordt niet dronken haha. Zie ook mijn posts voor de aanvulling op het recept. Een hele nacht vlees marineren is nog lekkerder eigenlijk. En zoals met veel gerechten: de tweede dag is het nog lekkerder.
Diverse dingen: Tomaten uithollen en dan vullen met een mengsel van gehakt, kruiden pesto en maïs (bakken) en fan in de oven met kaas erover, meestal maak ik daar knoflookbroodjes bij en verse pasta met wat Pesto er door Spinaziegehakt taart met lekkere sla er bij Of gevulde hele kip maken met aardappels en sla