Oh, die kan ik niet weerstaan hoor, chocoladeletters. Goede tips hoor, Elena. Seizoensgroente en fruit scheelt zoveel! De bloemkool vliegt er hier op het moment doorheen en het voordeel daarvan is dat ik vaak de grootste uitzoek en dan na een maaltijd nog een beetje overhoudt. Kan altijd wel weer ergens gebruikt worden. Vorige week en de week ervoor op vrijdag (dan eet man niet thuis, dus alleen zoon en ik) verse pastasaus uit de vriezer gehaald en de bloemkool erdoor gemikt. Prima! En heerlijk. Aardbeien zijn hier ook niet aan te slepen momenteel en ik ben zelf erg blij dat de meloen en ananas weer te betalen zijn (en dus mee mogen ). Elena: weet je een goede lijst online met groente-/fruitseizoenen?
@vgg op de website stofzuigerzen plaatsen ze elke maand aan het begin van de maand de seizoensgroentes van die periode @Elena: nee, geen ervaring mee... Ik was laatst wel bij een ijswinkeltje waar ze ferrero rocher ijs hadden.... Yummie
Wat een schandalig lekkere dingen allemaal haha. Had hier een heel kort lijstje deze week en was maar 22 euro kwijt en nu heb ik me toch een waslijst die niet kan wachten tot volgende week Ineens is alles op waaronder toiletpapier, keukenrol, graanontbijt etc dus tikt aardig aan helaas Dadelijk boodschappen doen.
@vgg: deze is heel goed en compleet voor groenten http://www.groentekalender.be/ @bolkje: oh goddelijke tip! *duikt het net op voor recepten*. Ik heb zelf ook een ijsmachine voor eigen gemaakte roomijs en zo'n zuko ding voor zelfgemaakte waterijsjes, echt heel leuk en lekker! En goedkoper als kopen steeds. @nijntje: ik weet niet of je überhaupt nog wat geld te besteden hebt deze week maar havermout is een heel lekker, gezond en goedkoop alternatief voor het graanontbijt.
@Nijntje: hier hetzelfee probleem. Begin vd week heel netjes boodschappen gedaan. Maar gisteren gingen we barbecueen bij m'n zus en ik ging 'nog even wat spullen halen daarvoor'. :s
Mijn zusje reageerde heel verbaasd toen ze er vorige week achterkwam dat ik helemaal geen keukenrol heb Ik gebruik eigenlijk overal werkdoekjes, theedoeken en handdoeken voor... Misschien wordt dat lastiger met kinderen, maar ik wil wel mijn best blijven doen om geen keukenrol te gaan gebruiken
Dat valt wel mee hoor Bolkje, voor mijn dochter gebruik ik eigenlijk nooit keukenrol. Ook geen andere soorten doekjes. Mond afvegen na het eten kan ook gewoon met een beetje water (en anderen gebruiken daar weer een dozijn doekjes voor haha). Maar ik ben wel van plan om met de volgende baby zelf billendoekjes te maken en dat moet met keukenrol. Is veel goedkoper dan billendoekjes uit de winkel, en bovendien zit er dan geen troep in. Over doekjes gesproken, hier vliegen de zakdoekjes er altijd doorheen... : ( Omdat ik dus altijd verkouden ben. Dat is echt een kostenpost hier.
Ik heb voor mijn man van die stoffen zakdoeken gekocht, maar hij vindt dat niet fijn... Dus hij snuit nu met wc-papier billendoekjes schijn je ook in niet-wegwerp variant te hebben, die je moet wassen... Maarja, de wasmachine draait ook niet gratis natuurlijk
Islah: mijn man is nog van de ouderwetse, katoenen zakdoeken. Misschien ook iets voor jou? Kind poetsen doe ik gewoon met een natt washand, daar gebruik ik geen keukenrol voor.
Stoffen zakdoekjes heb ik wel aan gedacht, maar lijkt me best veel gedoe. Vooral als ik ergens ben. Vind dat zo smerig eruit zien, zo'n stoffen zakdoek die dan weer in je zak/in je tas verdwijnt haha. Ik snuit trouwens ook met vanalles hoor, het kan dat ik net 'volloop' als ik in de badkamer ben en dan pak ik gewoon wc-papier. Of tijdens het koken, dan met keukenrol. Maar gewone zakdoekjes zijn toch het lekkerst vind ik, van andere soorten wegwerpdoekjes krijg ik snel een rode huid. En wasbare billendoekjes kan natuurlijk ook, ik wastte mijn dochter gewoon met een washandje met water als ze had geplast. Maar voor bij de grote boodschap lijkt het me toch een beetje veel gedoe. En inderdaad de wasmachine draaien is ook niet gratis, dan moet je ook nog eens de kosten van het wasmiddel én elektriciteit meerekenen. Ik neem aan dat zulke wassen op minimaal 60 graden moeten en liever nog 90... Dus uiteindelijk kom je denk ik niet goedkoper uit. Dan maak ik het liever zelf van keukenrol (en een scheutje olie en babyzeep zit er ook nog bij).
Hier net even een kleine boodschap gehaald. We hebben niet zoveel nodig, nog een flinke voorraad. Heb gehaald voor 6,85 euro: 1 galiameloen 0.85 (c1000) 1 cantaloupe 0.85 (c1000) 700 Gr. Champignons 2.75 (groenteboer) 450 Gr. Taugé (groenteboer) 1 l volle bio yoghurt 1.29 (groenteboer) Oh en een tros rijpe bananen kreeg ik cadeau van de groenteboer Ga straks lekker loempia's bakken. Heb nog wortel, witte kool, tofu en sperziebonen in huis. Ik maak er ongeveer 30 dus kan een flinke hoeveelheid van de vriezer in.
Ohh, lekker loempia's.... Ga ik misschien straks ook halen. Heb al de hele week brocolli in de koelkast liggen... echt geen trek in
Bij de kruidvat hebben ze 30 pakjes zakdoekjes voor 1,99!! Neem ze nooit mee ivm de hoeveelheid mqqr als je grootverbruiker bent Doe hier mondje gewoon af met een billendoekje. Keukenrol gebruik ik alleen om mn wok mee af te drogen. Anders is mn theedoek gelijk rood/bruin/vet Net bij de plus geweest Aardappels Lunchworst Toiletpapier 24 rollem Keukenrol 4 rollen Kroepoek Magnums eigen merk (schaam schaam haha) 8 bananen Bak aardbeien Roti Nasi ramses Tomatensoep Soepstengels Daktarin creme (dochter heeft al meer dan een week luieruitslag dus even dit proberen en etos zat dicht) Mona toetjes Wolkencake Sinaasappelsap Chilipartjes 4 cola Chips 2x italiaanse groente Augurken 2x melk Totaal 45 euro En graanontbijt alsnog vergeten haha
Is dat van dat budgetmerk? Ik heb gisteren trouwens een quiche gemaakt. Dit is mijn recept voor het deeg: half glas melk kwart glas olie 40 gram margarine of boter half ei 4 tl. gist 1 tl. zout 400 - 450 gram bloem Smelt de boter. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is. Kluts een ei in een apart schaaltje. Voeg de boter, olie en helft van het ei aan de melk toe. Het mengsel moet lauwwarm zijn, is dit niet het geval dan laat je het nog even afkoelen (als het te heet is dan werkt de gist niet goed). In een grotere kom doe je de gist en zout. Je kan beter de meel in een aparte bak doen, want ik weet niet de precieze hoeveelheid. Anders heb je weer te weinig vocht voor je deeg. Als het mengsel is afgekoeld tot goede temperatuur voeg je het toe aan het zout/gist en voeg beetje bij beetje bloem toe. Mocht 450 gram niet genoeg zijn, gewoon bijvoegen tot je er een goed kneedbaar en soepel deeg van kan maken. Even doorkneden, zo'n 3 minuten, en dan afdekken in een kom met theedoek of plastic zak. Uurtje laten rijzen (en ondertussen de vulling maken als je dat nog niet had gedaan). Verdeel het deeg in 2 stukken, waarvan het ene stuk groter is dan het andere (grote stuk is dan ongeveer 2/3 deel van het deeg). Dit rol je uit en leg je in een ingevette springvorm van 26 cm. Hiermee bekleed je de bodem en de zijkanten. Prik wat kleine gaatjes op de bodem, stort het mengsel erin en rol het andere, kleinere deel van het deeg ook uit tot je er de bovenkant mee kan bedekken. Wil je een grotere quiche, dat kan ook maar dan heb je geen deeg op de bovenkant. Je kan dan wat geklutste eieren met slagroom mixen en erover gieten, of een bechamelsausje maken. In een voorverwarmde oven op 175/180 graden een half uurtje bakken, tot de bovenkant goudbruin is.
Is echt eigen merk van kruidvat. Meestal liggen ze hier buiten in die staande schappen samen met het toiletpapier. Groot donkerblauw pak. Binnen zullen ze vast ook wel liggen maar pak ze altijd buiten
Uiteindelijk toch de brocolli gemaakt en het was me toch lekker! Heel simpel: roosjes roerbakken, en dan op het laatst een mengsel van 2 el ketjap, 1 el suiker, 1tl geraspte gember, 1 teentje uitgeperste knoflook en wat maizena als bindmiddel erbij gedaan.... Was echt heel erg lekker met rijst en een loempia