Hier ga ik ook wat ideeën opdoen! Ik vind een prutje van tomaten uitje en courgette ook altijd lekker. Als je gehaktballen hebt, met rijst en triootje paprika is ook lekker... (Wel met jus dan..) Heb ook nog een lekker recept met spitskool ergens liggen... Moet ik eens ff kijken waar ik dat heb!
Wat hebben jullie allemaal goeie ideeën zeg! Hartstikke bedankt! En volgens mij helpen jullie niet alleen mij, maar ook elkaar! Hahaha!
ik wilde net ook spitskool zeggen. Daar kun je aardig mee varieren! Bij gekookte aardappels kook ik het vaak en roer en dan wat groentesaus doorheen. Maar ik heb het laatst ook gewokt met wat gekruide worstjes erdoorheen en dan met aardappelpuree. Of uit de oven: spitskool met geruld gehakt (kruiden naar smaak, mn moeder deed vaak curry erdoorheen) daarop aard. puree en een laagje kaas en in de oven. Anders rode kool, ik gebruik de diepvries variant, het is de enige groente die ze mogen met appelmoes en de jongens smullen er altijd van! Rauwe andijvie stamppot met spekjes.
zal ik je gelijk even uitleggen hoe ik het altijd maak Spitskool in dunne reepjes snijden. In een wat diepere pan, hapjespan of zo, de reepjes met olie zo'n 5 min roerbakken met tijm. Liefst verse maar gedroogd kan ook. Ik ben normaal van het makkelijke . Dan mik je er een flesje kookroom bij samen met kerriepoeder en dat laat je het zo'n 15 min langzaam stoven met een deksel op de pan. Een pakje ham in blokjes snijden en dat op het laatst erin mee verwarmen, een min of 5, dan kan gelijk wat van het vocht verdampen van de saus zodat hij wat indikt. Dit doe je zonder de deksel op de pan. Op smaak brengen met peper en zout. Zo lekker!!! Lekker met aardappels en speklapjes.
Wij wokken de spitskool altijd.. Eerst spekjes uitbakken, veeeeel kerrie erover strooien en dan de spitskool erin.. Even omscheppen en klaar is keesje! Verder nog ideetjes: gegrilde courgette en aubergine met blokjes feta Chinese kool Gevulde paprika met uitjes en champignons, gegratineerd met kaas Salade van witlof met spekjes en champignons, dressing van verdunde mayo, citroensap, munt Gevulde groene kool rolletjes Pompoensoep Bloemkoolsoep Venkelsalade
Paksoi! Supermakkelijk: even kleinsnijden en roerbakken met gehakt. En dan op een stukje naanbrood (even onder de gril leggen eerst) en dan met een sausje gemengd van griekse yoghurt met mangochutney. Staat letterlijk binnen 10 minuten op tafel Dat en alle soort restgroenten, mengen met tomatensaus, pureren en het heet pastasaus (En alle soorten restgroenten gemengd met ei en een beetje kaas in de oven, heet hier quiche )
Misschien eens afstappen van de aardappelen, vlees en groente? Persoonlijk vind ik dat zooo saai om te eten . Wat wij zoal eten in een week (oa); - lasagne - risotto - couscous - soep van alle restjes groente die ik in huis heb - huisgemaakte pizza - maaltijdsalade - pasta - gebakken aardappeltjes van verse aardappelen en dat allemaal in veel variaties. Enkele recepten die ik erg lekker vind/ me erg lekker lijken; Allerhande - Albert Heijn Allerhande - Albert Heijn Allerhande - Albert Heijn Lasagne maak ik altijd van gegrilde groenten (courgette en aubergine in grote plakken snijden, een tijd in een marinade van olijfolie en verse knoflook laten liggen), dan grillen in de oven of een grilpan. Champignonnetjes bakken en pittig kruiden (kerrie, paprikapoeder, chilipoeder, zout). Dit in een ovenschaal met lasagnebladeren en veeeel tomatensaus (zorg dat alles ''nat'' is, kaas erover, een tijd in de oven (tot de bladeren gaar zijn) en klaar! ERG lekker!
Hier naast de zeg maar standaard groente ook vaak aubergine, courgette, paksoi, pompoen, spitskool, chinese kool, bruine bonen etc.
Hier lasagna... Maar wel lekker veel groente in gedaan! Pompoen, tomaat, spinazie, uitje... Gok zo' 8 tomaten, een klein pompoentje en 250 gram wilde spinazie.
Witte kool kan je ook goed roerbakken, met bv kerrie er doorheen of rozijntjes kan ook. Ik ben geen stamppotten eter maar stamppot met zuurkool en daar dan vanalles aan zoetfruit doorheen zoals mandarijntjes, ananas, perzik, dat vind ik wel erg lekker.
lekker met gedroogde tijm (meewokken). En niet met olijfolie, maar met vloeibare blue band. Wordt het lekker romig van.
Roerbak, sla, ratatouille, witte kool salade, champignons met parika roerbakken, tomaat met feta, komkommer met wat spekjes erdoor, capucijners, gegrilde aubergine, gevulde courgettes
Joh! Het is zomer, er zijn zoveel lekkere zomergroenten! Ik heb gisteren een bos krootjes gekocht, gisteren het verse loof geroerbakt met wat ui, vandaag gekookte krootjes met aardappeltjes en varkenslapjes. Krootjes waren eigenlijk voor 2 dagen bedoeld, maar mijn groentemonster kreeg de pan te pakken... Eens kijken wat voor meer lekkere verse dingen hebben we deze afgelopen dagen op: broccoli, kinderen vinden de dikke stengel in plakken gesneden en meegekookt het lekkerste deel veldsla met uitgebakken spekjes plakken gebakken aubergine bospeen ratatouille van courgette, paprika en aubergine postelein verse spinazie grote gemengde salade peultjes zelf gedopte tuinbonen tomaten, heel veel tomaten komkommer klaroen in dit seizoen laten we de blikken en vriezer staan. ik geniet veel te veel van al het heerlijke verse (dat is in mijn andere woonland nauwelijks verkrijgbaar)
Wij eten vaak brocolli wat nu best duur is. verder bloemkool..sperziebonen. .paprika..courgette. Sowieso elke dag een salade bij het eten (rode ui, komkommer, sla, paprika, geraspte wortel). Ben aan het bedenken wat ik morgen weer op tafel zet.....zuchtttttt laatste tijd geen inspiratie!!
Klaroen koop ik op de markt of ik krijg het van iemand die het in de tuin heeft, wij vinden het heerlijk, ik kook het net als postelein: Wat is klaroen? | Smulweb.nl Krootjes? Ik dacht dat die in Brabant ook gewoon krootjes heten?