beetje offtopic: ik weet nog dat we bij de gemeente stonden voor het erkennen en dat die vrouw zei: Ow, dus u wilt de ongeboren vrucht erkennen? Ik vond het zo'n rare omschrijving dat ik zei: Nou het is een kind en geen sinaasappel hoor...
Wij zijn toevallig vorige week bij de notaris geweest want mijn vriend hier ook geen gezag en zijn niet getrouwd. Als ik kom te overlijden dan kan mijn vriend het gezag aanvechten en dit word ook 9 vd 10x de vader toegewezen tenzij anders. Wij willen voortzo gaan trouwen/geregistreerd partnerschap dan is dit in een keer geregeld en hoeft niet alles via de rechtbank.
Joh het is gewoon een formuliertje wat je invult, ondertekent en opstuurt naar de rechtbank. Niet meer en niet minder... het is echt geen mega-rechtzaak ofzo en het kost je alleen maar het geld voor de uittreksels en een postzegel Wanneer je partner het gezag ná je overlijden het gezag nog zou moeten aanvechten.... dan gaat het juist geld kosten!
Serieus? Ik had naar de gemeente gebeld die vrouw zei dat het enkele maanden kon duren voordat je iets zou horen.
Nee joh, valt best mee. Bij ons heeft het uiteindelijk denk ik een maandje geduurd, maar dat kwam ook omdat ze iets verkeerds hadden vermeld op het uittreksel van het gezagsregister (is de bevestiging van het gezag) waardoor ze opnieuw een uittreksel moesten maken... en ja, wij wonen ook nog eens in Duitsland, dus wij moesten ook nog aan extra formaliteiten voldoen. Kijk wanneer jullie nu binnen zes maanden een trouwerij hebben gepland, dan zou ik inderdaad ook wachten tot aan de bruiloft. Maar wanneer jullie pas over een jaar of wat gaan trouwen... dan zou ik toch voor de gezagsregistratie gaan.
toen wij onze meid gingen erkennen kregen wij een folder mee en daar stond in dat bij overlijden van de moeder zonder dat de vader gezag heeft. de voorkeur blijft uitgaan naar de biologische ouder wanneer deze nog in leven is en binnen de 30 dagen gevonden is.. dus ja de kids blijven gewoon bij hun vader. lijkt me nogal raar dat ze dan opeens naar tante betsy gaan
Goed dan ga ik hetnu lastiger maken, wat als.... De vader niet in beeld is, niet erkend heeft of meer dan dat....
In dat geval zal de raad voor de kinderbescherming onderzoek doen waar je kindje het beste heen kan. Dit kunnen jouw ouders zijn maar ook een pleeggezin.
Dat is hier het geval omdat beide kids van een donor zijn. Ze gaan dan kijken bij wie het kind het beste verzorgd kan worden. Dus ouders of andere familie. Ze kijken eerst in de familie en als ze daar niet uitkomen (tijdelijk) een pleeggezin. Om deze reden is het dus ook zeer belangrijk dat dit vast gelegd word bij de notaris. Mijn ouders wonen hier in de buurt en hier is ze vaak. Ze gaat ook daar naar kdv en later naar school. Ik wil dus dat ze daar naar toe gaat, mocht er met mij iets gebeuren. Als 2e voogd heb ik mn zusje staan. Die woont verder weg dus kind kent daar verder niks. Mn zus is dus voor het geval er iets met mn ouders gebeurd.
Dat is niet waar. Erkenning betekent dat juridisch vastligt dat hij de vader is, maar het gezag is daarmee niet geregeld. Ik zou dit absoluut laten vastleggen.
Ja klopt je hebt 4 verschillende dingen aldus mijn advocate 1 erkenning 2 ouderlijk gezag 3 omgang (in geval van kapotte relatie) 4 allimentatie plicht Hier gaat voor beide kinderen straks alleen 4 op!
Hoe bedoel je alleen 4? Hij hoeft alleen allimentatie te betalen als hij kindjes erkend heeft een in dat geval heeft hij ook recht op omgang.
Zelfs de buurman, maar een rechter zal nooit een vader passeren als die gewoon altijd aanwezig is geweest in de levens van de kinderen en goed voor ze zorgt.... Dan kunnen opa en oma eisen wat ze willen. Getrouwd zijn is wat dat betreft zeker gemakkelijk.
Dit klopt niet hoor. Als je kinderen hebt erkent, heb je alléén automatisch het gezag bij een geregistreerd partnerschap. Aangezien ik uit de OP van TS opmaak dat ze dat niet hebben (ze zegt trouwens nog specifiek erbij dat alleen zij het gezag heeft), is dat in hun situatie dus ook niet aan de orde. Zie ook: Wanneer krijg ik automatisch gezag over een kind? | Vraag en antwoord | Rijksoverheid.nl Ik zou dus wel even het e.e.a. op papier gaan zetten óf zorgen dat je vriend het wettelijk gezag over je kinderen krijgt. Ik neem aan dat je ook na je dood wilt hebben dat de zaken goed op papier staan?
Denk dat dit nu wel duidelijk is. Is al door meerdere personen netjes uitgelegd. Zou dus als ik TS was wel het een en ander vast gaan leggen.
Bij mijn oudste was ik getrouwd en was gescheiden van hem met 37 weken. Maar had het in de echtscheidingsconvedante (papieren) laten zetten over allimentatie. Dus die betaald ondanks hij niks heeft. Bij de jongste straks wordt er weer een heel plan opgesteld. Mijn laatste vriend heeft "de vrucht" niet erkend, maar omdat ik geen werk heb meer heb, dus een uitkering, gaat de gemeente wel allimentatie eisen van hem. Dus moet hem wel bekend maken bij hun maar zal niet op de papieren staan. Wanneer allimentatie betaald kun je aanspraak doen op omgang maar hoeft niet hè! Je kan het vragen aan de rechter maar je hebt niet perse het recht (bv in mijn geval bij de oudste omdat het toen ging om huiselijk geweld etc)!
Nou, mooi dat het duidelijk is Dit zijn namelijk wel zaken die vergaande gevolgen kunnen hebben als je het verkeerd regelt
Ik zou persoonlijk dit forum alleen als basis raadpleging gebruiken en als ik echt dingen zou willen gaan regelen deskundig advies inwinnen. Er zijn altijd nog dingen die niet benoemd worden maar die wel van belang kunnen zijn. Wij hebbenveel advies bij de notaris ingewonnen en daar alles vast laten leggen.