@Souries; ja mijn naam haha nou die vol met e nummers volgens mij haha achja toen wist ik niet wat ik nu weet Ja dat (verkeerde) voeding zoon invloed kan hebben he ? Ik zal zeker zo kijken op die website dank je ! 1
Dames die geen supermarkt/bakker brood meer willen eten. Zelf brood of broodvervanger bakker is super makkelijk hoor! Helemaal als je een biscuit deeg gebruikt, dat wordt dan wel geen brood, maar is lekker! Mocht er toevallig een bij jullie in de buurt zitten, de Em-té heeft heel veel bio producten, en ook veel eigen merk bio producten. Is vaak een stuk goedkoper dan in de bio-winkel. Die hebben we hier geen in de buurt, dus ik moet t sowieso met de Em-té doen Veel kun je ook "gewoon" kopen hoor. Alle komkommers die in NL gekweekt zijn, zijn bio Ook misschien een tip... Koop alleen seizoensgroente! Is niet alleen beter voor het milieu (want het hoeft niet met t vliegtuig of een vrachtwagen hier heen te komen) maar ook veel goedkoper! Ik eet alleen groenten/fruit die in Nederland geteeld zijn, ieder seizoen iets anders, en altijd goed geprijsd! Dan heb ik ook nog een vraagje Hoe maken jullie bouillon? Zelf trekken?? Ik eet bijna geen vlees namelijk, dus ben aan t klooien met maggiplant (Lavas) om zelf een groentenbouillon te kunnen fabriceren, maar t smaakt nog niet hoe ik wil
Ik ontbijt vaak met of 2 gekookte eieren of havermout met amandelmelk, kaneel en appel. Tussendoor: fruit/rauwkost/gekookte ei (uiteraard niet alles tegelijk) Lunch: vaak een zelfgemaakte soep (bietjes/tomatensoep/kippensoep) of een lekkere gevulde salade/iets met ei. Tussendoor: handje nootjes/rauwkost/fruit Avond: een van de vele gezonde recepten.
Ziet er goed uit Nog een leuke tip een (oergezond) kookboek: Hello Paleo Iemand het boek al gelezen ?? En wat vond je ervan ?
Dagmenu?? Tja ontbijt en lunch altijd vers eigen brood ;s middags vaak met een eitjes van eigen kipjes. 's Avonds altijd verschillend, van zelfgemaakte pasta (met zelf ingemaakte saus) tot ovenschotels, rijst geroerbakt met verse groentjes en kruiden uit de tuin... Gewoon vanalles eigenlijk. Tussendoor meestal een koek of cake zelfgebakken, fruit van het seizoen (o, zo veel frambozen aan onze struik nu, wordt er helemaal gelukkig van!) @Moi, waar maak jij je soep mee aan? Met zelfgetrokken bouillon? Of heb je een andere tip?
Echt een goed alternatief voor de overbekende bouillonblokjes heb ik eigenlijk nog steeds niet. Ik fruit wel altijd veel groente en gooi er dan water op, blender erdoor heen en een tijdje laten trekken. Vergeet ook geen lekkere kruiden toe te voegen. Vooral met tomatensoep mis ik dan geen bouillonblokje. Helaas geen tijd om zelf bouillon te trekken, maar dat wil ik binnenkort wel eens gaan doen.
Ben jaloers op je kruiden tuintje en je frambozen struik haha ben gek op frambozen ! Ik zit eraan te denken om mijn eigen groentje tuintje te nemen waar ik bijvoorbeeld echt mijn eigen aardappelen en broccoli enz op ga verbouwen En frambozen haha Ik ben ook gek op soep, denk dat ik maandag ook eens een verse zelfgemaakte soep ga maken heerlijk Heb nu al veel gelezen op internet over het paleo is eigelijk al wat ik doe, maar wil het boek ook lezen ik er vandaag naar opzoek
Bij de natuurwinkel verkopen ze bouillon zonder gist. Deze: BOUILLON ZONDER GIST HELDER Die smaakt best wel aardig, vind ik. Mijn menu: Als ontbijt eet ik regelmatig overnight oats (aanrader! Kan je heerlijk mee varieren). Of brood (mag ik max bij 1 maaltijd per dag) of pap (havermout, quinoavlokken e.d. met granendrank) 's Middags brood of soep of pap (dochter eet graag pap als lunch) 's Avonds eigenlijk van alles. Ik maak vaak gebruik van de appie app. Ideaal! Ik voer in wat ik in huis heb en er rollen wat recepten uit. Die pas ik vaak nog wat aan. Ik heb een abonnement op een biologisch groente en fruitpakket. Dus daar pas ik ons menu ook op aan. Tussendoor eet ik wat fruit, maar verder eigenlijk weinig trek tussendoor sinds ik volledig suikervrij ben.
Vanavond eten we een zelfgemaakte pizza van speltmeel, zelfgemaakte paprikasalsa, broccoli, champignons, geruld gehakt en kaas (de mijne zonder kaas).
@ Linnie, zou je eens willen kijken op je verpakking bouillon wat de ingrediënten zijn? Met name welke e-nummers? Dames die geen gist eten, ook geen verse gist?? En wat is daar de drijfveer voor? Ik heb gisteren groentetaart gebakken Smaakte erg goed! En als toetje frambozen geplukt hè Voor je begint met aardappelen kweken Ligakoekjuh... Ik heb het drie jaar geprobeerd... Ik kan er niks mee! Hihi, alles groeit hier super! Zelfs de tomaten en pompoentjes in volle grond... Maar de aardappelen doe ik nooit meer! Ik koop ze wel gewoon biologisch
Hier staan de ingredienten: Groentebouillon gistvrij > Producten > Merken en Producten — Natudis
Thanks! Als ik dat zo lees, heb ik weer inspiratie om mijn eigen recept nog eens bij te schaven! Voor de geïnteresseerden trouwens, ongeraffineerde rietsuiker bij de Em-té gezien vandaag.