Weinig Boodschappengeld: Wat eten? Deel 3

Discussie in 'De lounge' gestart door Bonkie, 18 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. senna999

    senna999 Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.815
    1
    0
    hier nog 120 euro voor 2,5 week.

    ga vanaf deze week dus weer zelf boodschappen doen want mn man is iedere keer te veel kwijt. vorige week 110euro!!!! hij koopt veel te veel snoep en luxe dingen.

    vanavond eten we; aardappels met snijbonen en zalmspies.
    woensdag; gebakken aardappels met wortels en spareribs.
    donderdag; aardappelpuree met erwtjes/wortels en tilapiafilet.
    vrijdag; zelf gebakken frietjes en frikandellen.

    vrijdag dus weer boodschappen doen.
    denk dat ik veel van de aanbieding ga halen qua groente en ga kijken voor kortingsstickers op t vlees.

    vraagje; ik heb een zakje voorgekookte aardappeltjes van de ah ingevroren maar hoe maak ik die nu klaar? gewoon bevroren de pan in? of eerst ontdooien?
     
  2. Marnatman

    Marnatman Fanatiek lid

    17 jun 2010
    2.382
    206
    63
    Man
    Bedrijfsleider
    In Grunn
    Vandaag was het weer Discount Dinsdag bij de C1000, dus even wat ingeslagen. Scheelt toch 25% over de totale boodschappen (als je alleen het basis merk neemt)
     
  3. enjoyce

    enjoyce Bekend lid

    15 dec 2011
    712
    0
    16
    Vrouw
    Gewoon bevroren de pan in.
     
  4. senna999

    senna999 Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.815
    1
    0
    ok thx.

    marnatman; jammer dat hier geen c1000 zit..
     
  5. Islah

    Islah Niet meer actief

    Inderdaad heel jammer, de C1000 is hier sinds kort weg. Is nu een Plus voor in de plaats gekomen. Ze hadden vaak goede aanbiedingen (én hun pure chocoladepasta van eigen merk was zo lekker, haha...).
     
  6. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.801
    113
    Kraamverzorgende
    Hier wel een c1000 maar nog nooit van de discount dinsdag gehoord.
     
  7. minon

    minon Niet meer actief

    Hier is de c1000 ook weg. Vind erg jammer want de basis koffie was erg lekker en koste ook erg weinig.
    Maar ja voor de rest blijf ik nog steeds trouw aan de plus en het OK€ merk van hun. Lidl is helaas te ver weg. Aldi wordt steeds duurder en emte en mcd zijn zowieso al duur.

    Bevroren aardappeltjes laat ik altijd ontdooien en dan even droogdeppen. Wij doen ze namelijk altijd in de frituur en dan heb je een probleempje als je het er zo indoet :)
     
  8. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen

    Is ook nog niet zo lang dacht ik hoor.
    Van de laatste tijd eerder, mijn ouders vertelden het ons .
     
  9. Porsche

    Porsche Niet meer actief

    Hier wel een c1000 maar heb er ook nog nooit van gehoord ..

    Ik heb nog geen idee ik ga koken vandaag manlief heeft de oudste zoon mee genomen naar zijn werk en wil eigenlijk wat speciaals met de middelste doen maar moet wel low budget zijn...
     
  10. Marnatman

    Marnatman Fanatiek lid

    17 jun 2010
    2.382
    206
    63
    Man
    Bedrijfsleider
    In Grunn
    Hmm die Discount Dinsdag schijnt dus ook alleen maar de C1000 in Groningen te doen. Is dus een lokale actie (waar ik wel blij mee ben)
     
  11. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.801
    113
    Kraamverzorgende
    Leuk, zo'n lokale actie!


    Bij de c1000 is de spitskool in de aanbieding. 0.99 cent. Hier waren ze echt supergroot. Had er eentje van 1,4 kg. Kunnen we dus minstens 2x van eten. Zal later even de rest van het lijstje posten.
     
  12. Ik ga komende maand alles zelf maken: sausjes, groentenpakketten voor door de nasi, enz. Niks meer kant en klaar kopen! Ben benieuwd hoeveel dat bespaart (of niet!) :D

    Iemand zin om mee te doen, om elkaar een beetje gemotiveerd te houden??

    Die spitskool ga ik bijvoorbeeld ook kopen; maak ik dan voor de helft nasi-groente van en voor de andere helft roerbak ik het :)
     
  13. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.801
    113
    Kraamverzorgende
    Count me in!
     
  14. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    ik kan je nu al zeggen dat alles zelf maken beterkoop is dan kant en klaar

    ik maak nooit kant en klaar dingen,ik maak alles zelf
     
  15. Appelgebakje

    Appelgebakje Bekend lid

    21 feb 2013
    950
    0
    16
    Management assistent/secretaresse
    Veenendaal
    Ik heb gister net een grote pan pastasaus gemaakt. Zoiets maak ik eigenlijk elke maand/6 weken wel een keer.
    Recept heb ik hier ergens gepost...hier nogmaals:

    Ik heb vandaag een grote pot vega pastasaus gekookt (waren zo'n 12 porties à 250 à 300 gram)

    Nodig:
    1 uitje
    6 tenen knoflook
    Winterpeen
    Courgette
    2 paprika's
    (of wat je dan ook lekker vind of nog hebt liggen in de groentela, doe ook wel eens prei, rode ui, restje bloemkool of broccoli)
    2 blikken tomatenblokjes
    3 of 4 pakken gezeefde tomaten (ligt eraan hoe gevuld je de saus maakt)
    2 blikjes tomatenpuree
    Italiaanse kruiden, sambal en azijn/citroensap

    Bereiding:
    Snijd de groente klein
    Fruit de ui en knoflook ik een koekenpan in wat olie (en evt. Gehakt erbij rullen voor de niet vega variant).
    Doe in een grote pan de tomatenpuree en roer dat goed door tot het zurige eraf is
    Als de ui/knoflook goed is doe je het bij de puree in de pan
    Doe de tomatenblokjes en gezeefde tomaten erbij, even doorroeren
    Doe de rest van de groente erbij
    Voeg sambal, kruiden, azijn/citroensap en zout toe naar smaak
    Laat een paar uur zachtjes op staan zodat de groentes wat zachter worden



    De saus kan je gebruiken gewoon door de pasta, maar ook als saus voor in een Italiaanse ovenschotel (laag saus en dan een laag aardappels, aardappelpuree of pasta erover met geraspte kaas) of voor de lasagne.
    Je zou ook een deel van de saus kunnen aanmaken met wat gekookt water en een bouillonblokje en dan heb je soep :)
     
  16. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.115
    1.801
    113
    Kraamverzorgende
    Ik maak al ontzettend veel zelf (inclusief wasmiddel). Maar ik moet bekennen dat wanneer ik 7 a 8 dagen heb gewerkt of wanneer ik heel erg laat thuis ben dat ik dan best weleens naar die pot biologische pastasaus grijp. Ook maak ik zelf geen shampoo, handzeep of allesreiniger. Groenten en fruit snijdt ik wel allemaal zelf.
     
  17. Ja, dat heb ik dus ook... Als ik geen tijd heb is zo'n zakje met kruiden over een zooi voorgesneden groentes gooien wel heel makkelijk ;)
     
  18. Islah

    Islah Niet meer actief

    Leuk zeg Bolkje, ik gebruik eigenlijk ook nooit kant en klare sausjes enzo. Al jaren niet, en als ik nu eens iets uit een pakje proef (bv. bij iemand anders), tsja dan smaakt het echt... Anders. Ik vind zelfgemaakte dingen altijd veel lekkerder. Heb ook eens zo'n pakje bobotie mix ofzo van een vriendin gekregen en ik maakte het toen maar omdat het anders ook steeds in de kast hier stond maar vond het gewoon smerig. Was volgens mij gewoon kerriepoeder met zetmeel ofzo, waar je vervolgens nog aaaallemaal dingen aan moest toevoegen.
    Als je ook kijkt hoeveel zout er in de meeste kruidenmixen zitten; in sommige wel 70%! Dus eigenlijk betaal je gewoon voor wat zout. Voorgesneden groenten gebruik ik haast nooit, alleen soepgroenten (al is dat niet om soep mee te maken) maar dat komt omdat daar veel selderij in zit en de selderij bij de Turkse winkel hier vaak uitverkocht is.
     
  19. Islah

    Islah Niet meer actief

    Wist je dat gewoon blikken gepelde tomaten vaak veel goedkoper zijn? En dat is i.p hetzelfde als tomatenblokjes, alleen dan moet je het nog even in stukjes snijden (1 a 2 minuten werk). Bij de Lidl kosten tomatenblokjes zelfs het dubbele dacht ik vergeleken met de gewone gepelde tomaten! Ik heb dus vaak ook gewoon blikken gepelde tomaten in huis, idd lekker om pizza- en pastasaus en dergelijke mee te maken.
     

Deel Deze Pagina