Wij eten vanavodn wortels, zoonlief wil dat graag maar heb eigenlijk geen zin in kale gekookte wortels, wie heeft er een lekker en gezond recept?
Wij eten gewoon rauwe wortels, even door de rasp halen en dan aanlengen met een beetje olijfolie en dille, beetje peper en zout en klaar!
Ik heb veel goede dingen over dit recept gehoord, moet het nog uitproberen, maar lijkt me erg lekker Easy Baked Carrots « Kayotic Kitchen
Gets... Doperwten of aardappels er doorheen!!! (ik hou ook niet zo van wortels ) En anders raspen en door de rode kool en dan grillen met rozijnen en komijn etc. Rode-koolsalade wordt hier namelijk zwaaaar geliefd: - Een halve rode kool - Een halve wortel/peen - Karwijzaad - 2 Mandarijnen - 1 citroen - Yoghonaise - Zout en peper - 50 gram rozijnen - 25 gram bieslook Rasp de rode kool tot sliertjes en doe hetzelfde bij de wortel/peen. Zorg dat je van beiden een gelijke hoeveelheid hebt. Gooi deze twee dingen in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Bestrooi het rodekool/wortel-mengsel met een beetje karwijzaad. Zet de ovenschaal 8 minuten in de voorverwarmde oven en rooster het gebeuren 8 minuten lang. Pers de citroen en de 2 mandarijnen uit. Gooi de pulp weg en bewaar het vocht. Schep 2-3 EL yoghonaise erbij en zorg voor een gladde witte waterige mix. Schep de bieslook erbij en de rozijnen. Breng het op smaak met zout en peper. Haal de ovenschaal uit de oven en doe de inhoud bij de saus. Meng dit door elkaar en laat het ongeveer 10-15 minuten staan. Je krijgt een heerlijke frisse, zoetzure gezonde salade... O ja, en het allerbelangrijkste... HIJ IS ROZE. Jeeeeej
Dit recept! Is wel echt meer iets voor in de winter vind ik zelf http://www.smulweb.nl/recepten/1148107/Ovenschotel-met-winterpeen-uien-en-gehakt-shephards-pie-
Verse doperwten ( dus niet uit potje/blik/vriezer ) er bij. Van die grote. Oooh, zo lekker! Morgen gaan wij worteltjes eten, met doperwtjes dus
Ik las wortels en in plaats van aan eetbare wortels te denken, dacht ik aan meisjes met oranje foundationhoofden. Dan weet je dat het erg is gesteld in je eigen omgeving
Stoven in vers geperst sinaasappelsap met wat geraspte schil en een scheutje gembersiroop en een beetje peper. Met gebakken aardappels. Lekker!
Dat klinkt ook goed, Wij hebben uiteindelijk gemaakt, uitje, knoflook, in de wok in olie, even bakken toen wortels in stukjes er bij in met een lepel ketjap en een klein beetje suiker en dat gaar laten worden in de wok. Het smaakte heerlijk.
Dat klinkt heerlijk! Wij hebben een enorme vooraad wortels uit eigen tuin dus zoek wat lekkere recepten. Ik heb ze door de helft gesneden en wat aardappels in plakjes gesneden en dat met wat olijfolie, zout en peper erover in de oven. Ongeveer een half uurtje in de oven, na een kwartiertje even omscheppen en lekker vissticks erbij uit de oven. Was heerlijk
Raspen met dunschiller en dan wokken met verse koriander en een beetje bruine basterdsuiker! Of geraspt in salade.
Haha. Sinds een vriendin van me het een keer over 'wortelbroeken' had (ze bedoelde skinny jeans) moet ik daar dus altijd aan denken bij het woord 'wortels'!