Hmm hij is bij mij nu 2x geweest... Beide keren dezelfde situatie eigenlijk... Ik heb 3 maanden lang enorm gekwakkeld met echt hondsberoerd (griep..) 3 dagen beter en weer niet in staat om uit bed te komen 's ochtends... Week later weer aan het werk en prompt de 2 of 3e dag halverwege echt hartstikke ziek weer naar huis gaan. In die tijd is hij 2x langs geweest. Toen ik amper adem kreeg dankzij een longontsteking,..... Heb ik me al hijgend gewoon naar de praktijk gesleept. Was compleet buiten adem om vervolgens met een hand vol AB weer terug te mogen lopen En toen dochterlief op de bank lag te gillen van de buikpijn kon ik een half uur later al langskomen... Op de praktijk dus. Wel bij een mij totaal onbekende arts er tussen gepropt.. Maar goed.. Kon d'r moeilijk nog een een dag zo laten liggen he (Wel na een telefonisch onderzoekje mbt acute blindedarmontsteking overigens... Dat kun je prima zelf checken als iemand je vertelt waar te drukken) Ik zou dus ook gaan voor een arts waar je gewoon terecht kunt als het nodig is. En dag wachten is niet erg bij een schimmeltje of een verkoudheid maar als er echt wat is... (Zeker met een klein kind) wil je er wel van op aan kunnen.
Ik heb trouwens wel eens huisbezoek aangevraagd, had toen zoveel zenuwpijn dat ik niks kon bewegen, ook niet lopen ofzo dus. Dan zit er maar weinig anders op dan dat ze even langskomen.
Iedereen hier zegt dat ze wel naar de hap rijden. Maar heeft iemand er wel eens bij stilgestaan dat er momenten kunnen zijn dat je niet naar de hap kunt rijden door de kwaal?
Precies, dat zijn situaties waar ik aan twijfel. Maar vandaar mijn vraag, wT zou zo'n situatie zijn dat je niet (eventueel met ondersteuning van man/ouders) er heen kan?! Ik vind het zelf heel lastig in te schatten namelijk wanneer je niet daarheen kan gaan!
Ik had een blaasontsteking en een niersteen en verging van de pijn. Ik was al bij de huisartenpost geweest 's nachts en pijnstilling gekregen en naar huis gestuurd. Pijnstilling hielp niet en kon amper me bed uit. De huisarts heeft toen een visite gedaan en meer pijnstilling gegeven.
Als het mij niet lukt er te raken ... is er nog altijd mijn partner (met rijbewijs). En 1 keer heeft mijn partner tijdens een epilepsie-aanval - de eerste die ik bij hem had - de ambulance gebeld. Toen ik weer bijkwam heb ik die overigens zonder mij terug gestuurd en ben de volgende dag naar mijn huisarts getrokken (en 3 dagen later naar een nieuwe specialist, waar je normaal 4 maand op de wachtlijst moest staan).
Mja en overdag is er niemand op de HAP.... Kun je wel naar de eerste hulp crossen maar met een echt heel ziek kind heb je dan toch eigenlijk 2 volwassenen nodig. Enige keer ooit dat ik op de HAP was... Was nadat het kdv 112 had gebeld.ben er toen door de ambulance afgeleverd en binnen geloodst.
Mijn ouders wonen bij haar op kruipafstand, die hebben de deur voor de huisarts geopend, dit kon ze zelf ook niet meer. haar man was net met de auto naar het werk, wachten tot hij of mijn ouders haar naar het ziekenhuis hadden gebracht was onmenselijk. Visites van de huisarts zijn vaak sneller. Hebben je vrienden bij die andere huisarts ook een kind ingeschreven? Kinderen en zeker baby's krijgen vaak voorrang. Jammer dat je zo weinig keuze hebt in artsen waar je woont.
Bedankt voor je voorbeeld! Wat vervelend, soms denk ik ook wel zo'n HAP stuurt je snel weg hé? Kon je daadwerkelijk niet naar de huisarts? Zeg maar als het echt zou moeten?! (Niet om je klachten af te zwakken, maar puur van als het zou MOETEN?!)
Ik zou ook lekker blijven hoor! Qua visites, hier is de ha een paar mnd terug s ochtends om 8 uur geweest torn zoon een koortsstuip had. In eerste instantie vroegen ze of ik zelf kwam maar had geen auto en ook dochter van 3 mnd. Het is voor mij maar 5 min lopen maar toch kwam hij zelf.
Ik snap het, maar als ik dus op visite van die huisarts waar mijn vrienden zitten dan komt hij pas 's middags op visite, 's ochtends heeft hij "gewoon" spreekuur. Pfffff, lastig lastig!
Als er echt iets ernstigs is komt de huisarts vaak thuis (of dan niet meer? ) na 17u en in de weekenden moet iedereen naar een huisartsenpost. Heb je het al met hun besproken? Misschien is het geen probleem.
Ik heb het met hun erover gehad, maar vanwege wetgeving mogen ze echt niet langskomen, dus dat zit er niet in. Maar voor de rest gaf ze wel aan dat ik sowieso kon blijven.
Dat komt natuurlijk ook doordat de HAP enkel is voor dingen die niet kunnen wachten tot de volgende (maan)dag. Niet voor dingen waar je best last van hebt maar ook wel even mee kunt wachten. Vind dat met kinderen altijd wel lastig trouwens.. Ik ren niet zo snel naar een dokter Dus als ik dan op een onmogelijk tijdstip bij de HAP sta heb ik weinig behoefte aan een preek. En toen de HAP ons vorige keer doorstuurde naar de spoedeisende hulp (omdat dochterlief prompt in zn vinger beet toen ie dr wilde onderzoeken.... toen was het onderzoek klaar, niks gevonden maar ga even langs de SEH.) Waar ik 2,5 uur moest wachten was ik ook niet geheel geamuseerd. Dan viel die spoed ook wel mee........ En de medicijnen die we daar mee kregen... Hadden ze op de HAP ook gewoon kunnen voorschrijven.
Misschien even navragen. Want de huisarts van mijn zus heeft s ochtends ook spreekuur, maar voor spoed loopt hij dan uit ivm bezoek zeg maar. Hij legt buiten zoveel km ook geen bezoek af omdat hij niet kan garanderen dat hij op tijd is. Vraag bij je huidige huisarts na wat de regels zijn met betrekking tot inschrijving en visite rijden bij kinderen en baby's. Snap je wel hoor. Ik heb ook 5,5jaar gewacht met mijn overschrijving. Tot mijn zoon kwam, dit gaf bij mij de doorslag.
Zou de mijne inderdaad ook doen Die neemt het hele plaatje mee... Niet enkel de zieke. Nadeel is wel... Je kunt zomaar 3 minuten voor je afspraak de huisarts de deur uit zien gaan... Ivm een spoedhuisbezoek.
Wij hadden hetzelfde dilemma en zijn ook bij onze "eigen" huisarts gebleven. Hier inderdaad hetzelfde verhaal mbt huisbezoeken: ze mogen niet langskomen omdat het officieel niet binnen hun werkgebied valt, maar hier is de afspraak dat er in dat geval een huisarts uit onze huidige woonplaats wordt gebeld. Eigenlijk is het zo krom wat dat werkgebied betreft: ik kan in dezelfde plaats als mijn dokter gevestigd is verder weg wonen dan dat ik nu woon (snappen jullie het nog ) maar dan komt de dokter wel omdat het wel in het werkgebied valt...