goedkope, lekkere recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door takhen, 5 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    goedemorgen :)

    Wij moeten door omstandigheden drastisch gaan bezuinigen dus ben ik op zoek naar lekkere maar goedkopere recepten. Ik ben gek op koken dus moeilijkheidsgraad maakt niet uit :)
    Ik wil niet elke avond aardappelen/groente/vlees dus ik zoek naar variatie :) Oh en graag wel dingen die ook lekker zijn voor kinderen ;) Verse pastasaus etc ook welkom!
    Kom maar op met de ideeën :D
     
  2. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    9 jun 2010
    4.556
    0
    36
    Vrouw
    Hier zijn al vele topics over hoor...
     
  3. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    #3 SDonya, 5 aug 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 aug 2013
    Pompoensoep,

    1 fles pompoen
    1 ui
    2 tenen knoflook
    Ongeveer een liter water
    Kippenbouillon
    Droge munt snippers
    Tomatensap

    De uien en knoflook fruiten in olie. Daarna de pompoenblokjes ongeveer 5 minuten mee bakken. Hierna water en bouillon toevoegen en laten koken tot het vruchtvlees van de pompoen zacht is. Dan ga je de soep pureren en strooi je er de gedroogde munt bij. Op het einde het tomatensap erbij doen, je hoeft het niet door te roeren.


    Noodles met gewokte groente

    Noodles
    Ui
    Knoflook
    Ketjap
    1 zak Chinese roerbakgroente
    Rundergehakt

    Ui en knoflook fruiten op hoog vuur. Gehakt erbij met peper en zout. Als het gehakt gaar is, de groente erbij en dat mee wokken. Daarna de noodles erbij en lekker veel ketjap erover heen

    Pastasaus

    1 ui
    Knoflook
    Paprika
    Champignon
    Courgette
    Tomatenpuree
    Basilicum
    Oregano
    Pesto
    Rundergehakt
    Parmezaanse kaas
    (Eventueel tomaten in blokjes en spinazie)

    Ui, knoflook, paprika fruiten. Daarna de champignon en courgette even mee bakken. Dan doe je de rundergehakt erbij met peper, zout en oregano erbij. Als het gehakt gaar is dan doe je er een theelepel (of meer na smaak) pesto bij. De tomatenpuree door het gehakt roeren en even laten staan. Als je het heel sauserig wilt dan kan je er nog tomatenblokjes bij doen of wat water bij de tomatenpuree.. Voor het opdienen parmezaanse kaas en basilicum overheen strooien..
     
  4. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    Ik heb er geen kunnen vinden met specifiek recepten en om nou te gaan zoeken in topics als: wat eten we vandaag, dat zijn tig pagina;s ;) Dus ik dacht, ik open er 1 speciaal hier voor.
     
  5. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Gevulde paprika met rijst :

    Een rode paprika per persoon
    Pond gehakt
    Platte peterselie
    Kruiden naar smaak
    Kaas
    Ui
    En blikje uitgelekte maïs.
    Rijst.

    Rijst koken en af laten koelen.

    Kopjes van de paprika af snijden en het gehakt mengen met de kruiden ui maïs rijst en kaas. Daar de paprika's mee vullen en ongv half uur tot drie kwartier op 200 graden de oven in.
     
  6. Gerdatje

    Gerdatje Fanatiek lid

    27 apr 2012
    1.920
    0
    0
    100% Mama
    Achterhoek
    Pot bruine bonen.
    Gehakt.
    uitje.
    Knoflook.
    Curry.

    Uitje bakken met knoflook. Gehakt er bij. De bruine bonen er bij.
    En de curry. Na smaak zout er peper.
     
  7. Appelgebakje

    Appelgebakje Bekend lid

    21 feb 2013
    950
    0
    16
    Management assistent/secretaresse
    Veenendaal
    Pastasaus...waren zo'n 12 porties a 250 gram

    Nodig:
    1 uitje
    6 tenen knoflook
    Winterpeen
    Courgette
    2 paprika's
    (of wat je dan ook lekker vind of nog hebt liggen in de groentela, doe ook wel eens prei, rode ui, restje bloemkool of broccoli)
    2 blikken tomatenblokjes
    3 of 4 pakken gezeefde tomaten (ligt eraan hoe gevuld je de saus maakt)
    2 blikjes tomatenpuree
    Italiaanse kruiden, sambal en azijn/citroensap

    Bereiding:
    Snijd de groente klein
    Fruit de ui en knoflook ik een koekenpan in wat olie (en evt. Gehakt erbij rullen voor de niet vega variant).
    Doe in een grote pan de tomatenpuree en roer dat goed door tot het zurige eraf is
    Als de ui/knoflook goed is doe je het bij de puree in de pan
    Doe de tomatenblokjes en gezeefde tomaten erbij, even doorroeren
    Doe de rest van de groente erbij
    Voeg sambal, kruiden, azijn/citroensap en zout toe naar smaak
    Laat een paar uur zachtjes op staan zodat de groentes wat zachter worden


    Lasagne

    En zaterdag heb ik dit lasagnerecept geprobeerd, was erg lekker!
    Lasagna recept | Smulweb.nl


    Babi Ketjap
    Nodig:
    4 speklappen
    4 uien
    4 tenen knoflook
    0.5 theelepel peper
    3 theelepels gemberpoeder (djahe)
    eventueel stukje verse gember (geschild, ongeveer een duim groot)
    2 eetlepels azijn of citroensap
    ketjap manis (zoet)
    sambal
    suiker
    olie
    zout

    Bereiding
    Snij de speklappen in niet al te kleine stukken en wrijf ze in met peper, gember(poeder) en een snufje zout. Laat dit een uurtje intrekken.

    Snij de uien en de knoflook

    Braad het vlees in olie lichtbruin en bak ook de uien en knoflook even mee.

    Voeg nu de ketjap, azijn/citroensap, gember, sambal en suiker toe.

    Laat dit in elk geval twee uur heel zachtjes pruttelen.

    Het allerlekkerst wordt het als de babi Ketjap een dag van tevoren klaarmaakt en gewoon een nacht van het vuur af laat staan (in de koelkast). Het is de bedoeling dat er nog wel wat vocht overblijft, dus let op dat het niet te veel inkookt en je voldoende ketjap in de pan giet.

    Lekker met boontjes, satesaus en rijst.


    Satesaus

    Nodig:
    - Pindakaas
    - Melk of kokosmelk
    - Ketjap
    - Sambal
    - Theelepel van elk van de Indische kruiden (djahe, serreh, ketoembar, laos)
    - Theelepel suiker
    - Citroensap

    Bereiding:
    Doe een paar eetlepels pindakaas in de pan met de melk, ketjap, sambal, kruiden, suiker en citroensap en roer het door op het vuur.

    Is het te dun voeg dan wat extra pindakaas toe, is het te dik kan je het verdunnen met wat melk.
     
  8. JosieJ

    JosieJ Niet meer actief

    Gelijk heb je! ;)
     
  9. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    hmm dit zijn al lekkere gerechten :) keep them coming! :)
     
  10. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    Ik zal zelf ook iets posten, mochten er meer mensen zijn die er naar zoeken!

    kipfilet
    ui
    blik perzik
    paprika
    kerriepoeder
    rijst

    Rijst gewoon koken volgens verpakking. Kip in stukjes en bakken tot de kip gaar is. Paprika en ui in stukjes en even meebakken. Kerriepoeder erbij tot de kip goed geel is. Als alles klaar is de perzik in stukjes en samen met het sap toevoegen. Zoveel sap gebruiken als ze je zelf wilt, ik gebruik altijd vrij veel anders wordt het zo droog.
     
  11. Islah

    Islah Niet meer actief

    L3ades (linzenschotel)

    Ui
    Bruine linzen
    Olijfolie, kruiden naar smaak
    Eventueel andere groenten, zoals paprika, pompoen, pei, courgette of wat je maar in huis hebt


    Fruit een uitje (knoflook kan er ook bij als je dat lekker vindt). Voeg kruiden en zout toe (bijvoorbeeld: komijnpoeder, zwarte peper, rode pepervlokken, gember en paprikapoeder) en vervolgens het water en de linzen (zodat het goedje onder water staat). Langzaam gaar stoven in ongeveer 40 minuten. Afhankelijk van welke groenten erbij doet kan je die later (in kleine stukjes gesneden) erbij doen. Opdienen met brood of rijst.
     
  12. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Shephards pie (ovenschotel) voor 6 personen

    - 1 ½ kg aardappelen
    - 1 kg winterpeen
    - 2 grote uien
    - 2 teentjes knoflook
    - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken
    - 500 gr rundergehakt
    - peper, zout, nootmuskaat
    - 3 runderbouillontabletten
    - worcestershiresaus
    - 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas

    Kook de aardappelen gaar in water met zout. Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en boter. Ondertussen de winterpeen in weinig water beetgaar koken (± 20 min.). Oven voorverwarmen op 200 graden. Uien en knoflook lichtbruin fruiten in wat boter. Gehakt toevoegen en rul bakken. Op smaak maken met de verkruimelde bouillontabletten, peper, zout en worcestersaus. Wortelen afgieten ( Let op ! 5 eetl kooknat bij het gehakt voegen). Wortelen mengen door het gehakt. Eerst het wortel-gehaktmengsel in de vuurvaste schaal. Puree erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas. In het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt. (plm. 10-15 minuten )

    Smullen maar!!!!! kun je al gauw 2 dagen van eten.
     
  13. kimmmmberly

    kimmmmberly Bekend lid

    9 mrt 2011
    894
    0
    0
    leeuwarden
    ik heb een super goedkoop toetje dat wij als kind altijd al kregen, en het word hier nog steeds veel en met smaak gegeten:)

    1 blik perziken.
    bakje slagroom
    suiker

    perziken in stukjes snijden, slagroom ff kloppen. kommetje vullen, lekkere dot slagroom erover en klaar. echt een aanrader! en het kost zo'n 2 euro.
     
  14. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    27 aug 2012
    1.071
    0
    36
    Snelle pasta

    Venkel per stuk 0,56 ct (ah)
    Winterpeen per stuk 0,69 ct (ah)
    Creme fraiche 200gr 0,37 ct (ah zaande hoeve)
    gerookte zalm. Iets van 2 euro (aldi/lidl) ( of gewone maar dit heb ik nog nooit gedaan)
    Penne

    -snij de wortel en venkel in even grote stukken (formaat gekookte penne ongeveer)
    -zet 2 pannen op het vuur. 1 voor de penne en de tweede voor de venkel en wortel. Dit heeft de zelfde kooktijd.
    -snij de gerookte zalm in kleine stukken (normale zalm even bakken)
    -giet het water af en voeg bij de groente het bekertje craime fraiche en de klein gesneden zalm.
    Dit kun je lauw warm eten.
    Maak op smaak met wat peper
     
  15. Islah

    Islah Niet meer actief

    Zalm is volgens mij niet echt goedkoop...
     
  16. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    27 aug 2012
    1.071
    0
    36
    Als je de diepvries variant neemt in grootverpakking scheelt het enorm. En als je de producten er om heen maar goedkoop laat.
    Wij hebben ook niet een groot budget maar eten wel bijna weekelijks zalm
     
  17. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ja dat klopt wel hoor. Als wij zalm eten dan doen we trouwens gewoon 2 stukjes voor z'n drieën, want zo'n heel stuk is veel te groot voor mijn dochter. Maar op zich is zalm natuurlijk niet erg goedkoop, daar doelde ik meer op.
     
  18. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

  19. Islah

    Islah Niet meer actief

    Oh ja, champignonsoep maak ik ook vaak zelf! Is echt heerlijk.
     
  20. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Knoflook soep:

    4 bollen knoflook roosteren in de oven.
    250ml slagroom
    2dl kippenbouillon
    En water beetje gokken.

    Als de knoflook geroosterd is knijp je de pulp uit x velletjes en voeg je bij het water slagroom kippenbouillon even door laten koken.

    Lekker met een ciabatta!
     

Deel Deze Pagina